Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

skoro Chińczycy robią takie dobre telefony to chyba zacznę kupować chińskie zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od lat jestem w Orange w abonamencie, aktualnie płaciłem abonament 56 zł, brałem z telefonem, ale miałem dobry pakiet wynegocjowany więc niemal jak nielimitowany.

Dziś chciałem przedłużyć umowę i nawet w biurze utrzymania klienta nie zaproponowali nic ciekawego. Wychodzi że jak chcę wszystko nielimitowane i net ze 3 GB to abonament 70 pln.

Zrobiłem szybki research i wychodzi najkorzystniej w PLUSIE.

Macie jakieś doświadczenia żeby dla klienta indywidualnego wyszło mniej niż 70 pln?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miało być 3GB, no limit oprocz stacjonarek- 30pln. Tylko sam sie troche gubie teraz, bo już drugi miesiąc mam 6GB :o Oboje z żoną przenieśliśmy się z Play, oferty bez telefonu.

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

slaby reaserch zrobiles - byles na stronie play?  ;) za 50pln masz wszystko bez limitow z przeniesieniem numeru, za 40 dychy nielimitowane z 4gb netem

http://play.pl/oferta/przejdz-do-play/play-abonament/

Przeoczyłeś chyba  tylko brak telefonu  <_<

Edytowane przez Krygo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie oplaca sie tak robic. Najlepsze rozwiązanie to abonament bez telefonu - masz dobra lepsza oferte i taniej, a telefon dokupic oddzielnie. Za telefon w abonamencie z reguły przepłacasz znacznie i jeszcze masz gorsze warunki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miało być 3GB, no limit oprocz stacjonarek- 30pln. Tylko sam sie troche gubie teraz, bo już drugi miesiąc mam 6GB :o Oboje z żoną przenieśliśmy się z Play, oferty bez telefonu.

Wysłane z mojego LG-D855

U ktorego operatora? Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaa nie napisałem, T-mobile, bez telefonu-to napisałem

Wysłane z mojego LG-D855

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie oplaca sie tak robic. Najlepsze rozwiązanie to abonament bez telefonu - masz dobra lepsza oferte i taniej, a telefon dokupic oddzielnie. Za telefon w abonamencie z reguły przepłacasz znacznie i jeszcze masz gorsze warunki

Tak, tak- zgadzam się. Sam nie przedłużę już raczej umowy z telefonem. Po prostu Diego pisał, ze zawsze brał z telefonem i uznałem to za jeden z wymogów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy telefonach ze sredniej półki raczej wychodzi na jedno zakup na wolnym rynki vs. zakup skalkulowany w abonament. Chciałem wziąć samsunga J5 dla żony. Dla siebie jak biore tel to i tak sprzedaje dokladam i kupuje cos high endowego. Za bardzo bolaloby mnie jednorazowe wydaniez konta 2 k na telefon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tamtym roku w plusie bez telefonu, bez limitów, z 7gb internetu 50zł umowy były.

Tapaltak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nju na no limits drugi nr kosztuje 9zł za no limits.

Jeżeli chodzi o Plus to znajomy mający kilka nr w tej sieci wynegocjował 31zł za no limits + 5GB internetu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jako nowy klient mam szanse na negocjacje czy tylko jako staly klient?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy telefonach ze sredniej półki raczej wychodzi na jedno zakup na wolnym rynki vs. zakup skalkulowany w abonament. Chciałem wziąć samsunga J5 dla żony. Dla siebie jak biore tel to i tak sprzedaje dokladam i kupuje cos high endowego. Za bardzo bolaloby mnie jednorazowe wydaniez konta 2 k na telefon.

Matko, po co Wam abonament?

Po pierwsze - czytałem na forum telefonicznym, że praktycznie NIGDY nie opłaca się abonament z telefonem vs oferta bez telefonu + zakup z wolnej ręki.

Oczywiście jak ktoś ma gotówkę na aparat.  Ja z kolei nigdy nie wydałbym na telefon 2 kpln...

Po drugie - jest obecnie wysyp ofert prepaid za ok. 29-30 pln z nielimitem na komórki i uwaga - stacjonarne - oraz ilością neta rzędu 3-5 GB.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Tylko, że nie każdy ma ochotę pamiętać o doładowaniach, kodach itp. Są tacy co wolą wygodniej - nawet jeśli ciut drożej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko, po co Wam abonament?

Po pierwsze - czytałem na forum telefonicznym, że praktycznie NIGDY nie opłaca się abonament z telefonem vs oferta bez telefonu + zakup z wolnej ręki.

Oczywiście jak ktoś ma gotówkę na aparat.  Ja z kolei nigdy nie wydałbym na telefon 2 kpln...

Po drugie - jest obecnie wysyp ofert prepaid za ok. 29-30 pln z nielimitem na komórki i uwaga - stacjonarne - oraz ilością neta rzędu 3-5 GB.

Pozdrawiam

A sam z jakiej oferty korzystasz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@fanka - nie rozumiem, kod oferty wklepałem raz przy jej odpaleniu, co miesiąc przelewam 29 pln i tyle.  Co w tym trudnego - że muszę pamiętać o comiesięcznym zasileniu? A abonament na 2 lata z góry się płaci? No chyba nie...

@Diego - korzystam z Virgin (29 pln, nielimit na wszelkie rozmowy i SMS, 5 GB neta, niestety płatne MMS, ale nie korzystam), ale podobnych ofert jest wiele obecnie.

Pozdrawiam

PS> do poczytania:

http://www.spidersweb.pl/2014/04/telefon-u-operatora.html

te dane się niestety często dezaktualizują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

@fanka - nie rozumiem, kod oferty wklepałem raz przy jej odpaleniu, co miesiąc przelewam 29 pln i tyle. Co w tym trudnego - że muszę pamiętać o comiesięcznym zasileniu? A abonament na 2 lata z góry się płaci? No chyba nie...

@Diego - korzystam z Virgin (29 pln, nielimit na wszelkie rozmowy i SMS, 5 GB neta, niestety płatne MMS, ale nie korzystam), ale podobnych ofert jest wiele obecnie.

Pozdrawiam

PS> do poczytania:

http://www.spidersweb.pl/2014/04/telefon-u-operatora.html

te dane się niestety często dezaktualizują.

Jeśli tylko doladowujesz to spoko. Większość ofert jednak wymaga wklepywania kodów różnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzwoniła dziś kobieta z Orange.Przedstawiła mi ofertę....

Do wyboru dwa telefony w niższej taryfie LG Leon, w mniejszej Samsung J5, co myślicie, jest sens? Czy negocjować dalej, a może zaczekać?

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy wiecie jak wyłączyć wibrowanie w momencie wybierania połączenia w Huawei P8 ? :)

wybieram numer, jest sygnał i gdy ktoś odbierze i zaczyna się rozmowa to jest krótkie wibrowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-63084-0-15266200-1459622377_thumb.png LTE w Play dla firm...bez limitu za dwadzieścia parę zl dodatkowo.W domu nie mam żadnego operatora netu bo po co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto kupić nowego iPhone 4s za 999 zł? Nie jest to mocno przestarzały model?

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto wg mnie,za niewiele więcej kupisz 5s ,który jest szybszy,ma czytnik linii papilarnych i w sumie jest porównywalny z Iphonem 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak właśnie myślałem. Dzięki za podpowiedź

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto kupić nowego iPhone 4s za 999 zł? Nie jest to mocno przestarzały model?

Warto kupic ale za IMO max 500 zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi