Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jash

Jestem słabo zorientowany, ale dużo się mówi dobrego o Nju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam Nju, największy plus że nie ma umów na 2/3 lata tylko "miesięczne" spłacasz co wygadałeś i rozwiązujesz umowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nju był atrakcyjny.. ale jakiś czas temu. Zależy też jak się używa. Gdy jest się tzw heavy userem - czyli wszystko tj. internet, rozmowy na kórki i stacjonarne, smsy to trzeba zapłacić ok 39 zł. Przebija to oferta Play - za 25 zł jest no limit na wszystko (rozmowy, smsy) i 6GB Internetu. Ewentualnie ta oferta - wybierzorange.pl  (więcej internetu).

---

Piszecie o problemach z serwisem.

Chciałem oddać swojego Samsunga do naprawy/sprawdzenie na początku tego roku. Obawiałem się tego co z nim zrobią w serwisie (np. zniszczą) + nie naprawią tego o co mi chodzi, np. tylko wgrają nowe oprogramowanie.

Opisałem dobrze problem i wysłałem do autoryzowanego ser. w Częstochowie.

Telefon był do odbioru po kilku dniach. Wymienili antenę gps (z tym był problem) i... wymienili obudowę bo wg notki były na niej rysy (przed wysyłką żadych nie widziałem :-)  ).  Telefon działa wyśmienicie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpaliłem Pokemon Go. Jest dobrze, mikropłatności póki co nie są niezbędne do gry. Jako fan stworków jestem bardzo zadowolony - gierka motywuje do długich spacerów i przy okazji można poznać ciekawe punkty miasta.

Odnośnie ofert operatorów - nju wypada już teraz bez szału. Przedwczoraj przedłużyłem w play umowę (18 miesięcy) i za 29,99 mam wszystko nielimitowane prócz transferu, którego jest 7 GB. Na czas nieokreślony dostałbym 5 GB. Oferta oczywiście bez telefonu.

A wczoraj kolega kupił S7 Edge, ale stwierdził, że jest dla niego za duży i zamienił się ze mną za zwykłego S7 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na FocusTV  leci własnie jak robione są te ukochane ajfony 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy mnie nie kręciły te przecenione zabawki, a teraz czuję wręcz do nich odrazę...

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam mały dylemat : Huawei P9 Lite czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro – 3/32GB LTE

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mam mały dylemat : Huawei P9 Lite czy Xiaomi Redmi Note 3 Pro – 3/32GB LTE

Materiały na korzyść Xiaomi, ekran lepszy w P9, RAMu tyle samo, pamięć wewnętrzna dwa razy większa w Xiaomi, ale znowu P9 ma slot na microSD. P9 ma nowszego androida, obsługuje szybsze LTE. Zdjęć z aparatów nie widziałem, ale jakbym to ja wybierał to raczej P9, tym bardziej że spolszczenie systemu w Xiaomi nie do końca jest OK.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jash fon na prezent a i wizualnie P9 ładniejsza.

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Materiały na korzyść Xiaomi, ekran lepszy w P9, RAMu tyle samo, pamięć wewnętrzna dwa razy większa w Xiaomi, ale znowu P9 ma slot na microSD. P9 ma nowszego androida, obsługuje szybsze LTE. Zdjęć z aparatów nie widziałem, ale jakbym to ja wybierał to raczej P9, tym bardziej że spolszczenie systemu w Xiaomi nie do końca jest OK.

Redmi Note 3 ma hybrydowy port na karty, czyli możesz mieć 2xsim lub sim+SD. Wydajnościowo też będzie lepszy z tego co patrzyłem na porównania i to dość sporo. I co dla mnie byłoby bardzo istotne, bateria większa o 1/3. Z minusów to niestety kombinacje z wgrywaniem polskiego softu. Mam Redmi 3 i do spolszczenia robionego przez ekipę miuipolska nie ma żadnych zastrzeżeń.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Wydajnościowo raczej różnica niezauważalna w normalnym, codziennym użytkowaniu. Huawei/Honor ma dobrze zoptymalizowanego androida, który nawet z 2GB RAMu działa bardzo dobrze. Córa katuje już rok 4C i zero zwiech, zacięć itp., a katuje go ostro grami, motywami, klawiaturami i aplikacjami i innymi pierdołami jak to dziesięciolatka :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to nie robi, bo nie mam dużych wymagań. Tak tylko nadmieniłem. Różnica pewnie jakaś będzie, skoro w benchmarku wynosi 50%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobieta ma, raczej na wymagania aż tak nie patrzy. Podstawa wyświetlacz i płynność z tego co podkreśliła. Dodatkowo chyba jej wizualnie podszedł ten P9.

Edytowane przez Mistrz17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Mi to nie robi, bo nie mam dużych wymagań. Tak tylko nadmieniłem. Różnica pewnie jakaś będzie, skoro w benchmarku wynosi 50%.

Benchmarki, benchmarkami. Pytanie, w którym wypadł lepiej.

V10 też w testach wypadł średnio, a w praktyce i działaniu okazało się, że zjadła konkurencję bez popitki. Z kilkoma innymi modelami było podobnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kobieta ma, raczej na wymagania aż tak nie patrzy. Podstawa wyświetlacz i płynność z tego co podkreśliła. Dodatkowo chyba jej wizualnie podszedł ten P9.

Już pomijając to który z nich jest szybszy, to jednak jest to istotne. Może nie w tym momencie, ale za 2-3 lata będzie widać różnicę. Wymagania oprogramowania i stron internetowych rosną jak głupie.

Znalazłem, że Snapdragon 650 z Xiaomi ma 78k punktów, a Kirin 650 z Huawei ma 53k punktów w Antutu. Co to dokładnie znaczy nie wiem, ty się pewnie lepiej orientujesz. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kirin ma słabe GPU (dwurdzeniowe Mali T830), dlatego osiąga gorszy wynik w Antutu niż Snapdragon z Adreno 510.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już pomijając to który z nich jest szybszy, to jednak jest to istotne. Może nie w tym momencie, ale za 2-3 lata będzie widać różnicę. 

2-3 lata? To nie Nokia 6310i.  :P  Za 2-3 lata, to się nim będziesz golił, czesał, lub... podcierał, zależy jak go w recyklingu zakwalifikują.  :D

Edytowane przez jaszczur11

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Już pomijając to który z nich jest szybszy, to jednak jest to istotne. Może nie w tym momencie, ale za 2-3 lata będzie widać różnicę. Wymagania oprogramowania i stron internetowych rosną jak głupie.

Ciekawe czy za 2-3 lata dostanie aktualizację ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dużą dozą prawdopodobieństwa żaden z tych telefonów nie dostanie nawet kolejnej wersji Androida, więc to i tak bez znaczenia.

Może jestem dziwny, ale nie czuję potrzeby wymiany telefonu co roku tylko dlatego, że jest nowsza wersja czy +1GB pamięci. Poprzedni miałem prawie 4 lata i wymieniłem tylko dlatego, że już nie ogarniał wydajnościowo stron internetowych i do tego Google go zabiło - Gmail wymagał aktualizacji Google services, po której telefon po prostu przestał działać. Genialne w swojej prostocie zmuszenie użytkowników do zmiany urządzenia.

3 lata temu wyszedł Galaxy S4 i patrząc na jego specyfikację powinien jeszcze zapewniać bezproblemową pracę. Nawet ma ekran FullHD przy 5 calach i 2GB RAMu jak przyzwoite budżetowe modele teraz. Więc używanie go do podcierania to według mnie przesada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam dobrego cieniutkiego etui. Podajcie sensowne marki.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Szukam dobrego cieniutkiego etui. Podajcie sensowne marki.

Ja mogę polecić produkty firmy sgp

http://www.spigen.com/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja Lumia 920 ma już 2 lata (na rynku od ponad 3 lat zdaje się) i działa mniej więcej tak jak na początku (trochę zwolniła). Zmieniam sprzęt z nudów i z braku rozwoju systemu, ale telefon dalej daje radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi