Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kwiatek

Ok to Samsung i iPhone 8 odpada. Został Pixel albo Huawei.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję ip7 plus. Dwa aparaty. Zdjęcia można znaleźć w necie albo zrobić w salonie.

Cena teraz już atrakcyjna. Do tego brak problemów.

Miałem kilka iphonów od ip4 i żadnych problemów. Nigdy nie kupiję najnowszych wypustów.

Z drugiej strony można trafić jak Jash i mieć problemy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Chyba nie jesteś na bieżąco z Samsungiem i ich aktualną nakładką systemową:)

To jest całe menu S8 po wyjęciu z pudełka.

Muszę przyznać że wygląda to nawet przyjaźnie ;)

Proponuję ip7 plus. Dwa aparaty. Zdjęcia można znaleźć w necie albo zrobić w salonie.

Cena teraz już atrakcyjna. Do tego brak problemów.

Miałem kilka iphonów od ip4 i żadnych problemów. Nigdy nie kupiję najnowszych wypustów.

Z drugiej strony można trafić jak Jash i mieć problemy...

Jego zdanie na temat iPhone znam. Moim zdaniem miał chłopak sporo pecha, albo ten Pixel był mu pisany ;)

Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę przyznać że wygląda to nawet przyjaźnie ;)

Bo ty pamiętasz pewnie starą nakładkę Samsunga (TouchWiz). Teraz ich nakładka jest kompletnie inna. Lżejsza, wygodniejsza i taka bardziej przyjazna. 

Jak wspomniałem - najlepiej gdzieś pójść pomacać wszystkie brane pod uwagę telefony - zawsze daje to trochę więcej niż samo studiowanie tabelek.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo ty pamiętasz pewnie starą nakładkę Samsunga (TouchWiz). Teraz ich nakładka jest kompletnie inna. Lżejsza, wygodniejsza i taka bardziej przyjazna. 

Jak wspomniałem - najlepiej gdzieś pójść pomacać wszystkie brane pod uwagę telefony - zawsze daje to trochę więcej niż samo studiowanie tabelek.

Zgadza się - samo studiowanie i porównywanie tabelek nic nie znaczy...Dla mnie liczy się przyjazność obsługi i cały ekosystem...dlatego - Iphone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Chłopaki stoję przed decyzją nad wymianą telefonu, i już prawie dałem się przekonać na Pixel2 ale...

Ogólnie zastanawiałem się nad czymś chińskim, ale zależy mi na zdjęciach dobrej jakości, więc został Pixel2, ewentualnie Iphone8 (podobna półka cenowa)

Ale zacząłem trochę grzebać i dokopałem się do rankingu DxOMark i okazuje się, że Pixela zjadł Huawei Mate 10 Pro jeśli chodzi o zdjęcia.

Wy jesteście bardziej zorientowani, więc może pomożecie wyjść z błędu lub mnie utwierdzić w przekonaniu co wybrać?!

Pixel2 czy Huawei Mate 10Pro?

Pomożecie? :)

Marcin, chyba bardzo pobieżnie czytałeś oba testy. W rankingu ogólnym Pixel 2 ma 98 punktów, Mate 10 ma ich 97. Jednak jak wejdzie się w test foto to Pixel 2 ma 99, a Mate 10 ma 100, czyli jest o ten 1 punkt lepszy. Wejdź potem i zobacz z czego wynika ten 1 punkt przewagi, porównaj sobie poszczególne parametry testu i jeszcze raz odpowiedz na pytanie, czy Huawei jest lepszy, czy Pixel 2 i który parametr tego testu jest najważniejszy dla Ciebie. 

Poniżej masz fajny test, Pixel 2 vs Mate 10 vs iP X

https://www.manilashaker.com/google-pixel-2-vs-huawei-mate-10-apple-iphone-x-3-way-camera-comparison-price-philippines-camera-samples-2017/

Teoretycznie wszystko na podobnym poziomie, ale jak dla mnie najwięcej najlepszych zdjęć wyprodukował Pixel 2. Nie mniej to są szczegóły. Cała trójka wypada świetnie. 

Pomijając więc kwestię aparatu, bo wiemy, że i tu i tu będzie super odpowiedz sobie co jeszcze jest dla Ciebie ważne. 

Ja, poza aparatem w Pixelu 2 cenie sobie kompaktowe wymiary, płynność, świetne głośniki stereo, aktualizacje najszybciej ze wszystkich androidów i to przez 3 lata, chmura bez ograniczeń do 2021r., czas pracy baterii (SoT w okolicach 6-7h).

Gdzieś tu wyżej kolega wspominał o Samsungu i kartach pamięci. Mam jak już pisałem chmurę bez limitu od Google, miejsca w telefonie 128GB (minus system i aplikacje to 15GB) - dużo fotek robię, przez 4 miechy zajęły mi 8GB,  wszystko mam w chumrze i wczoraj sobie wyczyściłem pamięć i znów dysk pełny. A co do kart pamięci, niestety są problemowe czasami.

Reasumując czego nie wybierzesz będzie petarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec włąśnie... Takie przebieranie na podstawie samego aparatu między telefonami z czołówki obecnych flagowców to już taki wyścig o złote kalesony. 

Tak jak mówisz - trzeba spojrzeć na inne właściwości i zdecydować co jest dla każdego ważne.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie od Samsunga odrzuca brak płynności. Obecnie z androidów w grę wchodzą HTC U11/U11+ i Pixel 2/2 XL. Pozostałe maja skłonności do gubienia klatek nawet w interfejsie. Nie sprawdzałem Razer Phone. Podobno S8 na Oreo również daje radę, ale nie widziałem.

Nie wiem czy wiecie, ale Samsung przestał wymieniać wypalone ekrany amoled. Mi w moim S8 wypaliła się belka i dolne przyciski po 4 miesiącach normalnego użytkowania. "Na szczęście" padł też focus w aparacie i dostałem nowy telefon, który sprzedałem i używam U11.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy wiecie, ale Samsung przestał wymieniać wypalone ekrany amoled. Mi w moim S8 wypaliła się belka i dolne przyciski po 4 miesiącach normalnego użytkowania. "Na szczęście" padł też focus w aparacie i dostałem nowy telefon, który sprzedałem i używam U11.

O w mordę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli znowu Xiaomi nie skopie softu (systemu i aparatu). HW na najwyższym poziomie ich nie uratuje.

Pracuję z chińskimi programistami i wiem, że nie można im ufać :) Dlatego dopóki sami będą pisali soft dla siebie doputy jego jakość będzie mizerna. Oni tolerują drobne niedoróbki, bo najważniejsze jest, że soft jest i ogólnie działa. Pierdołami się nie przejmują. Takie podejście mają również w budownictwie, BHP. To co widziałem w Chinach jest dla Polaków nie do przyjęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Marcin, chyba bardzo pobieżnie czytałeś oba testy. W rankingu ogólnym Pixel 2 ma 98 punktów, Mate 10 ma ich 97. Jednak jak wejdzie się w test foto to Pixel 2 ma 99, a Mate 10 ma 100, czyli jest o ten 1 punkt lepszy. Wejdź potem i zobacz z czego wynika ten 1 punkt przewagi, porównaj sobie poszczególne parametry testu i jeszcze raz odpowiedz na pytanie, czy Huawei jest lepszy, czy Pixel 2 i który parametr tego testu jest najważniejszy dla Ciebie. 

Poniżej masz fajny test, Pixel 2 vs Mate 10 vs iP X

https://www.manilashaker.com/google-pixel-2-vs-huawei-mate-10-apple-iphone-x-3-way-camera-comparison-price-philippines-camera-samples-2017/

Teoretycznie wszystko na podobnym poziomie, ale jak dla mnie najwięcej najlepszych zdjęć wyprodukował Pixel 2. Nie mniej to są szczegóły. Cała trójka wypada świetnie. 

Pomijając więc kwestię aparatu, bo wiemy, że i tu i tu będzie super odpowiedz sobie co jeszcze jest dla Ciebie ważne. 

Ja, poza aparatem w Pixelu 2 cenie sobie kompaktowe wymiary, płynność, świetne głośniki stereo, aktualizacje najszybciej ze wszystkich androidów i to przez 3 lata, chmura bez ograniczeń do 2021r., czas pracy baterii (SoT w okolicach 6-7h).

Gdzieś tu wyżej kolega wspominał o Samsungu i kartach pamięci. Mam jak już pisałem chmurę bez limitu od Google, miejsca w telefonie 128GB (minus system i aplikacje to 15GB) - dużo fotek robię, przez 4 miechy zajęły mi 8GB,  wszystko mam w chumrze i wczoraj sobie wyczyściłem pamięć i znów dysk pełny. A co do kart pamięci, niestety są problemowe czasami.

Dzięki.

Ale wiedziałem, że jak coś napiszesz, to nie pomoże mi przy wyborze... i nie pomogło.

Ciągle myślę o Pixelu, i może lepiej nie szukać półśrodków tylko go wziąć i mieć z bani! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie doradźcie proszę. Chcę kupić synowi telefon, zastanawiam się na nad Samsung A3 2017 i Iphone SE. Zależy mi na niewielkich rozmiarach, wydajności oraz wsparciu VoWifi i VoLTE w T-Mobile. Który wybrać?

Edytowane przez bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wsparciu VoWifi i VoLTE w T-Mobile. Który wybrać?

Wytłumacz mi po Ci to ? Tzn co to daje ? Miałem i wyłączyłem, bo nie widziałem różnicy, prócz szybciej uciekającej baterii. 

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie doradźcie proszę. Chcę kupić synowi telefon, zastanawiam się na nad Samsung A3 2017 i Iphone SE. Zależy mi na niewielkich rozmiarach, wydajności oraz wsparciu VoWifi i VoLTE w T-Mobile. Który wybrać?

Mam w domu oba. Wszystko zależy do czego telefon ma służyć. Do przeglądania internetu A3 lepszy bo większy ekran. Ale soft Samsunga dla mnie to porażka - zarówno pod kątem stabilności jak i częstości aktualozacji. Dla odmiany SE żony śmiga bez problemu. Tyle że ekran sporo mniejszy...

Wysłane z mojego F5321 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wytłumacz mi po Ci to ? Tzn co to daje ? Miałem i wyłączyłem, bo nie widziałem różnicy, prócz szybciej uciekającej baterii. 

W domu mam słaby zasięg, więc rozmawiam przez VoWifi, w moim przypadku działa bardzo dobrze. Natomiat VoLTE, powoduję dużo szybsze wybieranie numeru, za pierwszym sygnałem czekam 2 sek. a nie 5-10 jak w przypadku LTE. Ponadto lepsza jakość rozmowy. Ja już się tak przyzwyczaiłem do tych technologii, że nie mam ochoty z nich rezygnować. Nie zauważyłem krótszego działania baterii. 

poniżej link dla zainteresowanych:

http://www.komputerswiat.pl/jak-to-dziala/2016/02/volte.aspx

Edytowane przez bobwoj

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przygluchawy jak mawia żona, pewnie dlatego nie odczulem różnicy. Ale bateria bankowo szybciej zjezdzala, moze taki urok LG.

G6

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki stoję przed decyzją nad wymianą telefonu, i już prawie dałem się przekonać na Pixel2 ale...

Ogólnie zastanawiałem się nad czymś chińskim, ale zależy mi na zdjęciach dobrej jakości, więc został Pixel2, ewentualnie Iphone8 (podobna półka cenowa)

Ale zacząłem trochę grzebać i dokopałem się do rankingu DxOMark i okazuje się, że Pixela zjadł Huawei Mate 10 Pro jeśli chodzi o zdjęcia.

Wy jesteście bardziej zorientowani, więc może pomożecie wyjść z błędu lub mnie utwierdzić w przekonaniu co wybrać?!

Pixel2 czy Huawei Mate 10Pro?

Pomożecie? :)

Marcin też stoję przed nieco podobnym wyborem. Aktualnie mam Note 4 i jestem zadowolony, uważam, że to chyba ostatni fajny Szajsung. Teraz wszystko robią ze szklanymi pleckami i takie obłe :)

Pod uwagę brałem S8+, Mi6, P10, Mate 9, Mate 10 Pro i OP 5T. Gdyby nie ograniczenia finansowe (inne wydatki) to wziąłbym Mate 10 Pro. Dzisiaj bawiłem się wszystkimi modelami oprócz OP. Mate 10 moim zdanie robi najlepsze fotki, szczegóły, kolory, po prostu bajka.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy iPhone SE też wymaga certyfikatu MFI dla akcesoriów?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bobwoj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak coś pokręciłem. Do usunięcia. 

Edytowane przez darekmp3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Służbowo....powrót do korzeni ;)

Z7JxCf6.jpg

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Służbowo....powrót do korzeni ;)

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Klasyka :) Przewinęło się u mnie chyba z 5 różnych modeli :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez _Kwiatek_
Nie cytuj zdjęć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

U mnie dużo więcej od 8700 począwszy, na Q10 kończąc. Nie mniej dawno w rękach nie miałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dużo więcej od 8700 począwszy, na Q10 kończąc. Nie mniej dawno w rękach nie miałem.

No ja ostatnio pewnie że dwa lata :) Wygodne telefony jak człowiek ma dużo na głowie.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze dalej nic nie wybrałem, mam już niezły mętlik w głowie, od tygodnia oglądam porównania, testy itd..

Dzisiaj o mało co nie udało mi się wygrać aukcji z iPhonem 7+, no ale niestety.

Zastanawiam się dalej nad Xiaomi Mi6 oraz Huawei Mate 9.

Xiaomi i iPhone szybkie, z kolei aparat w iPhone i Mate 9 robią robotę.

Dzisiaj wpadłem jeszcze na trop HTC U11 - super maszynka, tylko, że problemem są samopękające szklane plecki, jakaś wada fabryczna, której HTC nie chce przyjąć do wiadomości i zwala winę na uszkodzenia mechaniczne przez właścicieli. Gdyby nie to, to chyba byłby już mój :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi