Sol 7251 #1001 Napisano 23 Maja 2017 Mój sprawdzony patent na zawsze udaną synchronizację:1. odkładasz na noc na parapecie okna wychodzącego na zachód2. kładziesz tarczą do dołu3. ustawiasz tak by indeksem "12" był na zachód (jak nie ma wskazówek to chodzi o górną część tarczy, bo tam w G jest antena)Musi zadziałać Z moich obserwacji wynika, że najważniejsze są punkty 2 i 3.Początkowo też szukałem miejsca, ale w tej chwili odkładam normalnie na półkę z zachowaniem powyższych uwag. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1002 Napisano 24 Maja 2017 Spisz z zegarkiem na ręce???Czasem lepiej tak łapie sygnał jak gdzieś położony na parapecie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1003 Napisano 24 Maja 2017 Jasne.Już się widzę, jak śpię z trzema zegarkami na ręce/rękach, by złapać synchro Robię po swojemu, jak opisałem wyżej, i zawsze łapią sygnał. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #1004 Napisano 24 Maja 2017 Mój błąd to była'odpowiedź do kolegi wyżej.Jak chodzę w danym zegarku to zależy mi na dokładnym czasie właśnie w tym zegarku.Nie interesuje mnie co tam robią inne.Zakładam na rękę i tyle nie latam po parapetach Na ręce praktycznie zawsze łapią i taka mam metodę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23255 #1005 Napisano 24 Maja 2017 Ja już nie sprawdzam czy złapały a w ogóle to godz. na komórce sprawdzam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1006 Napisano 24 Maja 2017 A ja rano biorę z półki, zakładam na rękę, który mi się zechce i wiem, że na pewno mam synchro 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23255 #1007 Napisano 24 Maja 2017 A jak nie ma synchro to do pracy spóźniony lub jesteś za wcześnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1008 Napisano 24 Maja 2017 Nie wiem, bo zawsze mam synchro 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek314 103 #1009 Napisano 24 Maja 2017 Sol, tarczą do dołu nie włączy się "Power save mode"?Ja mieszkam kilkadziesiąt km na wschód od Warszawy i przy ustawieniu góry tarczy na zachód GWN1000 łapie synchronizację w dowolnym miejscu, choć nie sprawdzałem czy za każdym razem:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1010 Napisano 24 Maja 2017 Jasne, że się włączy, jeżeli jest taka opcja.Nie ma to wpływu na synchronizację, a ma pozytywny wpływ na poziom akumulatora skoro zegarek leży akurat na półce i czasem nie biorę go przez kilka (-naście) dni 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #1011 Napisano 25 Maja 2017 Panowie, czy możliwe, że w Warszawie w PRW-2000 bardzo słabo łapie mi zasięg, muszę wychodzić na balkon żeby złapać L3. W nocy w ogóle się nie synchronizuje. Jakieś wskazówki? Na sześć zegarków z radiem (w tym dwie stacje pogodowe), tylko Riseman odrobinkę kaprysił z synchronizacją, ale wystarczyło, że po prostu leżał w okolicy okna, albo ściany zewnętrznej. Reszta Protreków (od 1300 do 3100) nie wymaga specjalnych zabiegów, żeby się synchronizować, czasami jak wrzucę gdzieś w głębi mieszkania do szuflady, to synchronizacji nie łapie, ale tak to bez problemu. Może mieszkasz w miejscu pozasłanianym innymi budynkami, albo w jakiejś niecce gdzie sygnał z DE słabo dochodzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
witkacy7 0 #1012 Napisano 25 Maja 2017 Nieco zasłoniony jestem. Są też w okolicy podobno jakieś nadajniki radiowe. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blazej203 0 #1013 Napisano 28 Maja 2017 Witam zastanawiam się nad zakupem zegarka casio pro trek i mam pytanie czym różnią się te dwa modele 1 i 2 oprócz ceny oczywiście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rradek 94 #1014 Napisano 29 Maja 2017 Jeden to seria 3000, a drugi to 3100. Zobacz sobie inne modele, gdzie wychwycisz różnice w wyglądzie, bo funkcjonalność maja taką samą.3100 ma więcej metalowych elementów w kopercie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Patriae #1015 Napisano 3 Czerwca 2017 Panowie i Panie wie ktoś czy da radę kupić samą bransoletę do prw3500? Jeżeli tak, to gdzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
john.doe 360 #1016 Napisano 3 Czerwca 2017 Da sie w zibi, jakieś 2 miesiące oczekiwanie i 390 pln 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #1017 Napisano 5 Czerwca 2017 I proszę po jakiej taniości, do prw6000 to swego czasu było ponad 600 Dobrze, że do Manaslu dają w komplecie, bo strach sprawdzić ile tutaj wyceniają... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #1018 Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Wow, najpiękniejszy protrek Jak w praktyce wypada odczyt sensorów? Edytowane 6 Czerwca 2017 przez DamianDe 1 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #1019 Napisano 6 Czerwca 2017 Czego???? W życiu nie używałem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Thor6060 #1020 Napisano 10 Czerwca 2017 Witam .. Właśnie jedzie do mnie PRW 3510y -1 black, zastąpi wysłużonego GD-100 i w związku z tym pytanie..Ile może działać taka bateria bez wymiany przy założeniu , że zegarek będzie exploatowany codziennie np. - podświetlenie na auto - jeden alarm codziennie - barometr non stop ( taka praca) - ogólnie nie poleży na półce , no wiecie taki max Gdzieś wyczytałem , że bateria starczy na 2 lata, kupiłem solar właśnie po to aby nie martwić się o baterię, na moim gd-100 po 5 latach jeszcze orginał siedzi .... Pytam wszystkich posiadaczy PRW 3000, 3100 , 3500 bo to chyba będzie podobnie ...Dzieki... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1021 Napisano 10 Czerwca 2017 Przecież to solar i ma akumulator.Jak będzie używał zgodnie z instrukcją, to wytrzyma 10 lat albo i więcej.Ważne by go nie zamykać w szufladzie na dłużej bo zajedziesz aku.Na ręce będzie się doładowywał od słońca 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Thor6060 #1022 Napisano 10 Czerwca 2017 Przecież to solar i ma akumulator.Jak będzie używał zgodnie z instrukcją, to wytrzyma 10 lat albo i więcej.Ważne by go nie zamykać w szufladzie na dłużej bo zajedziesz aku.Na ręce będzie się doładowywał od słońcaTak wiem , że solar ale bałem się , że przy intensywnym używaniu akumulatorek padnie ( nie będzie się już doładowywał ) . Ok i dzięki trochę mnie uspokoiłeś . Jak dojdzie w poniedziałek lub wtorek to zapodam jakieś fotki . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7251 #1023 Napisano 10 Czerwca 2017 Masz wskaźnik naładowania aku.Jak zauważysz, że spada na M to raz na jakiś czas wystawisz na balkon do słońca i będzie super.Ale jak będziesz nosił na ręce odsłonięty to powinien spokojnie trzymać HWłącz sobie PS - tryb oszczędzania energii. Nocą będzie wygaszał wyświetlacz. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Thor6060 #1024 Napisano 15 Czerwca 2017 Hey, witam ponownie , właśnie dotarł do mnie mój nowy Protrek . ( podaje link do paru fotek bo nie mam pojęcia jak umieścić tu miniaturki) .. https://goo.gl/photos/McG5NjKgiszEfFQN6 .. Parę uwag tak na szybko - jest piękny haha , super wyświetlacz , w trybie timera i stopera wyświetla też godzinę ok. , super wygodny , lekko obciąża rękę ale to na plus... - jeden mały minus , wyświetlacz zdaje się trochę mniejszy niż ten w G-shock GD-100 ale za to nie ma nic "naciapane" na ekran .. Czysty bez plastikowych wstawek wyświetlacz i to na plus. A i jeszcze cena jak kogoś interesuje 200 Euro. Myślę, że to dość spoko cena za PRW-3510y-1DR. Napiszcie co myślicie .. Pzdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macoo 6 #1025 Napisano 25 Czerwca 2017 Nie wiem czy ktoś śledzi co z nowym protrekiem - F20 ale pojawił się w eglobal. W wersji black robi niesamowitą robotę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach