Lincoln Six Echo 89569 #2401 Napisano 25 Czerwca 2014 W kategorii filmów o psychiatryku , największy klasyk to naturalnie "Lot nad kukułczym gniazdem": O więzieniach polecam m.in.: "Gniazdo os"https://www.youtube.com/watch?v=zSEsnpVmbFA "Skazaniec" no i klasykę: "Skazani na Shawshank", "Ostatni bastion", czy np. "Papillon". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 184 #2402 Napisano 25 Czerwca 2014 ...a o więzieniach klasyk ''ucieczka z alkatraz'' z Clintem Eastwoodem.Klasyk to był z Lee Marvinem http://www.filmweb.pl/film/Zbieg+z+Alcatraz-1967-32429Chociaż ten z Eastwoodem też niezły, nie powiem. 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justii 0 #2403 Napisano 25 Czerwca 2014 Zapisane! Mam zajęcie na cały weekend 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 274 #2404 Napisano 25 Czerwca 2014 Jak już jesteśmy w takiej tematyce to pelacam "Prorok" naprawdę warto:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2405 Napisano 25 Czerwca 2014 Zgadza się - niezły francuski film. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justii 0 #2406 Napisano 25 Czerwca 2014 Jak już jesteśmy w takiej tematyce to pelacam "Prorok" naprawdę warto:)A Twój nick pasuje ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1390 #2407 Napisano 26 Czerwca 2014 Temat więzienia, ale od drugiej strony, czyli kobiety zostawionej na wolnościTemat trudny, bo gangsterzy z reguły dobrze się czują i bawią, ale gorzej z bliskimi Na polski to chyba przetłumaczyli "W szczerym polu" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2408 Napisano 26 Czerwca 2014 Regularnie wracam i do książki i do filmu: http://www.youtube.com/watch?v=Ucsq_LyU62c 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2409 Napisano 27 Czerwca 2014 Miałem zaproszenie do Multikina i dzisiaj postanowiłem z niego skorzystać. Premiera Transformers 4 Wiek Zagłady - dobrze, że miałem to zaproszenie i nie musiałem płacić - w przeciwnym razie musiałbym umieścić ten post w dziale - nie jest ok. Film dla mnie - kompletnie niepotrzebny! Jeszcze gorszy od już bardzo kiepskiej cz.3. Aktorstwo - szkoda gadać - starają się sytuację ratować Stanley Tucci i John Goodman udzielający głosu jednemu z robotów. Ogólnie film - jak dla mnie - nie trzyma się kupy. Jakieś przypadkowe ujęcia następujące po sobie. Mark Walhberg w roli ojca nastolatki kompletnie się nie odnalazł i w scenach ojcowskich wypadał żenująco! Ogólnie nie polecam! Choć pewnie jak nakręcą kolejne 2 części to pójdę zobaczyć. Ponoć to ostatnia cześć którą kręcił Bay - może to i dobrze - bo tym razem zrobił to na odwal! Z niewolnika nie ma pracownika - owszem kasę pewnie zgarnął nie małą - ale serca w ten film to nie włożył. Muzyka fajna - ooo 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 274 #2410 Napisano 27 Czerwca 2014 Miałem zaproszenie do Multikina i dzisiaj postanowiłem z niego skorzystać. Premiera Transformers 4 Wiek Zagłady - dobrze, że miałem to zaproszenie i nie musiałem płacić - w przeciwnym razie musiałbym umieścić ten post w dziale - nie jest ok. Film dla mnie - kompletnie niepotrzebny! Jeszcze gorszy od już bardzo kiepskiej cz.3. Aktorstwo - szkoda gadać - starają się sytuację ratować Stanley Tucci i John Goodman udzielający głosu jednemu z robotów. Ogólnie film - jak dla mnie - nie trzyma się kupy. Jakieś przypadkowe ujęcia następujące po sobie. Mark Walhberg w roli ojca nastolatki kompletnie się nie odnalazł i w scenach ojcowskich wypadał żenująco! Ogólnie nie polecam! Choć pewnie jak nakręcą kolejne 2 części to pójdę zobaczyć. Ponoć to ostatnia cześć którą kręcił Bay - może to i dobrze - bo tym razem zrobił to na odwal! Z niewolnika nie ma pracownika - owszem kasę pewnie zgarnął nie małą - ale serca w ten film to nie włożył. Muzyka fajna - ooo Ja jutro mam w planach:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2411 Napisano 27 Czerwca 2014 Uprzedzałem ! Jakby co kasy nie oddaje :) 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #2412 Napisano 28 Czerwca 2014 ,,Adwokat'' ( The Counselor ) - ostatni film Ridleya Scotta , w obsadzie Michael Fassbender , Javier Bardem ,Brad Pitt , Cameron Diaz , Penelope Cruz . Generalnie z dużej chmury mały deszcz , film mnie kompletnie nie wciągnął , nie porwał , nie oczarował a tego sie spodziewałem po takiej ekipie . Drugi raz z rzędu po ,,Prometeuszu'' R.Scott mnie zawodzi No dobra niech będzie dam + za scenę pt. Filozoficzna rozmowa przez telefon głównego bohatera ze starszym panem z kartelu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1390 #2413 Napisano 28 Czerwca 2014 Ja mam zupełnie inne zdanie. Może dlatego, że zbyt wiele się nie spodziewałem, ale dla mnie to najlepszy film 2013.Ten film składa się z dialogów z których każdy jest popisem i po prostu miażdży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2414 Napisano 28 Czerwca 2014 A mnie coś znowu wzięło na Delon'a - genialny film z.... 1969: I jeszcze trochę takiej nie do końca chińskiej chińszczyzny: 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rrr 8852 #2415 Napisano 28 Czerwca 2014 a ja właśnie oglądam "Frida" - - kilka lat się do tego zbierałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2416 Napisano 28 Czerwca 2014 Ja jutro mam w planach:)I jak wrażenia? 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 274 #2417 Napisano 29 Czerwca 2014 I jak wrażenia?Nie zachwycił...jedank w całości ok jest wiele racji w tym co napisałeś wcześniej...ogólnie 4aa na poziomie 3ii uważam.....no i przede wszystki strasznie długi film - zaczynał się o 22 a wychodziłem z kina przed 1:( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 89569 #2418 Napisano 29 Czerwca 2014 Jako wieloletni fan science fiction, nie mogę się pogodzić z "Transformers" czy "X-Men"... Zresztą, to chyba jednak jakiś odrębny gatunek - może "cartoon fiction"... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2419 Napisano 29 Czerwca 2014 Lincoln lepiej bym tego nie nazwał!!! A od kilku lat jest moda na ekranizacje każdego komiksu! Kto jeszcze pamięta że pierwszego Hulka grał pomalowany zapaśnik a spider man biegał w śmiesznym kostiumie. Dzisiaj filmy kręci się w blue boxie! Co chamsko widać w kilku ujęciach transformersów. Dla mnie ekranizacje totalnie zmasakrowały bajkę transformers the movie. No może poza 1 częścią, ta była fajna!!! 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8698 #2420 Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Na canal + leci właśnie opowieść o Thoru Heyerdahlu. Polecam. Edytowane 4 Lipca 2014 przez lukebor 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2421 Napisano 6 Lipca 2014 "The Raid 2" Co się kolesie piorą to poezja , prawdziwi mistrzowie. Lecz wbrew pozorom to ciężki, mroczny film. Śmiało polecam koneserom. https://www.youtube.com/watch?v=IjLv2cW-qe0 Własnie skończyłem oglądać, bardzo dobry film "kopany" i dobrze zrealizowany, nie było kompromisów w budżecie filmu. Masakra co goscie robią swoimi kończynami i z kończynami przeciwników. A i fabuła też niczego sobie, jak dla mnie lepszy niz pierwsza częsć. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #2422 Napisano 6 Lipca 2014 A jedynka bardzo miło mnie zaskoczyła!!!! Czekałem na 2 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2423 Napisano 8 Lipca 2014 "3 days to kill" - nawet, nawet - Costner już dziadunio 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1390 #2424 Napisano 8 Lipca 2014 "Rob the Mob", po zwiastunie myślałem, że to jakaś komedyjka o ćpunach, a tu nawet dobry film 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2425 Napisano 8 Lipca 2014 Pokazały się w końcu napisy do 720p, mówisz że warto ? 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach