Gość fidelio #6201 Napisano 13 Kwietnia 2020 Pierwsze oficjalne zdjęcie z filmu. Dużo wody, więc najpewniej Kaladan i Paul Atryda... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6202 Napisano 14 Kwietnia 2020 Kolejne informacje o nadchodzącej Diunie i nowe zdjęcia: https://naekranie.pl/aktualnosci/diuna-zdjecia-z-filmu-chani-stilgar-leto-jessica-i-inni-bohaterowie-frank-herbert-ksiazka-1586864445#? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71003 #6203 Napisano 16 Kwietnia 2020 Zmarł Brian Dennehy. Może nie był "mega gwiazdą", ale lubiłem go. Miał w sobie coś sympatycznego - mimo, że często grywał wredne mendy. Najbardziej podobał mi się chyba w "Bestsellerze" z J. Woodsem. R.I.P. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1253 #6204 Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolejne informacje o nadchodzącej Diunie i nowe zdjęcia: https://naekranie.pl/aktualnosci/diuna-zdjecia-z-filmu-chani-stilgar-leto-jessica-i-inni-bohaterowie-frank-herbert-ksiazka-1586864445#?Nie wiem czy ten film da się zekranizować. Książki wymiatają. Widziałem 4 godzinną wersję Lyncha. To było dobre. Trudo tak rozległą historię sprowadzić do krótkiego filmu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6205 Napisano 17 Kwietnia 2020 Nie wiem czy ten film da się zekranizować. Książki wymiatają. Widziałem 4 godzinną wersję Lyncha. To było dobre. Trudo tak rozległą historię sprowadzić do krótkiego filmu. Ja też nie wiem. Bo już nawet nie chodzi o objętość tej książki, ale jej wielowątkowość i możliwość jej rozpatrywania na wielu płaszczyznach. Myślę sobie jednak, choćby po obejrzeniu Nowego początku czy Blade Runnera 2049, ze jeśli komuś ta sztuka ma się udać, to właśnie Villeneuwowi. A swoją drogą, to gdzie miałeś okazję obejrzeć taką wersję Diuny Lyncha? Nigdy o niej nie słyszałem. To jakaś "wersja reżyserska"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 3874 #6206 Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) Obejrzałem serial KALIFAT na Netflixie. Na początku trochę nużył ale od połowy akcja przybrała na sile i był już naprawdę dobry włącznie z doskonałym zakończeniem dającym do myślenia. Taka klasyka szwedzkiego kryminału a w tym przypadku nawet trilleru na faktach bym powiedział, jak zwykle mrocznie, klimatycznie.Jestem w głębokim szoku, że w politycznie poprawnej Szwecji taki serial stworzono. Pokazuje to, że jeszcze jest ratunek dla tego zidiociałego społeczeństwa. Nadrobiłem też zaległości i obejrzałem w parę dni 4 sezony Domu z Papieru. Tutaj także im dalej w las tym ciekawiej. Udana produkcja, bardzo wciągająca chodź oczywiście absolutna fikcja :-) Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez QuadrifoglioVerde 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #6207 Napisano 20 Kwietnia 2020 Też oglądałem Kalifat i Netflix od razu zasugerowal Unorthodox: Oba wciągnęły mnie bardzo. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #6208 Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) Kalifat wchłonąłem cały sezon jednego dnia . Unorthodox obejrzany z racji ciekawostek kulturowych . Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez Drake 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15783 #6209 Napisano 21 Kwietnia 2020 Wczoraj obejrzałem nawet fajny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71003 #6210 Napisano 21 Kwietnia 2020 Świetny. Historia - no, wiadomo, kto ją napisał. Ale realizacja, obsada, aktorstwo - mega. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kcp85 153 #6211 Napisano 21 Kwietnia 2020 Polecam! Jeden z lepszych horrorow w ostatnich latach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6103 #6212 Napisano 2 Maja 2020 Dawno nic nie oglądałem, ale teraz udało mi się dwa filmy zobaczyć. Przed chwilą na TVP Kultura była "Ucieczka w kajdanach" i bardzo dobrze mi się oglądało. W ostatnich kilku latach widziałem parę innych filmów Stanleya Kramera, bardzo ważnej niegdyś postaci w amerykańskim kinie. Filmy wyreżyserowane przez niego może nie zawsze znoszą próbę czasu równie dobrze, ale jednak w latach 50. i 60. był wręcz wizjonerskim twórcą, podejmując wiele trudnych tematów. Przy okazji - Kirk w "Synu śmieciarza" przypomniał żart, jaki krążył po Hollywood przed realizacją "Ucieczki w kajdanach". Otóż udział w filmie zaproponowano Marlonowi - ten odparł, że dobrze, ale pod warunkiem, że zagra czarnego. Spytano też Kirka - ten zaś powiedział, że dobrze, ale pod warunkiem, że zagra obu. [to chyba było jakoś tak, czytałem tę książkę kilka razy, ale ostatnio chyba w 2011] Drugi film natomiast to "Berberian Sound Studio". Nie przepadam za giallo, włoskim gore i tym podobnymi rejonami, ale jednak z punktu widzenia kinofila jest tu mnóstwo atrakcji. O samym filmie bardzo dobry tekst napisano tutaj: http://kinomisja.blogspot.com/2014/01/czowiek-ktory-sysza-za-duzo-berberian.html A mi szczególnie podobała się paratekstualna czołówka filmu, nad udźwiękowieniem którego pracuje główny bohater: I oczywiście sekretarka, pani Elena 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15783 #6213 Napisano 2 Maja 2020 6 odcinków szybko leci fajna akcja i polskie motywy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #6214 Napisano 2 Maja 2020 Ciekawy reżyser z wysp brytyjskich John Crowley . Zaliczone dwie pozycje z jego filmografii : Chłopiec A oraz Intermission . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #6215 Napisano 2 Maja 2020 6 odcinków szybko leci fajna akcja i polskie motywy.Zachęcony, właśnie trzaskam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6103 #6216 Napisano 3 Maja 2020 Nareszcie obejrzałem: Super. Jak to u Minnellego - każdy fragment kadru dopracowany (i zazwyczaj wypełniony ;) ). Fajnie musiało się ten film oglądać w jakimś dobrym kinie w LA w 1956, gdy kolor był jeszcze nasycony i pełny. A w napisach końcowych podziękowania dla Edwarda G. Robinsona, który był znanym miłośnikiem i kolekcjonerem dzieł sztuki (van Gogha też miał). Poniżej link do katalogu z wystawy części jego kolekcji w MoMA: https://www.moma.org/documents/moma_catalogue_3301_300062120.pdf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #6217 Napisano 3 Maja 2020 Właśnie oglądałem Pewnego razu w Hollywood film OK choć to nie moja bajka. Ps. Fajny pies i super końcówka w jego wykonaniu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Johny Wykładzina 2 #6218 Napisano 3 Maja 2020 A ja oglądam wlasnie K Pax 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6219 Napisano 3 Maja 2020 U mnie znowu Blade Runner 2049, który z każdym oglądaniem podoba mi się bardzo i który jest dowodem na to, że starcie z legendą nie zawsze oznacza porażkę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mistrz17 6675 #6220 Napisano 3 Maja 2020 1917 fajna muzyka film poszedł gładko. 0 "Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #6221 Napisano 3 Maja 2020 3 godziny temu, KRISTOF_KON napisał: Właśnie oglądałem Pewnego razu w Hollywood film OK choć to nie moja bajka. Ps. Fajny pies i super końcówka w jego wykonaniu? mi najbardziej podobała się scena z Brucem i Cliffem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #6222 Napisano 3 Maja 2020 2 godziny temu, trollu napisał: mi najbardziej podobała się scena z Brucem i Cliffem Rzucił nim jak szmatą Szkoda samochodu ? Ps. Pies Quentina Tarantino otrzymał specjalne wyróżnienie w Cannes. Pitbull zagrał w najnowszymfilmie reżysera, „Pewnego razu… w Hollywood”. Za swój występ otrzymał nagrodę Palm Dog Wamiz, przyznawaną czworonożnym aktorom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #6223 Napisano 3 Maja 2020 6 odcinków szybko leci fajna akcja i polskie motywy.Końcówka mnie zaskoczyła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15783 #6224 Napisano 4 Maja 2020 No też się nie spodziewałem, trzeba czekać na drugi sezon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #6225 Napisano 4 Maja 2020 8 godzin temu, Szyszkops napisał: Końcówka mnie zaskoczyła 26 minut temu, satanic napisał: No też się nie spodziewałem, trzeba czekać na drugi sezon. Namówiliście i wczoraj obejrzałem aż do końca ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach