Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Musicalom mówimy stanowcze NIE .
No chyba, że to „Hair”.

Za to świetnie zrobiony jest muzyczny serial na Amazonie pod tytułem „Daisy Jones & The Six”.
Muzyka a’la lata 70-te specjalnie napisana do filmu i bardzo sprawna realizacja. Sama fabuła można by rzec, że dość klasyczna, ale wykonanie świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Solve napisał(-a):

Wiedziałem, że warto było czekać :) Cały ten spis, jak sam zaznaczyłeś nie kompletny - pokazuje jak bardzo się wszyscy różnimy i to jest piękne. Dla przykładu Gwiezdne Wojny - dla mnie jak tylko zabuczy miecz świetlny - jestem kupiony :) . Jeśli chodzi o akcyjniaki to Szklana Pułapka 1 - bardzo fajna, trzymała się kupy, później tylko cz. 3 według mnie była fajna. Pamiętam jak zawsze wymieniałeś filmy konkretnych reżyserów czy aktorów, większości nie znałem ale za to widziałem większość marvela - jak dla mnie kino budowane na emocjach, a ja lubię emocje. Zaskoczyłeś mnie Przeminęło z wiatrem - widziałem, doceniam - zaproponuj kiedyś aby zobaczyć z małżonką - pewnie spojrzy się na Ciebie dziwnie ale spędzicie miło chyba 4 godziny - bo tyle trwa film. Wczoraj leciał Rocky - kocham - uwielbiam, będę ryczał jak zarzynany żywcem bawół jak Sly zamknie oczy - wszystkie części ( Creedów nie lubię) - jak tylko leci gdzie zawsze oglądam - i nie ma opcji aby wyłączyć! Ramo - tylko cz.1 

Sam chyba się pokuszę o taką bardziej szczegółową listę - bo fajnie się tak odsłonić. 

Jedno mnie jak zawsze zaskakuje - nie oglądacie musicali???? Nic a nic????

Panie kochany byłem na "La La Land" i jak dla mnie świetny może nie musical ale jednak "Parasolki z Cherbourga" świetny warty obejrzenia i ta muzyka może nie musical"Babilon " byłem w kinie na małym ekranie dużo traci i świetna Margot Robbie 🤗🤗🤗

9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Musicalom mówimy stanowcze NIE emoji6.png.
No chyba, że to „Hair”.

Za to świetnie zrobiony jest muzyczny serial na Amazonie pod tytułem „Daisy Jones & The Six”.
Muzyka a’la lata 70-te specjalnie napisana do filmu i bardzo sprawna realizacja. Sama fabuła można by rzec, że dość klasyczna, ale wykonanie świetne.

A to Tobie się nie podobało 🤔🤔🤔 "West Side Story" 1961 ten nowy też może być 🤗🤗🤗     zapomniał bym o tym"Grease" świetny John Travolta. Pozdrawiam 🤗🤗🤗

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Musicalom mówimy stanowcze NIE emoji6.png.
No chyba, że to „Hair”.

A "Skrzypek na dachu" wstydzić się kto nie oglądał 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatni musical jaki oglądałem w kinie to Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street (2007) pamiętam, ale nie ze względu na film ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, vvv napisał(-a):

Ostatni musical jaki oglądałem w kinie to Sweeney Todd: Demoniczny golibroda z Fleet Street (2007) pamiętam, ale nie ze względu na film ;) 

Byłem na tym podobał mi się 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to Tobie się nie podobało 🤔🤔🤔 "West Side Story" 1961 ten nowy też może być 🤗🤗🤗     zapomniał bym o tym"Grease" świetny John Travolta. Pozdrawiam 🤗🤗🤗

No racja. Oba mi się podobały. "Grease" bardziej.

Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

A "Skrzypek na dachu" wstydzić się kto nie oglądał 😁😁😁

To oglądałem wiele lat temu. Też w sumie było OK.

Jeżeli chodzi o musicale to powiem tak: Wydaje mi się, że każdy dobry musical, gdyby był zrobiony jako zwykły film bez wiodącej roli muzyki, to byłby jeszcze lepszy niż jest jako musical. 😄

Ja tych śpiewanych partii i zespołowej choreografii do szczęścia nie potrzebuję 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuje Wam ze świetne rekomendacje. Ech, gdyby tylko był czas, żeby to wszystko nadrobić... Ale @Solve pytał nas wszystkich - mam nadzieję, że będzie więcej takich wyznań dot. nieobejrzanych nigdy filmów :)

A co do musicali - ja może nie jestem totalnym fanem gatunku, ale sporo widziałem i lubię, a jeden jest nawet moim ukochanym filmem wszech czasów:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

... stanowcze NIE
No chyba, że to „Hair”

'Kabaret'    ;)

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Czujnik napisał(-a):

'Kabaret'    ;)

tapatalked

Ooo to też dobry 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skończyliśmy wczoraj oglądać 3 odcinkową opowieść o Arnim na Netflix. Byłem zaskoczony kilkoma wątkami z jego życia, fajnie całość nakręcona z dużą ilością materiałów z jego czasów młodości. Polecam. "Arnold".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zacząłem drugi sezon Lincoln Lawyer, pewnie dzisiaj skończę i już się nie mogę doczekać sierpnia jak wrzucą kolejne 5 odcinków. 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie obejrzałem to , osobiście mi się podobał ale każdy musi ocenić sam 🤗🤗🤗

Indiana-Jones-i-artefakt-NET-713x1024.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, pechagto napisał(-a):

Skończyliśmy wczoraj oglądać 3 odcinkową opowieść o Arnim na Netflix. Byłem zaskoczony kilkoma wątkami z jego życia, fajnie całość nakręcona z dużą ilością materiałów z jego czasów młodości. Polecam. "Arnold".

W listopadzie będzie " Sly" :) 

Wiedziałem, że jednak musicale też oglądacie - Nędznicy, Upiór w operze, Grease, Chicago, Hamilton. Na Apple jest serial który bazuje na mieszance musicali - Shmigadooo - pierwszy sezon fajny, drugi - nie do zniesienia. 

Jeśli chodzi o seriale:

Prime Amazon:

- Colin od rachunków

-Deadloch ( brzmi jak nazwa whisky) 

Oba seriale zaskakujące w swojej inności - od razu powiem - są dziwne - ich mechanika się różni od dzisiejszych standardów - trzeba wytrzymać 2 - 3 odcinki aby Was do siebie przekonały ale polecam - dzisiaj kończe Deadloch :)

Edytowane przez Solve

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.10.2022 o 16:50, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Dzisiaj rocznica śmierci jednego z, moim zdaniem, najgenialniejszych polskich aktorów w historii. Kurczę, trochę się zdziwiłem, widząc, że minęło już tyle lat... Lubiliście Pana Henryka i jego role..?  :)

404279336_Screenshot2022-10-08at16-51-25BistasiliczyHenrykBista.Aktorposzednaoperacjijuniewrci.png.143cc04402e5714b3e34afddd851e2ca.png

Nie wiem, nie chciałbym uchybić pamięci Pana Henryka, ale dla mnie jako rocznika 1988 już zawsze będzie się kojarzył z genialnym Wielkim elektronikiem z 3 części Przygód Pana Kleksa "Pan Kleks w Kosmosie" :) Widziałem go wprawdzie w innych rolach i do dzisiaj niezmiernie szanuję za doskonały warsztat. Ale tak go zapamiętam na zawsze.

Tak, wiem, rzadko zaglądam do tego tematu, złota łopata za odkopywanie staroci, ale musiałem :D

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj z rodzinką, mimo upływu lat świetnie się bawiłem mój 12latek był bardzo zadowolony 🤗🤗🤗

wejscie-smoka-plakat (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pan Samochodzik na Netflix omijać szerokim łukiem, dno i wodorosty, do pierwszej wersji z Mikulskim nie ma startu nawet.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, satanic napisał(-a):

Pan Samochodzik na Netflix omijać szerokim łukiem, dno i wodorosty, do pierwszej wersji z Mikulskim nie ma startu nawet.

Co polecisz na nockę co bym nie usnął 🤔🤔🤔 mam Amazon Netflix i Disney 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Disney Tajna Inwazja z Nickiem Fury nie jest to typowy Marvel bardziej kryminał, Amazona nie mam, a na Netflix to to ostatni obejrzałem dla zabicia czasu.

A jeszcze lepiej ten dokument, tylko nie wiem czy lubisz w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oddychaj oglądałem 1i2 z tajna jestem na bieżącą 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, satanic napisał(-a):

Jak masz 10, góra 12 lat to można obejrzeć ale jak więcej albo znasz książki Nienackiego lub serial z Mikulskim to nie zbliżać się do tego gniota.

Upadku Dymnej też szkoda oglądać. W "Wielkiej wodzie" jeszcze jakoś uszła, tutaj porażka, ona chyba nie ma z czego żyć że na stare lata sprzedaje się do takich produkcji.

Jedyne na plus to że na ekranie pojawia się trochę ciekawych rekwizytów z czasów PRL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety nie wyciągnęli lekcji z Pana Samochodzika i praskich tajemnic, też chcieli udziwniać i wyszedł gniot. Ten nowy to najbardziej żenujący jest poziom aktorstwa o odejściu od książki to już nawet nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nie oddychaj oglądałem 1i2 z tajna jestem na bieżącą 🤔🤔🤔

Seriale 

na prime

- colin od rachunków

- deadloch 

Mi się podobały :) 

Edytowane przez Solve

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Solve napisał(-a):

Seriale 

na prime

- colin od rachunków

- deadloch 

Mi się podobały :) 

Dzięki będę musiał oglądnąć 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie  jestem po hicie dnia wczorajszego - Pan Samochodzik :)  Czy oni po nakręceniu filmu nie oglądają  tego ?  Leży dosłownie wszystko : brak scenariusza, fatalny dźwięk, aktorstwo, dialogi i cała reszta. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi