Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden spoiler bo nudy nie ma. Nie udało Ci się, ha! :D;) Co do wieloryba to mi też się podobał, ale oczywiście lekkie kino to to nie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Uwielbiając filmy Nolana, nastawiłem się na zupełnie inne kino.

Ale to właściwie na jakie kino się nastawiłeś? Bo jak na opowieść o naukowcu to film jest w sumie bardzo dynamiczny. Nawet debaty komisji takie w nim są.

Ja obejrzałem "Buntownika bez powodu" - zarysowująca konflikt sekwencja na posterunku policji trochę się zestarzała, ale później jest już naprawdę dobrze. Jest tu kilka magicznych ujęć L.A., z bardzo ciekawą pracą operatorską. Ernest Haller był uznanym specjalistą.

"Mecz o wszystko" - holenderski film dla starszych dzieci. Nie ma wielu dobrych filmów fabularnych o piłce. Ten też nie jest wybitny, ale wstydu nie ma. Najlepsze są smaczki z rywalizacji Ajax-Feyenoord (wspomniany jest np. Gaston Taument), ale niezła jest też trudna relacja bohatera z kolegami, ojcem, dążenie do celu i rozwiązanie tego. Dynamika scen piłkarskich przeciętna choć bez bólu, a koncept gry niepełnosprawnego chłopca usprawiedliwiony zostaje tym, że turniej organizowany jest poza centralnymi strukturami i patronuje mu rotterdamski Chomontek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

Ale to właściwie na jakie kino się nastawiłeś? Bo jak na opowieść o naukowcu to film jest w sumie bardzo dynamiczny. Nawet debaty komisji takie w nim są.

Słusznie czy nie, nastawiłem się na nolanowskie kino, do którego się przyzwyczaiłem. Do akcji. Prawdopodobnie bardziej chciałem obejrzeć wybuch bomby, a nie rozmiękłego kapiszona ;)

Wiedziałem, że czeka mnie film, w którym doświadczę ukazania geniuszu Oppenheimera, ale sądziłem również, że kino, które zwieńczy jego pracę. To m.in. lot "Enola Gay" - przygotowania sztabu, dobór pilotów, a w końcu zrzut na miasto i efekty tego zrzutu. To samo dla lotu wykonanego przez "Bockscara". Później mógłby Oppenheimer dumać, czy zrobił właściwie, czy nie - w sumie on to wiedział, bo cały czas byłem bombardowany jego prześladowczymi myślami. Więc przeszkadzało mi to, że film skupił się tylko na tym. Także ziewałem i co 5 min spoglądałem na zegarek.

Na pewno role zasługują na uznanie, a postać R. Downeya Jr. na aplauz zagrał doskonale(dobrze, że wywinął się z nałogów - bo daje świetny pokaz umiejętności aktorskich), C. Murphy również mnie nie zawiódł.

Reasumując dla mnie 4.5/10 - ze względu grę aktorską.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Słusznie czy nie, nastawiłem się na nolanowskie kino, do którego się przyzwyczaiłem. Do akcji. Prawdopodobnie bardziej chciałem obejrzeć wybuch bomby, a nie rozmiękłego kapiszona ;)

Wiedziałem, że czeka mnie film, w którym doświadczę ukazania geniuszu Oppenheimera, ale sądziłem również, że kino, które zwieńczy jego pracę. To m.in. lot "Enola Gay" - przygotowania sztabu, dobór pilotów, a w końcu zrzut na miasto i efekty tego zrzutu. To samo dla lotu wykonanego przez "Bockscara". Później mógłby Oppenheimer dumać, czy zrobił właściwie, czy nie - w sumie on to wiedział, bo cały czas byłem bombardowany jego prześladowczymi myślami. Więc przeszkadzało mi to, że film skupił się tylko na tym. Także ziewałem i co 5 min spoglądałem na zegarek.

Na pewno role zasługują na uznanie, a postać R. Downeya Jr. na aplauz zagrał doskonale(dobrze, że wywinął się z nałogów - bo daje świetny pokaz umiejętności aktorskich), C. Murphy również mnie nie zawiódł.

Niedawno czytałem książkę "Hiroszima 1945" i, jeśli dobrze pamiętam, rola Oppenheimera w samej logistyce lotów i ich przygotowaniu była niewelka. Ten temat ogarniało wojsko - więc ciężko spodziewać się tych tematów w filmie o samym Oppenheimerze. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, beniowski napisał(-a):

Niedawno czytałem książkę "Hiroszima 1945" i, jeśli dobrze pamiętam, rola Oppenheimera w samej logistyce lotów i ich przygotowaniu była niewelka. Ten temat ogarniło wojsko - więc ciężko spodziewać się tych tematów w filmie o samym Oppenheimerze. 

Zdaję sobie z tego sprawę, trailer wskazywał jednak na coś bardziej widowiskowego.

Za długi

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Rozumiem - co więcej - nawet koresponduje to trochę z moim komentarzem:

Loty "Enoli" i "Bockscara" to jednak tematy właściwie na inne filmy moim zdaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Rozumiem - co więcej - nawet koresponduje to trochę z moim komentarzem:

Loty "Enoli" i "Bockscara" to jednak tematy właściwie na inne filmy moim zdaniem.

Staram się unikać obszerniejszych recenzji przed obejrzeniem filmu, na który się szykuję.

Jeżeli chodzi o wspomnianego przez Ciebie "Aviatora" był to niewątpliwie film, do którego z chęcią wracam. Otrzymałem w nim to, co lubię w dobrym filmie, przedstawiającym wielowątkowość fabuły. Było w nim wszystko czego bym oczekiwał od reżysera, życie osobiste i problemy natury psychicznej H. Hughesa, liczne romanse, prowadzenie firm, w tym HTC oraz TWA, walka z przeciwnościami stawianymi przez skorumpowaną machinę urzędniczą jak również głównego konkurenta Juana Trippe, w którego doskonale wcielił się Alec Baldwin. Otrzymałem również widowiskowe sceny w postaci prób bicia rekordów jak również walki inżynierów z budową kokpitu pozbawionego zakłóceń aerodynamicznych. I finał, gdzie na fotelu drugiego pilota najpotężniejszej wówczas maszyny latającej na Świecie siedzi wiecznie wypatrujący Cumulusów prof. Fitz, w którego wcielił się doskonały jak zawsze Ian Holm. Alan Alda też doskonale zagrał senatora Brewstera.

W ten oto sposób zostałem ukontentowany wielowymiarowością, która była spójna i w przypadku Aviatora broń Boże nie za długa. Co w odniesieniu do "Oppenheimera" nie jest dla mnie oczywiste. Osobiście minimum godzinę przeznaczyłbym właśnie na aspekt "techniczno- widowiskowy".

Zgadzam się z Tobą co do oceny epizodycznej roli Caseya Afflecka,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

"Rozmowy przy wycinaniu lasu" - świetne dialogi. Siekierowy, w którego wcielił się Kobuszewski mistrz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Meg 2: Głębia

Tylko dla wielbicieli Rekinado.

Myślałem że pierwsza część była - nomen omen - denna ale to już naprawdę głębia, trzy metry mułu i wodorosty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Bugs napisał(-a):

Myślałem że pierwsza część była - nomen omen - denna ale to już naprawdę głębia, trzy metry mułu i wodorosty.

Ja wiedziałem na co idę i się dobrze bawiłem 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam szwedzki serial komediowy "Bonus Family".

Jak na Netflix to spore zaskoczenie: serial jest nieźle zrobiony i bardzo zabawny (to zaczyna być wyjątek na tej platformie)

Bonus_Family.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

No to może i to Ci się spodoba 😂

rekiny-na-ksiycu-shark-side-of-the-moon-2022.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem coś odmóżdżającego, nie wymagającego myślenia. Nie zawiodłem się :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Bugs napisał(-a):

Jak się sprzeda, to za jakiś czas zrobią Rekinado vs. Godzilla 🤣. I ludzie też pójdą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Bugs napisał(-a):

A tego nie widziałem był w kinach 🤔🤔🤔

38 minut temu, RoKoKo napisał(-a):

Chciałem coś odmóżdżającego, nie wymagającego myślenia. Nie zawiodłem się :)

Widziałem widziałem takie filmy też są potrzebne 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

A tego nie widziałem był w kinach 🤔🤔🤔

Widziałem widziałem takie filmy też są potrzebne 😁😁😁

na własne ryzyko 😉

https://www.cda.pl/video/1375674974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Bugs napisał(-a):

To może by był dobry zabijacz czasu ale dennie zrobiony nie ten budżet 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już za chwilę premiera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Tomcio masz takie usposobienie, że nawet jakby w kinie puścili same reklamy, to byś się pewnie świetnie bawił ;)

I ten dystans do samego siebie(zdjęcie z porożem mnie rozbroiło) :D

Czasem wejdę na FB, a że temat kina lubię, to algorytmy to wyłapują i obdarowują mnie świetnymi fotkami ikon kina.

Dwie ślicznotki.

Sophia Loren i Jane Mansfield

J.Mansfield S.Loren.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Tomcio masz takie usposobienie, że nawet jakby w kinie puścili same reklamy, to byś się pewnie świetnie bawił ;)

I ten dystans do samego siebie(zdjęcie z porożem mnie rozbroiło) :D

Czasem wejdę na FB, a że temat kina lubię, to algorytmy to wyłapują i obdarowują mnie świetnymi fotkami ikon kina.

Dwie ślicznotki.

Sophia Loren i Jane Mansfield

J.Mansfield S.Loren.jpg

Dzięki wielkie 🤗🤗🤗 a co do kina jestem jego wielkim fanem , wyjście do kina jest dla mnie takim małym świętem są filmy lepsze i gorsze ale jak nie poznasz tych gorszych to jak poznasz te wartościowe, jedne chcą być ambitne a drugie mają dać frajdę na dwie godzinki a "Meg" i temu podobne to taka bajka i tak je trzeba odbierać z tym że mogą być zrobione z rozmachem lub totalną tandetą 😆😆😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz na nocce zacząłem oglądać na Disney+ "Zbrodnie po sąsiedzku" ze Steve Martinem , Martinem Shortem i Seleną Gomez  zobaczymy czy wciągnie 🤗🤗🤗

8081475.3.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem po „Terapia bez trzymanki” z Harrisonem Fordem na appleTV; przedstawiane jak komedia, a z drugiej strony bardzo życiowe - generalnie polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Fajna obsada i ciekawy zwiastun 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi