Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Indiana Jones i artefakt przeznaczenia. 

Nędza straszna. 2/10.

Z ciekawości obejrzałem kilka pierwszych sezonów Z archiwum X te z lat dziewięćdziesiątych żeby sprawdzić czy i jak przetrwały próbę czasu. 

W porównaniu do Miasteczka Twin Peaks no to Z archiwum X niestety nie daje rady. Okazało się głupawe i infantylne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, trollu napisał(-a):

nie każdy maszynista z czasem staje się właścicielem linii kolejowej :P ale sceny z lotu super, przyłożyli się do realizmu

Wczoraj byłem na  "Ferrari" - mega film. Piękno i zarazem przekleństwo tego sportu to dosłownie walka o życie. Oglądałem ten film i myślałem sobie, że dzisiaj tylko wyścig Isle of Mann TT jest taką walką gladiatorów. Prawdziwe są słowa Jamesa Hunta, które "powiedział" w filmie "Wyścig" - to co przyciąga piękne kobiety do kierowców wyścigowych to zapach śmierci. Czy jakoś tak, dawno temu oglądałem ten film :P

Adam Driver chyba dobrze się czuje w roli Włocha bo postacie Enzo czy Maurizio zagrane świetnie. Penelope również. Dźwięk silników w tym filmie - bajka, w "Ferrari vs Ford" było nieco "gorzej" (nie wiem czy to dobre, zbyt mocne słowo). Ogólnie obok w/w "Wyścigu" i "Ferrari vs Ford" najlepsze filmy w klimacie samochodów i wyścigów. Całe szczęście, że niektórzy potrafią nakręcić dobry film o takiej tematyce i nie ma tutaj hollywodzkiej przebojowości jak w "Wyścigu" z Sylwkiem Stallone albo totalnego shitu jak Szybcy i wściekli (może poza pierwszymi 3 częściami gdzie miało to jeszcze swój urok). Kumpel oglądał (albo starał się obejrzeć) "Lamborghini" i stwierdził, że film nie dorasta do pięt "Ferrari". Może kiedyś będzie okazja żeby obejrzeć 

Jakby Tom w Top Gun awansował, to nie mieliby pomysłu na fabułę 😆

„Ferrari” fajny, ale jednak „Ferrari vs. Ford” był o wiele, wiele lepszy. Driver fajnie Ferrariego gra, no i przynajmniej nieźle wymawia włoskie nazwiska. Bo bo tym jak (Włoch z pochodzenia, przypomnę) Al Pacino straszliwie łamał włoski w „House of Gucci” można było zwariować. Podobnie „mówi” po włosku De Niro. Swoją drogą, to jest wręcz uwłaczające, jak amerykańscy aktorzy wymawiają obce nazwiska/słowa. Angielscy aktorzy wspaniale potrafią nauczyć się amerykańskiego akcentu, w drugą stronę to raczej nie działa (Renée Zellweger w „Bridget Jones” jest chyba chlubnym wyjątkiem). Ludzie potrafią się angielskiego nauczyć, a Amerykanom nazwiska nie che się wymawiać poprawnie nauczyć. 

„Lamborghini” jest filmem tak słabym, że nawet nie warto o nim wspominać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

„Ferrari” fajny, ale jednak „Ferrari vs. Ford” był o wiele, wiele lepszy

kumpel powiedział to samo bo myślał, że w "Ferrari" będzie tylko ściganie się i budowanie samochodów. A to po prostu film o Enzo, który jednak był człowiekiem, jadł, pił i robił, to każdy lubi a włosi chyba są najbardziej z tego znani ;) Ferrari vs Ford jednak ten środek ciężkości był wokół GT40 a nie żywej osoby, Ken czy Carroll "grali" główne role ale kręcili się właśnie wokół GT40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minuty temu, trollu napisał(-a):

kumpel powiedział to samo bo myślał, że w "Ferrari" będzie tylko ściganie się i budowanie samochodów. A to po prostu film o Enzo, który jednak był człowiekiem, jadł, pił i robił, to każdy lubi a włosi chyba są najbardziej z tego znani ;) Ferrari vs Ford jednak ten środek ciężkości był wokół GT40 a nie żywej osoby, Ken czy Carroll "grali" główne role ale kręcili się właśnie wokół GT40

Prawda to jest film o Enzo, a konkretnie wycinek z jednego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Pytanie dlaczego w wieku 61 lat TC wciąż w filmie jest na tym samym stanowisku, zamiast awansować, skoro taki as z niego 😂

Bo jest krnąbrny 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1670. Doskonałe ale mój kolega o poglądach prawicowych mówi, że dno. IMO super. Smaczki, gra aktorska, świetnie się ogląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, mandaryn44 napisał(-a):

1670. Doskonałe ale mój kolega o poglądach prawicowych mówi, że dno. IMO super. Smaczki, gra aktorska, świetnie się ogląda.

:lol: 

1670 jak "dzień świra"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widze za vardzo zwiazku pogladow politycznych z tym czy serial jest zabawny czy nie, tez mam prawicowe poglady i mnie ten serial bawil, chociaz wydaje mi sie ze w dzisiejszych czasach slowo 'prawicowy' ma rozne znaczenia
Ale zeby nie bylo zbyt politycznie
Ogladalem dzis na netflixie mini serial 'jesteś tym co jesz' - bardzo ciekawy, pokazujacy wplyw diety weganskiej na zdrowie. Co prawda jestem zwolennikiem zrownowazonej diety, ale mysle ze przynajmniej ograniczenie jedzenia miesa przydaloby sie wiekszosci z nas ;)

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Kapitanowie Mundialu” na Netfliksie. Serial o ostatnich mistrzostwach świata w piłce nożnej w Katarze. Naprawdę dobrze zrobiony i wciąga. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 6.01.2024 o 22:33, Lincoln Six Echo napisał(-a):

415041523_337619155744364_2595900760003886601_n.thumb.jpg.6b0a27d6dbc148857eb2afb6aa3e2497.jpg

Kiedy to będzie 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Bohaterowie SF lat 80-tych. Poznajecie?  ;)

416076464_389507833463461_8436214880097862174_n.thumb.jpg.4379d13932298ed57830725c199787e9.jpg

Jak nie jak tak,  terminator, obcy ósmy 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, colector napisał(-a):

Ja teraz oglądam filmy z innej epoki😉

2.jpg

Masz 12latka 😁😁😁

A jutro idziemy na to 😁😁😁

8102089.3.jpg

A w niedzielę na to 😁😁😁

pszczelarz-pszczelarz-pl-data-24-scaled.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie idźcie na wodniaka. Straszny gniot.

Edytowane przez loco50

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, loco50 napisał(-a):

Nie idźcie wodniaka. Straszny gniot.

Dla Ciebie  czy 12latka 🤔🤔🤔

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie. Ale pewnie młodemu się spodoba. Chociaż 12 latek to już prawie facet 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, loco50 napisał(-a):

Ogólnie. Ale pewnie młodemu się spodoba. Chociaż 12 latek to już prawie facet 🤣

Mój jeszcze z pluszakami śpi 🤣🤣🤣 ale jutro idziemy na to 😁😁😁

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Mój jeszcze z pluszakami śpi 🤣🤣🤣 ale jutro idziemy na to 😁😁😁

Ja jak miałem 12 lat to już zacząłem dość brutalne obijanie się na boiskach do piłki ręcznej 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, loco50 napisał(-a):

Ja jak miałem 12 lat to już zacząłem dość brutalne obijanie się na boiskach do piłki ręcznej 😁

Ale on to bardziej artysta , śpiew, taniec i takie tam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś kupiłem dostęp do Disneya żeby syn (wtedy 12-letni) miał dostęp do uniwersum Gwiezdnych Wojen). Obejrzał pierwszą serię Mandaloriana i przestał (Disneya wciąż mamy, ale co innego tam oglądamy). Ja nie cierpię SF, ale jak mogę zrozumieć fanów np. Gwiezdnych Wojen, to te ostatnie wypusty,t j. te wszystkie Marvele, Acquamany itp. to jest chłam nieprawdopodobny. Zero scenariusza, totalna nawalanka i efekty specjalne. Sensu w tym żadnego. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi