Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Gdańsk, 1989 - paradoksalnie nieco, BARDZO polska fotka.  ;)

462077828_504351955813473_6127331058883093973_n.jpg.1b5f028801c365f4cc01357f17850206.jpg

A Ty to ten z obciętym czołem? Młody jeszcze byłeś. 😋

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mi wpadł w ręce serial  Życie bez pozwolenia. Widział ktoś? Mi się podoba nawet i z napisami.😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj 54 urodziny obchodzi Matt Damon. Niemal mój równolatek (jestem rok starszy), więc w zasadzie jesteśmy z tego samego pokolenia. Czyli co..? Powinniśmy mieć jakoś tam podobną wrażliwość może..?  ;) Powinienem się z Damonem chociaż trochę utożsamiać..? Może i coś w tym jest... :D Kiedy patrzę na te dwa słowa: "Matt Damon" gdzieś tam na papierze albo na ekranie, to jakoś nie odczuwam tego samego, co na widok par wyrazów takich, jak np. "De Niro" albo "Jack Nicholson". Ale kiedy dzisiaj przejrzałem sobie wspomnieniowo filmografię Damona, to... jednak kopie po czaszce.  ;) OK, w niektórych filmach otoczony był aktorami, którzy pewnie i bez niego pociągnęliby film. Ale jednak swoje zawsze robił. :) Są wśród jego ról również niewielkie, ale znaczące role drugoplanowe. Albo i większe i znaczące role drugoplanowe.  :D A są także filmy, w których jest monarchą absolutnym ekranu. Moje ulubione role Matta..? Ciężka sprawa, ale niech będzie "mini top" - jego ról filmowych, niekoniecznie samych filmów jako takich. A więc:  "Buntownik z wyboru", "Utalentowany pan Ripley", "Syriana", "Infiltracja", "Dogma" i "Ostatni pojedynek". Oj, ciężko było...  ;) PS. Fajną ma żonę, skurczybyk!  :lol:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Dzisiaj 54 urodziny obchodzi Matt Damon. Niemal mój równolatek (jestem rok starszy), więc w zasadzie jesteśmy z tego samego pokolenia. Czyli co..? Powinniśmy mieć jakoś tam podobną wrażliwość może..?  ;) Powinienem się z Damonem chociaż trochę utożsamiać..? Może i coś w tym jest... :D Kiedy patrzę na te dwa słowa: "Matt Damon" gdzieś tam na papierze albo na ekranie, to jakoś nie odczuwam tego samego, co na widok par wyrazów takich, jak np. "De Niro" albo "Jack Nicholson". Ale kiedy dzisiaj przejrzałem sobie wspomnieniowo filmografię Damona, to... jednak kopie po czaszce.  ;) OK, w niektórych filmach otoczony był aktorami, którzy pewnie i bez niego pociągnęliby film. Ale jednak swoje zawsze robił. :) Są wśród jego ról również niewielkie, ale znaczące role drugoplanowe. Albo i większe i znaczące role drugoplanowe.  :D A są także filmy, w których jest monarchą absolutnym ekranu. Moje ulubione role Matta..? Ciężka sprawa, ale niech będzie "mini top" - jego ról filmowych, niekoniecznie samych filmów jako takich. A więc:  "Buntownik z wyboru", "Utalentowany pan Ripley", "Syriana", "Infiltracja", "Dogma" i "Ostatni pojedynek". Oj, ciężko było...  ;) PS. Fajną ma żonę, skurczybyk!  :lol:

Matt to genialny aktor. Co do DeNiro, to ja się wolę nie wypowiadać, bo dla mnie to aktor jednej, skwaszonej miny od jakichś 30 lat - mam wrażenie, że od lat 90-tych cały czas gra to samo. Pamiętam jak oglądałem Oppenheimera w kinie i liczyłem na świetną grę aktorską Ciliana Murphy'ego. A tu cały film skradł Matt rolą amerykańskiego generała. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze to: https://www.filmweb.pl/news/Nowy+film+Christophera+Nolana+w+2026+roku.+Matt+Damon+znów+w+obsadzie-157591

14 godzin temu, satanic napisał(-a):

A gdzie trylogia Jasona Bourna.

Lubię, zwłaszcza jedynkę. Ale wolę go jednak w paru innych filmach.  :)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

Matt to genialny aktor

Też go b. lubię

Po premierze Bourna w Niemczech był wywiad z Franką Potente i najwięcej mówiła o Damonie

Ona była parą z Tykwerem ale jakby Matt mrugnął poleciała by za nim

Niby śmieszkowała ale chyba była bardzo zakochana w tym facecie  😁

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Czujnik napisał(-a):

... ale jakby Matt mrugnął poleciała by za nim

Oj tak.

Z takim doświadczeniem w bieganiu na pewno 😁

8184.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.08.2024 o 18:30, TomcioMiki napisał(-a):

Oglądam z drugą połową 🤗🤗🤗

8081475_1.3.jpg

Uwielbiamy z chłopakami. Właśnie tłuczemy na bieżąco aktualny sezon.

A czekamy bardzo na 2 sezon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się podoba 🤗🤗🤗

8134959.3.jpg

W piątym odcinku bohaterki noszą Casio G Shock, świetnie jest to pokazanie 😁😁😁

Normalnie reklama G Shock, aż biją po oczach 😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Panowie poznają..?  ;) 

Się trochę Pamelka "posunęła".

W dniu 9.10.2024 o 09:14, beniowski napisał(-a):

Matt to genialny aktor. Co do DeNiro, to ja się wolę nie wypowiadać, bo dla mnie to aktor jednej, skwaszonej miny od jakichś 30 lat - mam wrażenie, że od lat 90-tych cały czas gra to samo. Pamiętam jak oglądałem Oppenheimera w kinie i liczyłem na świetną grę aktorską Ciliana Murphy'ego. A tu cały film skradł Matt rolą amerykańskiego generała. 

Dla mnie Matt to bardziej rzemieślnik, aniżeli talent na miarę wspomnianego De Niro, choć przyznam, że ten drugi skończył się po "Sile i Honorze" Georga Tillmana. Dobrze zagrana była przez niego rola drugoplanowa  Carla Von Loona w filmie "Jestem Bogiem", w której główną rolę zagrał Bradley Cooper.

Na pewno po latach zacząłem inaczej postrzegać pewnych aktorów i takim przykładem, który doceniłem po wielu latach jest Daniel Day Lewis; który nie dość, że potrafi świetnie odegrać daną postać, to jeszcze dopasowuje akcent do miejsca i epoki. Mistrz.

Wracając do Matta lubię go od "Buntownika z Wyboru", ale nie zagrał chyba żadnej roli, która wywarłaby na mnie jakieś szczególne wrażenie. Nie pamiętam, aby coś takiego się dokonało; może "Utalentowany Pan Ripley" jest jedną z takich ról...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już mówimy o świetnych rolach Matta Damona, to dla mnie rola w Wielkim Liberace. Nie wiem jak bardzo trzeba się przemóc i przestawić sobie w głowie jakiś przełącznik, żeby zagrać taką rolę i takie sceny jak w Wielkim Liberace.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Jak już mówimy o świetnych rolach Matta Damona, to dla mnie rola w Wielkim Liberace. Nie wiem jak bardzo trzeba się przemóc i przestawić sobie w głowie jakiś przełącznik, żeby zagrać taką rolę i takie sceny jak w Wielkim Liberace.

Ciężko stwierdzić mi jednoznacznie czy Douglas lepiej tam zagrał czy Damon :) Fakt, trudna rola dla obydwu.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Zobaczymy 🤗🤗🤗

film_24135_original_1.jpg

Zarąbisty, odjechany na maksa, troszkę mi się sceny skojarzyły z "Carrie" i "Mucha" świetny Dennis Quaid i zjawiskowa Demi Moore , polecam 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry. Warto 

images (1).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny dobry szwedzki serial. I dina händer/Deliver Me.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacząłem ostatnio oglądać Dynastię Lakersów, odpaliłem z synem bo niby od 14 roku życia, po 3 minutach zacząłem szukać czegoś innego do oglądania z nim :D

Ale serial dalej ciągnę już sam i bardzo polecam, świetny klimat lat 80, bardzo dobrze się to ogląda nawet jak się nie jest jakimś specjalnym fanem LAL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Podoba mi się.

stary-czlowiek__300_427.jpg

Ale to pierwsza seria (ja oglądałem na Disney+), drugą wypuścili czy film zrobili?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi