Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

Obejrzałem na Applu Masters of the air. Władcy przestworzy. Bardzo fajny serial, dobrze się ogląda, wbrew opiniom na Filmweb dobre efekty specjalne. Przejmujący i wciągający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Nie!

O to mi chodziło:

obraz.png.e9fb71181909f80d2600796b71df37fb.png

Dan Aykroyd i Chevy Chase w rolach głównych.

Lata temu płakałem że śmiechu na tym filmie.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, szuwi napisał(-a):

Lata temu płakałem że śmiechu na tym filmie.... 

A najlepsza scena jak przeprowadzali operację :D

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

A najlepsza scena jak przeprowadzali operację :D

Doctor, doctor, doctor, doctor, and... doctor

Mi się podobał egzamin na szpiegów... 

Edytowane przez szuwi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miała być scena jak udawali UFO 😕

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.01.2025 o 20:51, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ja w końcu zaliczyłem "Przysięgłego nr 2" w reżyserii Pana Clinta E. Cóż, nie wywala z kapci tak, jak niektóre z jego poprzednich filmów, ale - jak to u Eastwooda - stawia pytania, które (na szczęście? niestety?) męczą człowieka jeszcze miesiąc po seansie...  ;) No i chociaż nie dorównuje najlepszym filmom Mistrza, to trzyma odpowiedni poziom. Poza tym, ja po prostu bardzo lubię aktorów grających w tym filmie,  :)

https://youtu.be/EhkkBFhW-MM?si=ydegw67pewkxLFyG

Fajnie, że mi przypomniałeś o tym tytule. Obejrzałem wczoraj z żoną. Podobał nam się. Rewelacji rzeczywiście nie ma, ale ogląda się z zainteresowaniem i trzyma w napięciu. Trzeba przyznać, że Clint Eastwood pomimo wieku trzyma poziom. Właściwie każdy film, który wyreżyserował to co najmniej porządne kino. Niedługo skończy 100 lat, czego mu życzę. W zalewie Netflixowej papki, nawet taki w sumie dość zwyczajny, ale porządny film urasta do rangi filmowego wydarzenia. No i fajnie, że Toni Collette zagrała jakąś porządną rolę po głupawym "Mafia Mamma".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się tego w trakcie przerwy świątecznej obejrzało :)

Senna - oboje z partnerką lubimy F1, fajnie się to oglądało. Po prostu przyjemna historia, podobno trochę za cukierkowa.

Przesilenie zimowe - nie miałem pojęcia o istnieniu tego filmu dopóki nie przypomniało nam się, że mamy wykupionego Sky-a. Świetny Paul Giamatti :)

Kaskader - wytrzymaliśmy pół godziny i uznaliśmy, że nie ma sensu kończyć, nadzieje były większe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj Przysięgły nr. 2  wyświetlił mi się jako polecany, oglądnąłem, bo pamiętałem Wasze wpisy tutaj. Faktycznie dobre kino pod względem stawiania pytań które mają zostać z widzem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam za sobą 3 sezony serialu Stamtąd i tak zakręconego serialu to jeszcze nie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znacie jakieś ciekawe seriale?Ale takie,które się kończą po kilku sezonach a nie takie w stylu moda na sukces

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
17 minut temu, Piter80 napisał(-a):

Znacie jakieś ciekawe seriale?Ale takie,które się kończą po kilku sezonach a nie takie w stylu moda na sukces

Mi się podobały el Chapo , Narcos , Narcos Mexico. Od tych filmów zacząłem seriale oglądać

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Piter80 napisał(-a):

Narcos widziałem.

Najpierw byś musiał zobaczyć narcos mexico później el capo. El chapo w tym pierwszym dopiero się  rozwija

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

House of cards. Tylko trzeba oglądać, nie da się pójść zrobić kanapkę. Expanse, najlepszy serial SF jaki widziałem. A sporo ich widziałem. Narcos. Doskonały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
23 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a):

House of cards. Tylko trzeba oglądać, nie da się pójść zrobić kanapkę. Expanse, najlepszy serial SF jaki widziałem. A sporo ich widziałem. Narcos. Doskonały.

Tylko że "House of Cards" jest totalnie zepsute ostatnią, koszmarną serią. 

Ja jestem bardzo wybredny i dokładnie wybieram to co chcę oglądać. Nawet na Netfliksie (gdzie 80% to koszmarne szmiry) można coś ciekawego zobaczyć. Dużo ciekawych seriali ma Prime i Paramount +. Na Apple+ jest świetne "Sprostowanie" lub "Uznany za niewinnego". Nawet Disney+ ma ciekawe pozycje. Trzeba tylko dobrze szukać i wiedzieć czego się szuka. Ostatnio przypadkowo odkryłem mając VPN ustawiony na USA że mogłem obejrzeć "Emilię Perez" na amerykańskim Netfliksie, który to film dopiero wejdzie w Europie do kin.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że 6 seria jest do kitu, bo nie było wyjścia. Aktor miała kłopoty. 3 seria chyba o ile dobrze pamiętam też taka sobie, ale mogę się mylić. Jednak serial jest doskonały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, beniowski napisał(-a):

Tylko że "House of Cards" jest totalnie zepsute ostatnią, koszmarną serią. 

Ja jestem bardzo wybredny i dokładnie wybieram to co chcę oglądać. Nawet na Netfliksie (gdzie 80% to koszmarne szmiry) można coś ciekawego zobaczyć. Dużo ciekawych seriali ma Prime i Paramount +. Na Apple+ jest świetne "Sprostowanie" lub "Uznany za niewinnego". Nawet Disney+ ma ciekawe pozycje. Trzeba tylko dobrze szukać i wiedzieć czego się szuka. Ostatnio przypadkowo odkryłem mając VPN ustawiony na USA że mogłem obejrzeć "Emilię Perez" na amerykańskim Netfliksie, który to film dopiero wejdzie w Europie do kin.

A na Disney co polecasz 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 2.01.2025 o 18:23, neclocus napisał(-a):

"Perfect days" rez. Wim Wenders (2023)

Też bardzo mi się podobał ten film.

Ostatnio obejrzałem "Minghun" z Dorocińskim. Przeszedł trochę bez rozgłosu, miał niezbyt dobre recenzje, ale moim zdaniem na tle dramatycznej słabizny polskiego kina w 2024 roku jest godny uwagi. Ma wprawdzie kilka słabszych dialogów i jeden czy dwa wątki w środkowej części dodane "na siłę", ale początek i ostatnie sekwencje wynagradzają to. Czytelne nawiązania do przyciężkawego, późnego okresu twórczości Kieślowskiego (łącznie z konkursem im. Van den Budenmayera) wprowadzają trochę balansowania na granicy kiczu i fabularnego nieprawdopodobieństwa, ale jednak na koniec wygrywa niewymuszone wzruszenie. Do tego naprawdę ładne i spójne zdjęcia.

Widziałem też "Naturalną dzikość serca" - popularny ostatnio norweski dokument o specyficznej rodzinie usiłującej żyć po swojemu z dala od cywilizacji. Nie ma nadmiaru ekologizmu, nie ma też prostej oceny wyborów bohaterów. Zwięzłe, dobrze opowiedziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Stary człowiek, Homeland.

Starego człowieka obejrzałem fajny. Dzięki za Homaland 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Homeland to już klasyk. Ma już ładnych paręnaście lat, ale moim zdaniem bije na głowę większość współczesnych seriali sensacyjnych.

Zakładam, że z takich nieco starszych produkcji, to Breaking Bad już oglądałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

A na Disney co polecasz 🤔🤔🤔

Dodając do tego co polecił @Perpetuum Mobile, jeśli podobał ci się Homeland czy Stary Człowiek, z podobnych świetne są dwie serie Tajnego Układu (Deep State). 

Z gatunku opartych na faktach to Lekomania (Dopesick) o kryzysie opioidowym czy Zepsuta Krew (Dropout) o niesamowitej karierze Elisabeth Holmes, która wmówiła wszystkim, że wyprodukuje cudowne urządzenie czytające wszystkie choroby z kropli krwi, serial o Cristobalu balenciadze czy Karlu Lagerfeldzie. 

Fajny jest The Chippendales o gościu który założył tę grupę striptizerów.

Z koereańskich masz Gangnam B-Side czy Tyrana.

Do tego Shogun, Lost, Prison Break czy też sporo starszych, dobrych filmów sensacyjnych.

Disney dość często wrzuca wartościowe filmy zaraz po premiarach kinowych: tak chociażby było z Nomadland, Pięknymi Istotami czy ostatnio przypadkowo znalezionymi przez mnie Pięknymi Znajomymi. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, beniowski napisał(-a):

Dodając do tego co polecił @Perpetuum Mobile, jeśli podobał ci się Homeland czy Stary Człowiek, z podobnych świetne są dwie serie Tajnego Układu (Deep State). 

Z gatunku opartych na faktach to Lekomania (Dopesick) o kryzysie opioidowym czy Zepsuta Krew (Dropout) o niesamowitej karierze Elisabeth Holmes, która wmówiła wszystkim, że wyprodukuje cudowne urządzenie czytające wszystkie choroby z kropli krwi, serial o Cristobalu balenciadze czy Karlu Lagerfeldzie. 

Do tego Shogun, Lost, Prison Break czy też sporo starszych, dobrych filmów sensacyjnych.

Disney dość często wrzuca wartościowe filmy zaraz po premiarach kinowych: tak chociażby było z Nomadland, Pięknymi Istotami czy ostatnio przypadkowo znalezionymi przez mnie Pięknymi Znajomymi. 

Dzięki 👍 👍 👍 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Lekomania, świetny serial.

Na Netflix - Przełom szwedzki o śledzenie w sprawie zabójstwa nierozwiązanego przez 16 lat.

Wzgórze psów, książki nie czytałem, ogląda się dość dobrze, dle nagłośnienie dialogów to porażka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie skończyłem oglądać to , bardzo fajny.

IMG_20250112_161309.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi