Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

62 latka dzisiaj bum!  ;) 

russell-crowe-440nw-5875493f.jpg.f6ee1b3b7a9cf24708a4aa23b6a134ef.jpg

Cenię Russela Crowe'a.

A zyskał moją szczególną sympatię, po incydencie z telefonem :) 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W roku 2026, po niespełna 2 latach od premiery. Cóż...reszta jest milczeniem.

758179023_be57fb_d7c5a1ff398e49988536db3455223174mv2.thumb.jpg.be819c650a01516f345df9a127b78f66.jpg

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem "Wartość sentymentalną" - podobała mi się nawet jeszcze bardziej niż się spodziewałem. Doskonale skomponowana opowieść, z kilkoma mistrzowskimi momentami. Rzadko dziś trafiam w kinie na tak kompletne, angażujące filmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam jak obejrzałem pierwszy raz, pierwszą część "Smaku życia" i jakie pozytywne uczucia wzbudził we mnie ten film, a przed chwilą obejrzałem któryś raz z kolei trzecią część, wg mnie najlepszą, co rzadko się zdarza:

https://www.filmweb.pl/film/Smak+życia+3%2C+czyli+chińska+układanka-2013-631373

Edytowane przez GostRado

=> Joie de Vivre <=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie grają jutro...

rambo plakat1.png

No i chyba się wybiorę 💪

Edytowane przez petruss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, petruss napisał(-a):

U mnie grają jutro...

rambo plakat1.png

No i chyba się wybiorę 💪

Fajnie że zaczynają wyświetlać w kinach stare filmy 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

Fajnie że zaczynają wyświetlać w kinach stare filmy 🤗🤗🤗

Niestety, kilka ciekawych mnie ominęły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, petruss napisał(-a):

Niestety, kilka ciekawych mnie ominęły...

Mnie też, co zrobić. 

Ale na Żywot Briana idę z młodym, byliśmy już na Monty Python i Święty Graal ,ubaw po pachy 😁😁😁

Jeszcze jak by był Sens życia 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, petruss napisał(-a):

U mnie grają jutro...

rambo plakat1.png

No i chyba się wybiorę 💪

Dzięki  za  cynk -  dziś  u siebie  idę  na mój najlepszy film wszechczasów 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 10.04.2026 o 22:48, Edmund Exley napisał(-a):

Obejrzałem "Wartość sentymentalną" - podobała mi się nawet jeszcze bardziej niż się spodziewałem. Doskonale skomponowana opowieść, z kilkoma mistrzowskimi momentami. Rzadko dziś trafiam w kinie na tak kompletne, angażujące filmy.

Zgadzam się z powyższą recenzją. Są jeszcze prawdziwe filmy, których akcja dzieje się nie tyle na planie, co w głowach postaci, kreowanych przez aktorów. Dawne dzieła Bergmana mi się przypomniały. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy na to 🤔🤔🤔

Screenshot_2026-04-16-17-22-31-85_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Screenshot_2026-04-16-17-29-48-72_680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7.jpg

Lubię go 🤗🤗🤗

HF7HA7SWIAA9SLk.jpeg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj 67 urodziny. 

ullc20230506120358753dkpz.thumb.jpg.891bc33f7232930bb8dbbb9e39c13a8a.jpg

Pierwszym filmem, w którym go widziałem był "Burzliwy poniedziałek". Do dzisiaj mam spory sentyment do tej produkcji. Pojawił się tam w mocnym towarzystwie: Tommy Lee Jones, Melanie Griffith, James Cosmo - i, przede wszystkim, grający po prostu oskarowo Sting. 

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Co Wy na to 🤔🤔🤔

Screenshot_2026-04-16-17-22-31-85_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Właśnie sobie uświadomiłem, że od premiery "Nieśmiertelnego" mija 40 lat, więc Janicki mógłby go już wyświetlać w "Starym kinie" 🤔

Dla mnie oryginał będzie ciężki do przebicia, zwłaszcza muzyka, ale ja stary zgred jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Markol napisał(-a):

Właśnie sobie uświadomiłem, że od premiery "Nieśmiertelnego" mija 40 lat, więc Janicki mógłby go już wyświetlać w "Starym kinie" 🤔

Dla mnie oryginał będzie ciężki do przebicia, zwłaszcza muzyka, ale ja stary zgred jestem.

A ja bodajże dwa lata temu obejrzałem ponownie i bardzo się rozczarowałem. Straszna kicha - nie mogłem uwierzyć że ten film mi się kiedyś nawet podobał. 

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G-Shock DW-6600 i Helikopter w ogniu – klasyka szpeju

Cześć wszystkim Oglądałem ostatnio Helikopter w ogniu i zacząłem zwracać uwagę na zegarki, jakie noszą tam chłopaki z Delty i Rangersów. Głównie widać tam stare G-Shocki, a konkretnie model DW-6600 (ten z dużym przyciskiem Light na środku

Dla mnie to jeden z tych filmów, gdzie zegarek idealnie dopełnia postać – prosty, nie do zajechania i bez zbędnych bajerów. Ten model był zresztą realnie używany przez Navy SEALs i inne jednostki w tamtych latach, więc Nolan i konsultanci odwalili kawał dobrej roboty z realizmem.

Ciekawi mnie, czy ktoś z Was ma jeszcze ten model w kolekcji? Albo jakąś inną wersję, która kojarzy Wam się typowo z klimatem "

Black Hawk Down Bo teraz te wszystkie smartwatche na froncie to już nie to samo co stara, dobra kostka czy 6600. ;)

IMG_2457.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, CezarChrzestny napisał(-a):

G-Shock DW-6600 i Helikopter w ogniu – klasyka szpeju

Cześć wszystkim Oglądałem ostatnio Helikopter w ogniu i zacząłem zwracać uwagę na zegarki, jakie noszą tam chłopaki z Delty i Rangersów. Głównie widać tam stare G-Shocki, a konkretnie model DW-6600 (ten z dużym przyciskiem Light na środku

Dla mnie to jeden z tych filmów, gdzie zegarek idealnie dopełnia postać – prosty, nie do zajechania i bez zbędnych bajerów. Ten model był zresztą realnie używany przez Navy SEALs i inne jednostki w tamtych latach, więc Nolan i konsultanci odwalili kawał dobrej roboty z realizmem.

Ciekawi mnie, czy ktoś z Was ma jeszcze ten model w kolekcji? Albo jakąś inną wersję, która kojarzy Wam się typowo z klimatem "

Black Hawk Down Bo teraz te wszystkie smartwatche na froncie to już nie to samo co stara, dobra kostka czy 6600. ;)

IMG_2457.jpeg

Mają mają 😁😁😁

1 godzinę temu, Markol napisał(-a):

Oj tam, rok starszy ode mnie i już stary zgred no a muzyka Queen to będzie ciężko pobić 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Oj tam, rok starszy ode mnie i już stary zgred no a muzyka Queen to będzie ciężko pobić 🤗🤗🤗

Nie porównuję się do Ciebie bo wiem, że jesteśmy w podobnym wieku, tylko do obecnych nastolatków, dla których w większości Queen to odległa galaktyka i zamierzchła przeszłość 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Markol napisał(-a):

Nie porównuję się do Ciebie bo wiem, że jesteśmy w podobnym wieku, tylko do obecnych nastolatków, dla których w większości Queen to odległa galaktyka i zamierzchła przeszłość 😁

Nie mów nie mów, mój 15 latek zapisał się do eliminacji Wałbrzyskiego mam talent z piosenką "Radio Ga Ga" i jutro idzie na przesłuchanie  😁😁😁

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Markol napisał(-a):

Ja myślę że duży wpływ na dzieciaki ma też to czego rodzice słuchają. Mój syn np. bardzo lubi Republikę czy T-love.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nie mów nie mów, mój 15 latek zapisał się do eliminacji Wałbrzyskiego mam talent z piosenką "Radio Ga Ga" i jutro idzie na przesłuchanie  😁😁😁

Tyle że Twój syn ma zacięcie muzyczne (i rodzinne obciążenie w tym kierunku), więc nie stanowi tzw. przykładu reprezentatywnego. Ale brawo dla Niego 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi