Bartosz 86 45 #2626 Napisano 22 Sierpnia 2014 https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCUQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2FDogville&ei=fzz3U_GmAoXc4QSGnoGwBg&usg=AFQjCNFouOtVKvZugFYSBfA6wEHAj6kkuQ https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCgQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.filmweb.pl%2Ffilm%2FM%25C5%2582yn%2Bi%2Bkrzy%25C5%25BC-2011-494084&ei=CT33U-_uCpHT4QSV5IGoBA&usg=AFQjCNH-WaU2z4VUOGs6Qj8ym5HUI394Bw Dogville znam ale biorąc pod uwagę że sznur miał premierę o ile się nie mylę w 1948 to eksperymenty Von Triera nie są jakieś wybitnie odkrywcze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6597 #2627 Napisano 22 Sierpnia 2014 Wiesz, że ''Sznur'' wyreżyserowano tylko z trzema cięciami? A cięcia były tylko dlatego że w owym czasie nie było dłuższej taśmy niż (o ile dobrze pamiętam) 38min. To praktycznie sfilmowany teatr i jeden z większych eksperymentów reżyserskich XXw. Tak, wspomniałem o tym w moim wpisie, ale też byłem nieprecyzyjny - bo w rzeczywistości to 11 ujęć, czyli 10 cięć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2628 Napisano 22 Sierpnia 2014 Ja "Breaking Bad" zmęczyć nie mogłem. Chyba na 4 sezonie padłem. Jako jeden z nielicznych, podobno, nie rozumiem fenomenu tego serialu. Może kiedyś wrócę by sprawdzić jak się skończyło. Ale ogólnie ciągnie się to....Mam tak samo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2629 Napisano 22 Sierpnia 2014 Ja "Breaking Bad" zmęczyć nie mogłem. Chyba na 4 sezonie padłem. Jako jeden z nielicznych, podobno, nie rozumiem fenomenu tego serialu. Może kiedyś wrócę by sprawdzić jak się skończyło. Ale ogólnie ciągnie się to.... Mam tak samoBoście dobrego "towaru" nie próbowali...... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość kasparov #2630 Napisano 22 Sierpnia 2014 Nie film, ale wróciłem właśnie z teatru . Przyjemna, groteskowa komedia ze zwrotem akcji nie do przewidzenia pozwala wyciszyć się po tygodniu pracy przed wkendem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M_Michal 9 #2631 Napisano 23 Sierpnia 2014 Boście dobrego "towaru" nie próbowali...... Fakt. Ty jesteś kucharz i dlatego możesz śmiało sobie powiedzieć "now we're cooking". A tak na poważnie. Jestem wielbicielem seriali, ale ten mnie zmęczył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stierlitz 254 #2632 Napisano 23 Sierpnia 2014 "Głowa do wycierania" - pomimo sympatii do reżysera długo zwlekałem z obejrzeniem tego filmu. Zrobił na mnie duże wrażenie - bardzo pozytywne.Jeżeli ktoś lubi surrealim, to polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73504 #2633 Napisano 23 Sierpnia 2014 Kilka razy się zbierałem, ale w końcu obejrzałem i nie żałuję - jak zwykle świetny Jeremy Irons, zdjęcia, ciekawy klimat.http://www.filmweb.pl/film/Nocny+pociąg+do+Lizbony-2013-633630 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2634 Napisano 25 Sierpnia 2014 The Strain, Penny Dreadful - wreszcie pojawiły się seriale wampiryczne w wersji dla dorosłych. Są to wielosezonowe produkcje, więc trudno już teraz ocenić w pełni ich wartość. Wg mnie lepszy (na razie) jest chyba Penny Dreadful z Evą Green, choć Corey Stoll w The Strain gra co najmniej dobrze. Co w sumie nie dziwi, bo pokazał już w House of Cards, że jest dobrym aktorem.Był jeszcze trochę steampunkowy serial Dracula z 2013 roku. Dość słaby, pomimo interesującej kreacji Jonathana Rhysa Meyersa. Serial został skasowany. Będzie drugi sezon Draculi z Johnatanem <3 Na który czekam.... tak samo jak na nowe sezony Sleepy Hollow, Arrow i uwaga po kilku latach zdecydowali, że zrobią 5 sezon Herosów! Póki co ja utknęłam w połowie 4. A filmy... znowu obejrzałam Dary Anioła. Czas chyba upolować coś innego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi91 41 #2635 Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Hrabia Monte Christo film bardzo mi się spodobał, było w nim wszystko co lubię. Zachwyciła mnie swoją urodą Dagmara Dominczyk. Dodam książki nie czytałem. Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez jogi91 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregorian 151 #2636 Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Wojna w Algierze Cóż mozna powiedzieć!? Antyczne kino z 1966r.! A do tego:- młody Anthony Quinn!- młody Alain Delon!- młoda Claudia Cardinale! A to wszystko w klimacie kolonialnej Francji.Kapitulacja pod Điện Biên Phủ i później heroiczno-nonsensowna wojna w Algierii.Dramat wojenny połączony z dramatem obyczajowym i elementami romansu wyższych sfer. Film wyłącznie dla koneserów kina! Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez Gregorian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosma 204 #2637 Napisano 26 Sierpnia 2014 Co ciekawszego, z ostatnio przeze mnie oglądanych. Lekko przerysiwany ale gra aktorska i klimacik git. 0 Only Fools Do Not Fear The Sea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi91 41 #2638 Napisano 26 Sierpnia 2014 Immortals. Bogowie i herosi komu podobało się 300, powinien się spodobać. 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2639 Napisano 26 Sierpnia 2014 Hrabia Monte Christo film bardzo mi się spodobał, było w nim wszystko co lubię. Zachwyciła mnie swoją urodą Dagmara Dominczyk. Dodam książki nie czytałem. To jest moja ulubiona ekranizacja! Z tym, że nie wiedziałam, że Mercedes grała Polka. Polecam też serial z Gerardem Depardieu, bo też jest świetnie zrobiony i wątek w każdym odcinku robi się coraz ciekawszy. Mimo, że to ta sama historia obie ekranizacje się od siebie znacznie różnią. Inne też widziałam, ale akurat ten film i ten serial mi do gustu najbardziej przypadły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogi91 41 #2640 Napisano 26 Sierpnia 2014 Zastanawiałem się nad obejrzeniem dłuższej wersji z Gerardem Depardieu, ale bałem się podobieństwa. Rozwiałaś moje wątpliwości za co dziękuje. 0 "Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie, tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2641 Napisano 26 Sierpnia 2014 Zastanawiałem się nad obejrzeniem dłuższej wersji z Gerardem Depardieu, ale bałem się podobieństwa. Rozwiałaś moje wątpliwości za co dziękuje. W wersji serialu naprawdę dużo się dzieje. Nie jest to taka standardowa historia. Oglądałam wszystkie odcinki już chyba 3 razy i za każdym razem jeszcze coś nowego odkryję. I na pewno jeszcze kiedyś obejrzę cały serial. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2642 Napisano 26 Sierpnia 2014 Immortals. Bogowie i herosi komu podobało się 300, powinien się spodobać.Ten film nawet w połowie nie był tak dobry jak 300... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2643 Napisano 26 Sierpnia 2014 Ten film nawet w połowie nie był tak dobry jak 300...300 tez nie był dobry...ot komiks fabularny....i tyle 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #2644 Napisano 26 Sierpnia 2014 Będzie drugi sezon Draculi z Johnatanem (...)Nie wiedziałem. To już potwierdzone info? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRWISTY 266 #2645 Napisano 26 Sierpnia 2014 300 tez nie był dobry...ot komiks fabularny....i tyleNo ja nie twierdzę że dupkee urywał ale przynajmniej był dobrze zrobiony a Immortals to dopiero była chała oczywiście to moje subiektywne zdanie ot co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2646 Napisano 26 Sierpnia 2014 No ja nie twierdzę że dupkee urywał ale przynajmniej był dobrze zrobiony a Immortals to dopiero była chała oczywiście to moje subiektywne zdanie ot co ok Moda teraz taka na "herosów" "superbohaterów" -wsród "koksów" i "suchoklatesów" 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #2647 Napisano 26 Sierpnia 2014 "Syberyjska edukacja" Film zaczyna się tak, że myślałem, że trafiłem na turbo kozaka, ale gdzieś po drodze się zesrało i niestety nie dotrwałem do końca.Okazał się miałki, bezpłciowy, za mało brutalny jak na taki temat i w ogóle jednak lipa.Z tym jednak, że zaznaczam, że nie obejrzałem do końca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85401 #2648 Napisano 26 Sierpnia 2014 Można spokojnie obejrzeć http://www.filmweb.pl/film/Prawdziwa+jazda-2014-523259 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #2649 Napisano 26 Sierpnia 2014 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kromeczka 12 #2650 Napisano 27 Sierpnia 2014 Nie wiedziałem. To już potwierdzone info? Na Hatak.pl kiedyś o tym pisali. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach