Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

Z seriali oprócz Gry o Tron, Walking Dead polecam The Killing (obecnie już drugi sezon). Nie oglądałem wersji europejskiej, ale amerykańska daje radę.

Właśnie wróciłem z kina po obejrzeniu "Nietykalnych". Świetna francuska komedia z kilkoma poważniejszymi momentami. Dawno się tak doskonale nie bawiłem w kinie :D

Oglądam też Spartakusa, takie sobie, proste w odbiorze całkiem jak Na Wspolnej. :)

Właśnie wróciłem z kina po obejrzeniu "Nietykalnych". Świetna francuska komedia z kilkoma poważniejszymi momentami. Dawno się tak doskonale nie bawiłem w kinie :D

Intouchables - również polecam, bardzo dobry. Świetnie się bawiłem, żona ze wzruszenia przepłakała połowę filmu.

Oglądaliśmy wczoraj Nietykalnych - świetny film!!! Dawno się tak nie uśmiałem - wybaczcie ale numer z przesunięciem się o jedno miejsce w bok na przyjęciu i mina tej kobiety!!! - Bezcenne!!!!!!!!

Krystian "KriSu"

Dla mnie jedną z lepszych scen było polewanie nóg wrzątkiem i scena w operze :D Mistrzostwo :)

Dziewczyna z sąsiedztwa (z 2007 roku). Mocny film, zrobił na mnie spore wrażenie. Tym bardziej, że był inspirowany faktycznymi zdarzeniami. Wstrząsająca historia pokazująca jak okrutny może być człowiek.

Widzieliście ten film ?

Edited by carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Z seriali:

Breaking Bad

Entourage

Friends

Rodzina Soprano,

Californication,

Lie to me

Ostatnio filmy:

Jeszcze dalej niz Pólnoc - welcome to the sticks

Nic do oclenia - Rien à Déclarer

Znacie może jakieś fajne filmy/seriale psychologiczne lub sprzedażowe ??

Edited by Glint

Dziewczyna z sąsiedztwa (z 2007 roku). Mocny film, zrobił na mnie spore wrażenie. Tym bardziej, że był inspirowany faktycznymi zdarzeniami. Wstrząsająca historia pokazująca jak okrutny może być człowiek.

Widzieliście ten film ?

Ogladalem ten z 2004 i tez zrobil na mnie wrazenie.....ale nie omieszkam obejrzec Twowjej propozycji :)

Jka chcesz obekrzec cos naprawdę sstrząsajacego to zobacz " Gruz 200 "....przemocny.

" tylko Seiko " Damian

Jka chcesz obekrzec cos naprawdę sstrząsajacego to zobacz " Gruz 200 "....przemocny.

Widziałem, dobry.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

...

Oglądałem ten film zanim ktokolwiek o nim w PL usłyszał. Gdy opowiadałem znajomym fabułę, to nikt nie wierzył, że takie coś mogło powstać. Mocny.

Oglądałem.Polski tytuł "Ładunek 200". Ostry, wulgarny, epatujący przemocą ( czasami przesadną). :angry:

Zdecydowanie wolę bardziej wartościową rodzimą produkcję w podobnym klimacie. pt "DOM ZŁY" B)

Miłośnikom wybitnego aktorstwa, cudowna kreacja Janusza Gajosa w filmie "Żółty Szalik" to taki polski "Opuścić Las Vegas" z Cagem.

Z pokręconych ale mocnych i dziwnych SF polecam "Ukryty Wymiar" hmmmm...... ostro i strasznie :)

Edited by onkyo05

Również 'Nietykalni' na plus. Nie pasuje mi jedynie kwalifikowanie go jako komedii, raczej obyczajowy z wieloma zabawnymi momentami.

Bez komercyjnych www :)

Ostatnio w TV obejrzałem Donnie Darko.

Rzecz o nastolatku chorym na schizofrenię. Pokazane inaczej, niż inne łzawe produkcje na ten temat.

A już zupełnie rozwalił mnie soundtrack - masa fantastycznej muzyki nagranej w latach 80-tych (wtedy dzieje się akcja).

Polecam zwłaszcza ostatnie bodajże 3 minuty, gdzie musyka (i słowa) w niesamowity sposób współgrają z akcją i zakończeniem.

Mad World oryginalnie nagrane przez Tears For Fears, tym razem w zwolnionej kameralnej wersji....

Pozdrawiam

Iko

Ja ostatnio ogladalem Sherlocka Holmesa Gre Cieni i musze powiedzec ze nie wiem czy nie lepszy od pierwszej czesci. Wydaje mi sie za na uwage zasluguje rola Watsona....aktor ktory sie wciela w ta role imho gra bardzo dobrze. Jezeli film jest dobry i zaden z aktorow nie odstaje gra to nie zwracam na takie rzeczy uwagi, ale gra tego aktora zasluguje na uwage :)

Edited by dasiek7

" tylko Seiko " Damian

Ja właśnie skończyłem oglądać K-PAX

Dla mnie genialny film i genialna gra aktorska. Dlaczego jest tak mało oryginalnych filmów jak ten? :(

"Wyspa Tajemnic"

Fajny film ale zakończenie nie takie zaskakujące jak piszą na filmwebie.

Oglądałem ten film zanim ktokolwiek o nim w PL usłyszał. Gdy opowiadałem znajomym fabułę, to nikt nie wierzył, że takie coś mogło powstać. Mocny.

Mam pytanie czy oglądaliście film tego samego reżysera "Brat" ? Czy równie dobry jak "Ładunek 200" ?

A "Dom zły" również dobry (zresztą jak Róża i Wesele), chyba jednak bardziej osadzony w realiach PRL niż "Ładunek 200" w realiach ZSRR (mam nadzieję) bo jeśli tak wyglądało życie w ZSRR to nie mam więcej pytań :o

...

A "Dom zły" również dobry (zresztą jak Róża i Wesele), chyba jednak bardziej osadzony w realiach PRL niż "Ładunek 200" w realiach ZSRR (mam nadzieję) bo jeśli tak wyglądało życie w ZSRR to nie mam więcej pytań :o

Gruz jest tak samo przerysowany jak Dom zły.

Uważasz, że Dom zły oddaje dobrze realia PRL?

Albo jestem za młody, albo mieszkam nie w tej części kraju.

Mocne kino?

Ostatnio jakos trafiam w tym temacie na kino australijskie.

"Animal Kingdom" obejrzany juz dawno, dawno .... i ostatnio "Snowtown". Ten drugi faktycznie moze wydawac sie niepotrzebnie epatujacy przemoca, ale mam wrazenie, ze rezyser mocno sie trzymal faktow - opowiedziana historia jest prawdziwa.

T.

Gruz jest tak samo przerysowany jak Dom zły.

Uważasz, że Dom zły oddaje dobrze realia PRL?

Albo jestem za młody, albo mieszkam nie w tej części kraju.

Uważam że "Dom zły" dokładnie oddał czasy i atmosferę PRL, oczywiście małej społeczności zatrudnionej głównie w PGR i mieszkającej w małej miejscowości, zarówno w dawnym woj. szczecińskim jak i krośnieńskim. Do tego film wbrew pierwszemu odczucie ma więcej wymiarów i możliwości interpertacji niż to się poczatkowo wydaje.

Obejrzałem już 'Brata" Bałabanowa i wydaje mi się też warty obejrzenia choć jest filmem niewatpliwie gorszym niż "Ładunek 200".