mikolaj78 747 #62376 Napisano 24 Kwietnia 2014 Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #62377 Napisano 24 Kwietnia 2014 No fajna Omega - jak nie przepadam za tak czarnymi zegarkami to ten wygląda nieźle. Czekam na foty, bo na oficjalnych materiałach jakoś mnie nie powalił, a tu wygląda bardziej interesująco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ghostwheel 116 #62378 Napisano 24 Kwietnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P10TR 368 #62379 Napisano 24 Kwietnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz111 0 #62380 Napisano 24 Kwietnia 2014 Niestety, tarcza jest oryginalna ale od innego modelu niż mechanizm, a koperta nieoryginalna, czyli totalny składak - koperta masakra, inna tarcza i inny mechanizm. Timezone ma inne zdanie w temacie tarczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #62381 Napisano 24 Kwietnia 2014 Timezone ma inne zdanie w temacie tarczyRównież nieoryginalna?To jest tarcza od JLC Master Ultra thin na kalibrze JLC 849, czyli o wiele bardziej zaawansowanym technicznie, dokładniej wykonanym i wykończonym, ultracienkim mechaniźmie, zupełnie innym niż pokazałeś na fotce. Twój mechanizm może być oryginalny(jestem pewien na 80%), ale jest od innego zegarka niż owa tarcza. O kopercie nie wspomianam, bo to oczywiste na 1szy rzut oka, iż jest nieoryginalna. 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #62382 Napisano 24 Kwietnia 2014 Gratuluję ta Omesia jest zaje...sta A ja dziś na galowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz111 0 #62383 Napisano 24 Kwietnia 2014 Również nieoryginalna?To jest tarcza od JLC Master Ultra thin na kalibrze JLC 849, czyli o wiele bardziej zaawansowanym technicznie, dokładniej wykonanym i wykończonym, ultracienkim mechaniźmie, zupełnie innym niż pokazałeś na fotce. Twój mechanizm może być oryginalny(jestem pewien na 80%), ale jest od innego zegarka niż owa tarcza. O kopercie nie wspomianam, bo to oczywiste na 1szy rzut oka, iż jest nieoryginalna. Taka właśnie tarcza ukazana jest tam w połączeniu z mechanizmem cal 839.Koperta jest srebrna,wykonana ręcznie.Co do porównania mechanizmów ,to spotkałem w necie opinię,że JLC przeszedł na cal 849 z racji tego,iż był tańszy w produkcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz888 23 #62384 Napisano 24 Kwietnia 2014 Bo Speedy świetnie się prezentuje w takich niedoświetlonych stylizacjach. W pełnym świetle sporo traci, choć i tak daje radę I tak i nie - te klasyczne wersje czy też wersja mniejsza klasycznego Spidiego w stali z czarnią tarczą, jednak broni się praktycznie w każdych warunkach i wygląda po prostu dobrze. Czarne zegarki jednak do mnie średnio trafiają + jak pokazali tego Dark Side to jakoś nie rozumiałem nad czym się tyle rozwodzą ludzie - ale to widać że to może być zegarek z tych, które albo muszą być oglądane na żywo, albo na zdjęciach trzeba je przedstawić w pewnym klimacie takim o jakim piszesz, tzn ciut niedoświetlonych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jakub Mróz 16 #62385 Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Taka właśnie tarcza ukazana jest tam w połączeniu z mechanizmem cal 839.Koperta jest srebrna,wykonana ręcznie.Co do porównania mechanizmów ,to spotkałem w necie opinię,że JLC przeszedł na cal 849 z racji tego,iż był tańszy w produkcji.Przeszedł z czego na 849? Z 839? Popatrz na oba i porównaj skalę dokładności wykonania i ozdobienia, liczbę mostków, grawerów, a PRZEDE WSZYSTKIM, sprawdź jaka jest jego grubość w milimetrach. Pooglądaj fotki marko 849, to przekonasz się, że można darować sobie tą spotkaną opinię. Tańszy? Przecież ten mechanizm w powstaje w najważniejszej części pracowni JLC, w tym samym miejscu gdzie torubillon'y, gdzie odbywa się szkieletowanie. Ultracienkie mechanizmy są równie skomplikowane w wytwarzaniu(nie produkcji, bo to jest głównie ręczna praca), co bardziej skomplikowane mechanizmy nieultracienkie. Ultrathiny robi tylko Vacheron Constantin, Patek Philippe, Piaget, JLC, Breguet, czasem Blancpain i Audemars Piguet, a ostatnio zrobił A.Lange und Soehne. Tutaj nie ma mowy o czymś "tańszym" jak to ująłeś. Limitowany platynowy: http://ninanet.net/watches/others16/Mediums/mjlcmut.htmlStudium zegarka i mechanizmu: http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/jlchw/http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-ThinTwoja tarcza pochodzi od: http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-Thin Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez Jakub Mróz 0 IWC Schaffhausen Cal. 83 INCA, JLC Master Control Ultra thin, Audemars Piguet cal. 2003 i cal. 2001, ML Pontos Automatique PT6117 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz111 0 #62386 Napisano 24 Kwietnia 2014 Przeszedł z czego na 849? Z 839? Popatrz na oba i porównaj skalę dokładności wykonania i ozdobienia, liczbę mostków, grawerów, a PRZEDE WSZYSTKIM, sprawdź jaka jest jego grubość w milimetrach. Pooglądaj fotki marko 849, to przekonasz się, że można darować sobie tą spotkaną opinię. Tańszy? Przecież ten mechanizm w powstaje w najważniejszej części pracowni JLC, w tym samym miejscu gdzie torubillon'y, gdzie odbywa się szkieletowanie. Ultracienkie mechanizmy są równie skomplikowane w wytwarzaniu(nie produkcji, bo to jest głównie ręczna praca), co bardziej skomplikowane mechanizmy nieultracienkie. Ultrathiny robi tylko Vacheron Constantin, Patek Philippe, Piaget, JLC, Breguet, czasem Blancpain i Audemars Piguet, a ostatnio zrobił A.Lange und Soehne. Tutaj nie ma mowy o czymś "tańszym" jak to ująłeś. Limitowany platynowy: http://ninanet.net/watches/others16/Mediums/mjlcmut.htmlStudium zegarka i mechanizmu: http://www.thepurists.com/watch/features/8ohms/jlchw/http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-ThinTwoja tarcza pochodzi od: http://forum.tz-uk.com/showthread.php?112146-Quite-the-quot-typical-quot-JLC-Master-Control-Ultra-ThinTo właśnie cytowany przez ciebie "8ohms" jest autorem opisanej przeze mnie opinii.Tańsze nie znaczy tanie,nawet w zakresie wysokich cen występują zarówno obok siebie przedmioty droższe i tańsze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #62387 Napisano 24 Kwietnia 2014 Co do dni tygodnia to tutaj chyba nie ma wątpliwości Bony kupię.... Bony.... Dolary... Bony... U mnie dziś Bzyk: 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #62388 Napisano 24 Kwietnia 2014 to jeszcze jedno... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #62389 Napisano 24 Kwietnia 2014 Pomijając cenę jak ta Omega wypada w porównaniu do Tudora ? Ja przymiezalem i mam swoją opinię ale z chęcią uslysze tez od kogoś "niezależnego " 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SphinX 77 #62390 Napisano 24 Kwietnia 2014 usłyszysz, a nawet przeczytasz, w tekście już niebawem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #62391 Napisano 24 Kwietnia 2014 Zabrzmialo bardzo tajemniczo , poczekam ale w to niebawem to niewierze , zanim sie doczekalem recenzji Tudora to w miedzyczasie kupilem sobie . A niby macie pomagac przed zakupami 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #62392 Napisano 25 Kwietnia 2014 to jeszcze jedno... Ten pasek wydaje sie megafajny. 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
msokol19 132 #62393 Napisano 25 Kwietnia 2014 Zabrzmialo bardzo tajemniczo , poczekam ale w to niebawem to niewierze , zanim sie doczekalem recenzji Tudora to w miedzyczasie kupilem sobie . A niby macie pomagac przed zakupami Z tą pomocą to różnie tu bywa... Najczęściej się tak zagmatwa, że głowa pęka.Czasem lepiej zrobić tak jak Ty - kupić i już. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmak 22283 #62394 Napisano 25 Kwietnia 2014 dzisiaj mój klasyk: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
viki_gte 1219 #62395 Napisano 25 Kwietnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1071 #62396 Napisano 25 Kwietnia 2014 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #62397 Napisano 25 Kwietnia 2014 Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #62398 Napisano 25 Kwietnia 2014 od wczoraj bez zmian 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #62399 Napisano 25 Kwietnia 2014 Viki_gte - to poza zegarkiem mogłeś nam podarować.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelee 10 #62400 Napisano 25 Kwietnia 2014 Friday I'm in love Zdjęcie nie z dzisiejszego piątku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach