mario1971 68243 #226301 Napisano 5 Sierpnia 2021 1 minutę temu, Miszkolc napisał(-a): W Rolku w ogrodzie? Mają rozmach.... Spokojnie. Dzisiaj robiłem tylko same opryski a także przycinałem drzewka i krzewy. 👍 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1239 #226302 Napisano 5 Sierpnia 2021 9 godzin temu, bogdancz napisał(-a): Bardzo lubię go nosić. Również pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73295 #226303 Napisano 5 Sierpnia 2021 16 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226304 Napisano 5 Sierpnia 2021 24 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Dzisiaj u mnie dzień nurka😉 Ładny kolor wyszedł na tym grubasku. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156602 #226305 Napisano 5 Sierpnia 2021 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): Ładny kolor wyszedł na tym grubasku. Dzięki😄 oj tam, oj tam, od razu grubasek😉 moja omcia zwyczajnie jest postawna😉 Co tam dobrego pijesz, że sub nie był godzien zostać na nadgarstku?😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226306 Napisano 5 Sierpnia 2021 4 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): Dzięki😄 oj tam, oj tam, od razu grubasek😉 moja omcia zwyczajnie jest postawna😉 Co tam dobrego pijesz, że sub nie był godzien zostać na nadgarstku?😄 Sub pracował ze mną cały dzień na ogrodzie i musi odpocząć. A kończę zielonego Jasia - w tej chwili wykręcam butelkę z ostatniej kropli i będę otwierał kolejną flaszkę rudej. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35546 #226307 Napisano 5 Sierpnia 2021 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156602 #226308 Napisano 5 Sierpnia 2021 1 minutę temu, mario1971 napisał(-a): Sub pracował ze mną cały dzień na ogrodzie i musi odpocząć. A kończę zielonego Jasia - w tej chwili wykręcam butelkę z ostatniej kropli i będę otwierał kolejną flaszkę rudej. To zdrowie Mariusz🥃🥃 ja chivasa 18 yo chciałem dzisiaj odpalić, ale jednak poczeka do jutra. Jutro mam w robocie ostatni dzień przed urlopem i wolę ten młyn przeżyć na świeżości😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226309 Napisano 5 Sierpnia 2021 3 minuty temu, rafalmosty napisał(-a): To zdrowie Mariusz🥃🥃 ja chivasa 18 yo chciałem dzisiaj odpalić, ale jednak poczeka do jutra. Jutro mam w robocie ostatni dzień przed urlopem i wolę ten młyn przeżyć na świeżości😉 A ja sobie wziąłem dwa dni urlopu i pracuję na ogrodzie. Jutro jak się uda będę odnawiał lakierobejcą zewnętrzne deski podbitki - ponad 80mb. W jeden dzień pewnie nie dam rady. A ofiarą dzisiejszego wieczoru będzie rogaty Glenfiddich 12Y. Wypiję i Twoje zdrowie Rafale! 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #226310 Napisano 5 Sierpnia 2021 4 minuty temu, mario1971 napisał(-a): A ja sobie wziąłem dwa dni urlopu i pracuję na ogrodzie. Jutro jak się uda będę odnawiał lakierobejcą zewnętrzne deski podbitki - ponad 80mb. W jeden dzień pewnie nie dam rady. A ofiarą dzisiejszego wieczoru będzie rogaty Glenfiddich 12Y. Wypiję i Twoje zdrowie Rafale! Poka jak ta podbitka wygląda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226311 Napisano 5 Sierpnia 2021 Poka jak ta podbitka wygląda?Paweł, jest już ciemno - fotki z użyciem latarki. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24285 #226312 Napisano 5 Sierpnia 2021 Bizon wietrzy się -by night. 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #226313 Napisano 5 Sierpnia 2021 (edytowane) Zaraz nas pogonią Nie wygląda źle - wszystko co schodzi trzeba usunąć najlepiej brzęczkiem (żelazkiem) taka szlifierka oscylacyjna - czasem to co wygląda dobrze pod szlifierką niestety się zsypie i wtedy pojawiają się takie plamy gdzie część lakierobejcy się trzyma i miejsca gdzie zeszła do gołego drewna ale to drewno nie jest już białe tylko wszystkie odcienie brudnej tektury i lakierobejca tego nie pokryje. Lakierobejca jest dobra do malowania świeżego drewna gdy równo pije i równo się wybarwia, ponowne malowanie nie daje dobrego efektu szczególnie w miejscach nasłonecznionych.Drugie malowanie nie trzyma się już tak jak to pierwsze , szybko płowieje , łuszczy itp... Ja zawodowo można powiedzieć odnawiam elewacje drewniane, mam dwa osiedla które serwisuję a domy są w połowie drewniane Fajnym preparatem jest Tikkurila valtti opaque tylko droga bo 9litów wiaderko kosztuje między 600 a 1100zł zależy od koloru - kupujesz bazę i potem komputer miesza ci wybrany kolor z setek dostępnych. Ten preparat pokrywa ci cały syf , nie ma plam, wszystko jest idealnie równomierne a elewacja wygląda jak nowa, co więcej na nasłonecznionych ścianach preparat pracuje razem z deską i nie łuszczy się działa jak folia - nieumyte wiadro na drugi dzień wyciągasz z niego dosłownie gumowy worek w kształcie wiadra który można rozciągać. Co więcej preparat przypomina krem Niwea nie kapie z pędzla i nie śmierdzi bo jest wodny ale jak zaschnie to koniec A się rozpisałem Co by w temacie było Na dziś wieczór szklaneczka będzie Edytowane 5 Sierpnia 2021 przez Paweł Bury. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226314 Napisano 5 Sierpnia 2021 18 minut temu, Paweł Bury. napisał(-a): Zaraz nas pogonią Nie wygląda źle - wszystko co schodzi trzeba usunąć najlepiej brzęczkiem (żelazkiem) taka szlifierka oscylacyjna - czasem to co wygląda dobrze pod szlifierką niestety się zsypie i wtedy pojawiają się takie plamy gdzie część lakierobejcy się trzyma i miejsca gdzie zeszła do gołego drewna ale to drewno nie jest już białe tylko wszystkie odcienie brudnej tektury i lakierobejca tego nie pokryje. Lakierobejca jest dobra do malowania świeżego drewna gdy równo pije i równo się wybarwia, ponowne malowanie nie daje dobrego efektu szczególnie w miejscach nasłonecznionych.Drugie malowanie nie trzyma się już tak jak to pierwsze , szybko płowieje , łuszczy itp... Ja zawodowo można powiedzieć odnawiam elewacje drewniane, mam dwa osiedla które serwisuję a domy są w połowie drewniane Fajnym preparatem jest Tikkurila valtti opaque tylko droga bo 9litów wiaderko kosztuje między 600 a 1100zł zależy od koloru - kupujesz bazę i potem komputer miesza ci wybrany kolor z setek dostępnych. Ten preparat pokrywa ci cały syf , nie ma plam, wszystko jest idealnie równomierne a elewacja wygląda jak nowa, co więcej na nasłonecznionych ścianach preparat pracuje razem z deską i nie łuszczy się działa jak folia - nieumyte wiadro na drugi dzień wyciągasz z niego dosłownie gumowy worek w kształcie wiadra który można rozciągać. Co więcej preparat przypomina krem Niwea nie kapie z pędzla i nie śmierdzi bo jest wodny ale jak zaschnie to koniec A się rozpisałem Co by w temacie było Na dziś wieczór szklaneczka będzie Dzięki za podpowiedź. Czyli używając tego preparatu nie muszę nic szlifować, wystarczy tylko zetrzeć deskę z kurzu? Na południowej i zachodniej ścianie deski wyglądają na lekko "zmruszałe". Ostatnie malowanie robiłem z 5 lat temu. Na ile lat ten preparat starcza? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #226315 Napisano 5 Sierpnia 2021 Co odchodzi,łuszczy się to trzeba przeszlifować. Jak pomalujesz na łuszczące się też coś tam zwiąże ale będzie później widać parchy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68243 #226316 Napisano 5 Sierpnia 2021 Dobra, przekładam malowanie - muszę temat na poważnie przemyśleć. Na szczęście nie kupiłem jeszcze tej lakierobejcy... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5732 #226317 Napisano 5 Sierpnia 2021 (157) Decking painting with #Tikkurila #Valtti Opaque - YouTube 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 73295 #226318 Napisano 5 Sierpnia 2021 11 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 156602 #226319 Napisano 6 Sierpnia 2021 Piątek, tygodnia koniec i początek, a dla mnie też ostatni dzień przed urlopem😉💪 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łosi3k 2176 #226320 Napisano 6 Sierpnia 2021 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OperatorkaKosiarki 19719 #226321 Napisano 6 Sierpnia 2021 Smacznej kawusi 😄 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skip 61 #226322 Napisano 6 Sierpnia 2021 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #226323 Napisano 6 Sierpnia 2021 7 minut temu, OperatorkaKosiarki napisał(-a): Smacznej kawusi 😄 Bardzo nastrojowo, świetna kompozycja. Nie do przecenienia jest też przerywnik od owłosionych odnóży 1 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaksimW 57 #226324 Napisano 6 Sierpnia 2021 Nowy nabytek. Wysłane z mojego STK-LX1 przy użyciu Tapatalka 20 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smc 1803 #226325 Napisano 6 Sierpnia 2021 19 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach