waldii 44 #35151 Napisano 4 Września 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #35152 Napisano 4 Września 2012 Shot at 2012-09-04 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krisp1 2815 #35153 Napisano 4 Września 2012 Oj kusicie tymi Dosiami panowie kusicie U mnie wieczorowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #35154 Napisano 4 Września 2012 mniam! Kiedyś muszę mieć tego Seamasterka, ale takiego ładnego zdjęcia to chyba nie zrobię...... Nice! 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1252 #35155 Napisano 4 Września 2012 Najnowsze zdjęcie. Od roku kingston robi na mnie coraz większe pozytywne wrażenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #35156 Napisano 4 Września 2012 do tańca i do różańca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbert G. 8 #35157 Napisano 4 Września 2012 (edytowane) gratulacje nowego IWC - jak wrażenia ? Gratulacje!!Wreszcie przybył..Chętnie zobaczę go na żywo bo z pewnością fotka zabiera mu 60% uroku.. Faktycznie w przypadku tego zegarka "na żywo" wiele zyskuje.To co mnie urzekło najbardziej to prosta forma + piękna głęboka czerń tarczy, która bardzo ładnie kontrastuje z bielą cyfr/detali.Generalnie wrażenia rewelacyjne ALE nadal/cały czas chodzi mi po głowie Mark XV (może uda mi się dokupić XV-tkę do pary).W moim odczuciu Mark XV jest bardziej "historyczny" a XVII jest nowocześniejsza i taka bardziej "zadziorna" (ze względu na zmieniony kształt wskazówek i nietypowy datownik).Chyba najlepiej będzie się prezentować na pasku kevlarowym. Edytowane 5 Września 2012 przez Norbert G. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol1302 187 #35158 Napisano 5 Września 2012 (edytowane) waldii - cud miód ta 750tka, aż się łezka w oku kręci krisp1 - suuper fota przykleił się i zejść nie chce Edytowane 5 Września 2012 przez karol1302 0 kupię doxę sub...zawsze i każdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalop 215 #35159 Napisano 5 Września 2012 Najnowsze zdjęcie. Od roku kingston robi na mnie coraz większe pozytywne wrażenie. fantastyczna fotka ! piotrek 0 https://www.instagram.com/watchmypen/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #35160 Napisano 5 Września 2012 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldii 44 #35161 Napisano 5 Września 2012 krisp1,kkwpk - przepiękne zdjęcia i zegarki panowie Karol nie odklejaj go jest dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #35162 Napisano 5 Września 2012 Siła spokoju: Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #35163 Napisano 5 Września 2012 Całkiem niedawno oglądałem ten model (tyle, że na pasku) na żywo. Piękny jest ten zegar, IMO najładniejszy TH. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
colector 735 #35164 Napisano 5 Września 2012 Siła spokoju: Pozdrawiam, W środku siedzi zwykły valjoux 7750 czy modyfikowany przez junghansa(J880.2)? Tak czy inaczej gratuluję,jest piękny-taki ponadczasowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 730 #35165 Napisano 5 Września 2012 W środku siedzi zwykły valjoux 7750 czy modyfikowany przez junghansa(J880.2)? Tak czy inaczej gratuluję,jest piękny-taki ponadczasowySwojego nie otwierałem bo nie było potrzeby, we środku junghansowa modyfikacja VJ. Od strony tarczy jak widać zniknął sekundnik, normalnie będący na 9 a we środku powinien wyglądać tak:Pozdrawiam 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #35166 Napisano 5 Września 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #35167 Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Czas wyjąć z pudełeczka Kemmnera, a nóż bedzie cza zejść na 2000 metrów Uploaded with ImageShack.us wiem, że moimi zdjęciami zawyżam poziom na forum, ale musicie to przeżyć Edytowane 5 Września 2012 przez pablo122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rohi 1004 #35168 Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Pablo, piękny ten Twój Kemmner, właśnie czegoś takiego szukam! Mógłbyś mi podesłać na PW informację, jak nabyłeś ten okaz oraz jaką kwotę taki kosztuje? Pozdrawiam! Edytowane 5 Września 2012 przez Rohi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki2323 11 #35169 Napisano 5 Września 2012 panowie-zwracam sie do wlascicieli Kemmnerow - jak z jakoscia tych zegarkow?na zdjeciach wychodza swietnie.cena tez jest dobra.co mozecie wlasnie o jakosci i dokladnosci chodu powiedziec? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #35170 Napisano 5 Września 2012 O kurcze, Panowie! Taki wysyp pieknych zegarkow jaki ostatnio nastapil w tym watku jest prawdziwa uczta dla oczu. Gratuluje Wam tych Waszych wspanialych okazow. Ja dzisiaj 'kosmicznie' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #35171 Napisano 5 Września 2012 panowie-zwracam sie do wlascicieli Kemmnerow - jak z jakoscia tych zegarkow?na zdjeciach wychodza swietnie.cena tez jest dobra.co mozecie wlasnie o jakosci i dokladnosci chodu powiedziec? Mogę się wypowiedzieć tylko na temat Octopusa, bo tylko tego Kemmnera posiadam. Ogólnie jestem dość sceptyczny co do zegarków i zbytnich zachwytów jeśli to nie jest naprawdę uzasadnione. W przeciągu trzech lat miałem kilkadziesiąt zegarków, droższych i tańszych więc mam porównanie. Jakość tego Kemmnera jest rewelacyjna, wykończenie detali, koperty czy bransolety jest na bardzo wysokim poziomie. Moim zdaniem jest to jakość Eposa 3365 czy diverów Orisa, wyłączając mechanizm, którego w octopusie nie widziałem. Zegarek jest ciężki (z bransoletą 250g), duży ok 46mm i gruby ale proporcjonalny. Jest jakość przewyższająca fajne nurki w cenie 1-1,5k dolarów. Jeżeli chodzi o dokładność to (eta 2824) w granicach normy, nie zwracam na to uwagi jeśli nie przekracza minuty na dobę , ale poważnie to max 3-5s/doba. Zegar jest rewelacyjny, to jest coś co lubię.Jedyny mój problem to taki, że nie mam kiedy go nosić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #35172 Napisano 5 Września 2012 Póki jest ciepło staram się do pracy rowerkiem jeździć, aby zrzucić to i owo(choć co ja tam mam do zrzucania ), a ponieważ mam po drodze kawałek kostki, więc szukam w takie dni zegarków, które możliwie najmniej będą mnie tłukły po ręce w czasie jazdy(czytaj: możliwie lekki zegarek na lekkim pachu) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #35173 Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Zawsze miałem mieszane uczucia co do Samuraja, bo niby mi się podoba, niby wszystko w nim ok, ale mimo wszystko w jego wyglądzie jest coś takiego co mnie odrzuca, jakiś oldschool, którego nigdy w zegarkach nie lubiłem. Może gdybym zobaczył go na żywo, wyjaśniłoby się czy mi się podoba czy nie, ale póki go nie zobaczę, będę bał się go kupić z obawy przed rozczarowaniem. W każdym razie ten pasek który mu każesz nosić pasuje jak rower do bankomatu... Jakaś skóra by mu się przydała Edytowane 5 Września 2012 przez Lestaf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ricardo216 104 #35174 Napisano 5 Września 2012 A IMO świetnie do niego rhino pasuje, a pach dla niego(zresztą kolejny) też jest w drodze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robnyc 3879 #35175 Napisano 5 Września 2012 mialem shark divera 45mm i wydawal mi sie za duzy : kupilem wiec 42mm (dzisiaj doszedl) i ten wydaje mi sie za maly..... 0 ROBERT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach