Lestaf 452 #35251 Napisano 7 Września 2012 Dobrze, że przynajmniej prosto je powkręcali.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27830 #35252 Napisano 7 Września 2012 A czy to na pewno są prawdziwe śrubki mocujące bezel? Carlito próbowałeś to odkręcać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ygrene 54 #35253 Napisano 7 Września 2012 Mirosuaw, extra ten wypukły szafir 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #35254 Napisano 7 Września 2012 Nie, nie próbowałem odkręcać Te śruby dodają całego uroku temu zegarkowi, wygląda to na żywca kapitalnie. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #35255 Napisano 7 Września 2012 (edytowane) A czy to na pewno są prawdziwe śrubki mocujące bezel? Carlito próbowałeś to odkręcać? Ale czy to nie jest cecha charakterystyczna budowy koperty AP RO? Odkręca się z dołu, a z góry są tylko do kontrowania te śruby? Widać to w galerii McIntosha tutaj. Edytowane 7 Września 2012 przez laferty 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #35256 Napisano 7 Września 2012 Pozwolę sobie wkleić cytat napisany przez Mariusza. ...Powierzchnia pierścienia pokryta jest delikatnymi, precyzyjnymi szlifami. Dodatkowo została upiększona śrubami wykonanymi z białego złota. Śruby te nie są wkręcane w pierścień, ale wkładane. Ich konstrukcja sprawia, że nie w każdej pozycji mogą być osadzone w otworze. Pozwala to zegarmistrzowi łatwo ustawić śrubę tak, aby ich charakterystyczne nacięcia układały się spójnie z wizją projektanta. Rzeczone śruby łączone są z wkrętami mocowanymi od strony dekla. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #35257 Napisano 7 Września 2012 No mniej więcej o to mi chodziło 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27830 #35258 Napisano 7 Września 2012 Śruby te nie są wkręcane w pierścień, ale wkładane. Ich konstrukcja sprawia, że nie w każdej pozycji mogą być osadzone w otworze. Pozwala to zegarmistrzowi łatwo ustawić śrubę tak, aby ich charakterystyczne nacięcia układały się spójnie z wizją projektanta. Rzeczone śruby łączone są z wkrętami mocowanymi od strony dekla.Trzeba przyznać, że sprytnie przemyślane, a i wygląda to lepiej niż dobrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 337 #35259 Napisano 7 Września 2012 To nie takie proste, ale może tutaj coś widać. No trochę widać Jakby tak był o 2 mm szerszy, bez wahania nabyłbym wersję czarną, a tak muszę namierzyć zegarek gdzieś w 3mieście 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27830 #35260 Napisano 7 Września 2012 2 mm szerszy jest Nav B-Chrono Steinharta. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomaszek 337 #35261 Napisano 7 Września 2012 2 mm szerszy jest Nav B-Chrono Steinharta. Ale nie DLC, ten ma 47mm, a to już kawał zegara pod koszulę. Kiedyś chyba była wersja 44 A wersja Heritage, a ścisłej mówiąc kolory na tarczy, mi nie podchodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #35262 Napisano 7 Września 2012 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #35263 Napisano 7 Września 2012 Co to za zegarek? Tarcza jest z damastu, czy to tylko tak ma wyglądać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laferty 427 #35264 Napisano 7 Września 2012 Fajna dziwerowata tarcza. 0 Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #35265 Napisano 7 Września 2012 Taki tam... ;-)Tarcza z dziweru. Bo damastu to nie ma obecnie :-( 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał 73 2 #35266 Napisano 8 Września 2012 Od rana Alpinka, którą przekazałem żonie ale dzisiaj gości na moim nadgarstku. Czasami mam ochotę założyć ją na odwrót:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hacik 2 #35267 Napisano 8 Września 2012 Czas rozpocząć weekend Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #35268 Napisano 8 Września 2012 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krystian 2290 #35269 Napisano 8 Września 2012 Czas rozpocząć weekend Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Piękna HV. Gratuluję. Od jakiegoś czasu bardzo kusi mnie ten zegarek. Ja jeszcze nie wiem co dzisiaj założęCały tydzień był ten: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akism 516 #35270 Napisano 8 Września 2012 (edytowane) To piękny zegar jest,miałem taką tylko na bransolecie,która jest równie piękna i świetnie wykonana jak zegarek..Może kiedyś do niego wrócę. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 8 Września 2012 przez akism 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27830 #35271 Napisano 8 Września 2012 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mylof 3879 #35272 Napisano 8 Września 2012 Dla towarzystwa : 0 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #35273 Napisano 8 Września 2012 Hour Vision sa swietne , gratuluje wlascicielom . Ja mialem ze srebrna tarcze i na bronsolecie , kiedys kupie jeszcze raz 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkel.Martin 0 #35274 Napisano 8 Września 2012 Weekendowe G-Shockowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #35275 Napisano 8 Września 2012 Wietrzenie Hamiltonów cd.Na weekend tak, może uda się 'zamoczyć' 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach