maze123 952 #43401 Napisano 6 Marca 2013 Wreszcie sie ja udalo upolowac w niezlym stanie. Takze od dzisiaj na lapce i pewniw na dluzszy czas. Mechanizm 565, 18k Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #43402 Napisano 6 Marca 2013 Ten sam co wczoraj. Niestety nie umiem pokazać jego wszystkich walorów, zegarek na żywo robi dużo większe wrażenie, niż na zdjęciach. Choć nie jestem zwolennikiem Roleksów to ten mi się podoba, rzeczywiście jest ładny. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kalixt 0 #43403 Napisano 6 Marca 2013 A ja dziś na łapce goszczę moją ukochaną Certinkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #43404 Napisano 6 Marca 2013 Sumo 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szlamfajer 32 #43405 Napisano 6 Marca 2013 U mnie znów to samo... Ten czarny diabeł kusi mnie codziennie smolistą tarczą, a ja na pokuszenia podatny jestem... 0 [wysłane z mojego Atari 65XE] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chrono-craze 19 #43406 Napisano 6 Marca 2013 Fotka z przed paru dni, ale zegar niechętnie schodzi z łapy: [picture] Nie dziwie sie ze niechetnie Ci ten Fortis z reki schodzi, fajne zegarki maja to do siebie ze tak z nimi jest Mnie dzisiaj ten na reke wskoczyl: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 27760 #43407 Napisano 6 Marca 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
are444 0 #43408 Napisano 6 Marca 2013 Ten sam co wczoraj. Niestety nie umiem pokazać jego wszystkich walorów, zegarek na żywo robi dużo większe wrażenie, niż na zdjęciach. Jeśli na żywo robi większe wrażenie, niż na tych zdjęciach, to wolę go na żywo nie oglądać, bo sprzedam nerkę... 0 Omega PO, Seiko FFF, Atlantic Worldmaster, Casio GW-M5600-1ER, Casio GW-9200-1ER, Casio TS-100, Glycine Airman SST 06 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anda_7 12 #43409 Napisano 6 Marca 2013 Tak, już na zdjęciach jest przepiękny... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #43410 Napisano 6 Marca 2013 U mnie bez zmian. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TeJot 113 #43411 Napisano 6 Marca 2013 Ale to nie jest wieczny kalendarz, troche nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Nazwa Perpetual w tym przypadku oznacza coś w rodzaju "wiecznej" tradycji i precyzji wg mnie "oyster perpetual" dotyczy "dożywotniej wodoszczelności" koperty czy coś w ten deseń.Oyster to określenie typu koperty z odpowiednią wodoszczelnością - pochodzi od ostrygi, a perpetual to wieczysty, dożywotni. 0 "Miłownik dokładnego zegarka, to jest dobrego chronometru..."pozdrowienia, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43412 Napisano 6 Marca 2013 Jeśli na żywo robi większe wrażenie, niż na tych zdjęciach, to wolę go na żywo nie oglądać, bo sprzedam nerkę... Żaden inny mój zegarek nie ma tylu wielbicieli wśród moich znajomych jak ten właśnie Rolek. Robi wrażenie, zwłaszcza w świetle dziennym przy promieniach słonecznych 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #43413 Napisano 6 Marca 2013 wg mnie "oyster perpetual" dotyczy "dożywotniej wodoszczelności" koperty czy coś w ten deseń.Według uczestników forum Rolexa, "perpetual" w przypadku Rolexa oznacza po prostu zegarek automatyczny, czyli "perpetual" jest zamiast "automatic" lub "self-winding". Zegarek samonakręcający się czyli ciągły, wieczny, nieustanny (continous, perpetual, permanent) Z jednej strony można uznać to za rodzaj przekrętu marketingowego, gdyż w/g dzisiejszych (niepisanych, umownych) standardów słówko "perpetual" powinno się odnosić do tzw rocznego kalendarza, czyli zegarka którego datownik rozpoznaje ilość dni w danym miesiącu, a w Rolexach tak nie jest!Z drugiej strony trzeba pamiętać, że to jest odniesienie historyczne. Po prostu w Rolexie postanowili używać słówka "perpetual" zamiast "autmatic" dawno, dawno temu... kiedy te "standardy" (w dzisiejszym umownym znaczeniu) wcale nie były jeszcze takie jednoznaczne. Dlatego też trudno jest uznać, że Rolex chce kogoś w ten sposób oszukać. 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 592 #43414 Napisano 6 Marca 2013 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43415 Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) Oyster - wodoszczelny.Perpetual - self winding (automat) Ja tak to w skrócie rozumuje. Świetna Autavia, gratuluje! Kiedyś szukałem takiego zegarka w dobrym stanie... W jakim stanie jest Twój egzemplarz? Edytowane 6 Marca 2013 przez carlito1 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 592 #43416 Napisano 6 Marca 2013 Na tarczy troche luma postarzala sie, a poza tym to NOS + pudelko + dwa oryginalne paski (pozniej w galerii zaprezentuje) 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43417 Napisano 6 Marca 2013 Rewelacja! Strasznie mi się podoba 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetore 15 #43418 Napisano 6 Marca 2013 Autavia świetna. Gratuluję. Miałem reedycje tego zegarka i dopisek TAG mnie drażnil. Tego bym nie sprzedał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carlito1 59 #43419 Napisano 6 Marca 2013 Miałem reedycje tego zegarka i dopisek TAG mnie drażnil. Tego bym nie sprzedał.Pamiętam, chciałem wtedy kupić od Ciebie ten zegarek Jeden z fajniejszych Heuerów, wyjątkowo udany. 0 "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Santino 917 #43420 Napisano 6 Marca 2013 Karol - fajny. Szkoda, że męskich nie było ;-) 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szumi 734 #43421 Napisano 6 Marca 2013 (edytowane) no ten biały pasek, to hmmmmm tia gejowy sorki Edytowane 6 Marca 2013 przez szumi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jslanina 71 #43422 Napisano 6 Marca 2013 W pracy takpo pracy tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ladek22 2007 #43423 Napisano 6 Marca 2013 no ten biały pasek, to hmmmmm tia gejowy sorki Gejowy? Moim zdaniem pasuje znakomicie do tego zegarka!! 0 Przemek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro_swatcH 1236 #43424 Napisano 6 Marca 2013 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #43425 Napisano 6 Marca 2013 O! Gratuluję Hydrocoquesta. 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach