Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

To super pamiątka będzie dla syna. Koniecznie noś. Jaki numer Twojego egzemplarza?

Moja liczba 3 :-)

Guest Mateusz Dąbrowski

Piotrze ładne to chrono :)  ale chyba dla mnie za mały? :(  Ile ma koperta???

Obstawiam 37mm.

Jako, że sam już o to wcześniej pytałem: 34mm

@nash13

Gratuluję i cieszę się, że zdecydowałeś się go pokazać. W czasie spotkania mogliśmy prześledzić produkcję i podziwiać efekt końcowy, ale to już było tak dawno, że  zapomniałem jak wygląda. Jesteś chyba pierwszym, który pokazuje go nadgarstkowo na forum. Jest piękny i jako pamiątka pokoleniowa świetny i zegarek i pomysł.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

:)

No właśnie,żeby chociaż 40=42mm :(

Największa Delbana chrono z tamtego okresu to 38 mm bez koronki i mam ją ja :) (taki model). Jako ciekawostkę dodam, że też Piotr mi pomógł ją zdobyć :D.   

@nash13

Gratuluję i cieszę się, że zdecydowałeś się go pokazać. W czasie spotkania mogliśmy prześledzić produkcję i podziwiać efekt końcowy, ale to już było tak dawno, że zapomniałem jak wygląda. Jesteś chyba pierwszym, który pokazuje go nadgarstkowo na forum. Jest piękny i jako pamiątka pokoleniowa świetny i zegarek i pomysł.

Dziekuje, zaluje wlasnie ze nie moglem uczestniczyc ale duchem bylem z Wami ( w sensie online dzieki live transmisji w netcie co bylo super pomyslem)

Nie jest pierwszy była piękna galeria innego kolegi. Osobiście nosił bym go do góry nogami. Piękni udekorowali mechanizm. Co do spotkania mam wrażenie, że było wczoraj. Dla tych co zapomnieli są już filmy ze spotkania. 

"Rozłąka osłabia mierne uczucie, a wzmaga wielkie,

tak jak wiatr gasi świece, a rozpala ogień" - Francois de la Rochefoucauld

85ZwqUA.jpg

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Daito na tym zdjęciu Orient wygląda nie gorzej niż omega 300. Pasuje mu ten mesh.

Dzięki :) To dorzucę jeszcze  fotę "na zachętę" ;)

153587c3.jpg

f22307ab.jpg

Edited by Daito

:)

Dziekuje, zaluje wlasnie ze nie moglem uczestniczyc ale duchem bylem z Wami ( w sensie online dzieki live transmisji w netcie co bylo super pomyslem)

Słuchając i widząc z jaką pasją opowiadał o tym jak powstawały te zegarki można było się przekonać i chyba zrozumieć z jaka dopiero pasją były tworzone te zegarki. Mało tego to choć zegarki powstały w tym roku, to patrząc na maszyny i technologię produkcji można przyjąć , że tworzone były w atmosferze produkcji sprzed kilkudziesięciu lat, w atmosferze złotego wieku mechaniki.

Jako, że sam już o to wcześniej pytałem: 34mm

i ma swój urok....

BmtClR.jpg

Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy.