Ulotny 1163 #95526 Napisano 8 Września 2015 Lista chętnych na OS'a już długa ? Dłuższa niż na Rolka 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #95527 Napisano 8 Września 2015 Wcale mnie to nie dziwi Przy częstotliwości z jaką zmieniasz zegarki, pewnie masz zapisy w ciemno, nawet jak jeszcze nie wiadomo co kupisz 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #95528 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Ktoś, gdzieś kiedyś pisał (w dziale Omega), że teleskopy przy paskach Nato pracują inaczej (bo Omega z jakiegoś powodu z wprowadzeniem Nato daje zakrzywione teleskopy, które mają za zadanie zbliżyć pasek skórzany do koperty i wyprofilować odpowiednio ten pasek. Jaki jest sens takich teleskopów do Nato - ciężko wyczuć).Był też temat odnośnie pasków nato i celu w jakim zostały wynalezione. Pomijając podłoże wojskowe i ich główną rolę w celu zabezpieczenia, zegarka przed upadkiem (powinien zostać przytrzymany na drugim) temat zakończył się zamknięciem pół żartem, pół serio. Piszę o tym tutaj, bo tutaj powinien być największy odzew, a widziałem i czytałem o tym kilka razy - zawsze jakoś to zbyłem, tłumacząc sobie przypadkiem, aż do dnia dzisiejszego, gdzie w temacie WUS odnośnie Seiko MM, znalazłem taki wpis odnośnie podsumowania, że kolejny zegarek poszybował na posadzkę: "You just perfectly illustrated what I will never wear my watches on NATO again. The NATO straps are known to damage the structural integrity of the springbars." o co chodzi ? Edytowane 8 Września 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1163 #95529 Napisano 8 Września 2015 Nie narzekam, ale zawsze mogłoby być lepiej 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #95530 Napisano 8 Września 2015 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #95531 Napisano 8 Września 2015 Nie przejmuj się Karol.W końcu każda potwora znajdzie swojego amatora Nawet GMT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 651 #95532 Napisano 8 Września 2015 Może teraz ludziska szukają klapek Kubota Dopiero jak znajda, to sie zglosza po GMT 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1163 #95533 Napisano 8 Września 2015 Dzięki Tomek, od razu lepiej Mi dalej się podoba, ale u kogoś 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #95534 Napisano 8 Września 2015 Może teraz ludziska szukają klapek Kubota Dopiero jak znajda, to sie zglosza po GMT Kiedyś to była prosta sprawa, były na każdym straganie a targowisk było dużo.Teraz są centra handlowe i Crocsy 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulotny 1163 #95535 Napisano 8 Września 2015 Może teraz ludziska szukają klapek Kubota Dopiero jak znajda, to sie zglosza po GMT Ty podobno takie masz 0 Sprawdź moją aktualną ofertę na: www.chroneo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #95536 Napisano 8 Września 2015 je też już podrabiają - może nie być łatwo o oryginały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #95537 Napisano 8 Września 2015 Ktoś, gdzieś kiedyś pisał (w dziale Omega), że teleskopy przy paskach Nato pracują inaczej (bo Omega z jakiegoś powodu z wprowadzeniem Nato daje zakrzywione teleskopy, które mają za zadanie zbliżyć pasek skórzany do koperty i wyprofilować odpowiednio ten pasek. Jaki jest sens takich teleskopów do Nato - ciężko wyczuć).Był też temat odnośnie pasków nato i celu w jakim zostały wynalezione. Pomijając podłoże wojskowe i ich główną rolę w celu zabezpieczenia, zegarka przed upadkiem (powinien zostać przytrzymany na drugim) temat zakończył się zamknięciem pół żartem, pół serio. Piszę o tym tutaj, bo tutaj powinien być największy odzew, a widziałem i czytałem o tym kilka razy - zawsze jakoś to zbyłem, tłumacząc sobie przypadkiem, aż do dnia dzisiejszego, gdzie w temacie WUS odnośnie Seiko MM, znalazłem taki wpis odnośnie podsumowania, że kolejny zegarek poszybował na posadzkę: "You just perfectly illustrated what I will never wear my watches on NATO again. The NATO straps are known to damage the structural integrity of the springbars." o co chodzi ? Nie wiem o co chodzi, ale jak o tym piszesz to uświadomiłem sobie, że tylko dwa razy wypiął mi się teleskop i było to zawsze przy pasku nato. Raz przy Oriencie Big Mako przy lekkim uderzeniu w futrynę, a drugi raz przy Certinie kiedy jakoś tak nieszczęśliwie wygiąłem nadgarstek podczas zapinania dziecka w samochodzie. Za pierwszym i drugim razem zegarek pozostał na ręce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kroll_czarli 651 #95538 Napisano 8 Września 2015 Ty podobno takie masz Żadna tajemnica 0 Moja strona na FB Instagram Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #95539 Napisano 8 Września 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4561 #95540 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) dzięki Julek - paski NATO to z reguły nylon balistyczny - czyli można na nim słonia powiesić a on się nie zerwie.Ale może przez to jakoś dziwnie przenosi naprężenia bezpośrednio na teleskop ze zwiększoną siłą i robi się jakaś dźwignia ? Edytowane 8 Września 2015 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #95541 Napisano 8 Września 2015 Pasek droższy od zegarka 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #95542 Napisano 8 Września 2015 ... robi się jakaś dźwignia ? Na to wychodzi, @desmo o tym pisał, może rozwinie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #95543 Napisano 8 Września 2015 Pasek droższy od zegarka 3x 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18911 #95544 Napisano 8 Września 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikolaj78 747 #95545 Napisano 8 Września 2015 3x To się nazywa choroba ... @Krygo - superanckie to Seiko 0 Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bart_us 2221 #95546 Napisano 8 Września 2015 Dziś na sportowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mizu80 14 #95547 Napisano 8 Września 2015 Na to wychodzi, @desmo o tym pisał, może rozwinie Spróbujcie chwycić NATO z jednej strony i bardzo mocno pociągnąć.Sploty w pasku się ściskają, pasek się zwęża i ciągnie obustronnie za teleskop do środka, tak jak się to robi przy zdejmowaniu teleskopów podwójnym widelcem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B4rtek 2 #95548 Napisano 8 Września 2015 Dzisiaj retro. Pięknie cyka:) ale chyba niestety będzie szedł na sprzedaż lub wymianę. Serdeczności 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #95549 Napisano 8 Września 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k2cl 6 #95550 Napisano 8 Września 2015 (edytowane) Świetny Tomek ten IWC Ja skromnie Hm... czy można zapytać, jaki masz obwód nadgarstka? Może jakoś zdołam się wyleczyć z choroby o nazwie "wz0071dj" - jakimś rozwiązaniem byłoby ustalenie, że ten OS nie nadaje się na moją rękę Edytowane 8 Września 2015 przez k2cl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach