Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Recommended Posts

Pagan, dzieki. Na poczatku trudno bylo sie przyzwyczajic bo jest naprawde duzy i ciezki, ale teraz zadko zchodzi mi z reki.

BBRABUSS...dotarł pan"B" jak widzę....Happy ???

Wciąż mam na niego chrapkę.Piszesz,że dzis cały stalowy.Planujesz pacha mu założyć.Bransoleta-co z nią zrobisz,bo gdybyś miał zezłomować...:blink:

Cebo....naprawde świetny kawał żelastwa na ręce.Bomba!

Dzisiaj stalowy a wcześniej cały czas na gumiaku. Pach raczej odpada bo za bardzo mi sie podoba na bransolecie.

Seiken kopnąłeś mnie w twarz Twoim zegarkiem :blink: To pasówka??

A u mnie...

post-5736-0-84652500-1331128749.jpg

Czas jest wielkim nauczycielem ale niestety zabija wszystkich swoich uczniów.

Guest McIntosh
Michał, czegoś się na mnie uwziął ?

Omegę mogłem Ci jeszcze darować, X-Wingiem mi nieźle dopiekłeś ale tym IWC już mnie dobiłeś. Jest fantastyczny.

To nie jest zegarek firmy IWC tylko czyjaś radosna twórczość.

To nie jest zegarek firmy IWC tylko czyjaś radosna twórczość.

To pasówka a nie radosna twórczosc.......... jak nie masz pewnosci to wstrzymaj sie z komentarzami kolego...... /kupiona od forumowicza , swoimi złosliwymi komentarzami obrazasz jego nie mnie/

102po9w.jpg

seiken - nikt tu nikogo nie obraża - po prostu Mcintosh nazwał pasówkę czyjąś radosną twórczością. Faktem jest, że nie jest to IWC. Dlaczego? Ano jak swapujesz silnik BMW do poloneza to dalej jeździsz polonezem.

Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie???

Guest McIntosh
To pasówka a nie radosna twórczosc.......... jak nie masz pewnosci to wstrzymaj sie z komentarzami kolego...... /kupiona od forumowicza , swoimi złosliwymi komentarzami obrazasz jego nie mnie

Nikogo nie chciałem obrazić, ale jednocześnie nie napisałem niczego co byłoby niezgodne z prawdą. Nie ma takiego zegarka IWC w katalogu firmy. Oczywiście, producent z Schaffhausen wielokrotnie wykorzystywał mechanizmy od czasomierzy kieszonkowych na potrzeby tych naręcznych jednak Twój zegarek posiada wyłącznie mechanizm IWC. Cała reszta nie ma nic wspólnego z wytwórcą z Schaffhausen dlatego trudno uznać to za zegarek IWC. Sorry, ale taka jest prawda.

Guest Blaz
A póki co "zblazowany" Monster zaatakowany przez "krokodyla":blink:

post-0-0-06656800-1331128762.jpg

Jak ja mogłem takie cudo z rąk wypuścić? :lol:

sszwedo: weź Ty z tymi zegarkami swoimi się schowaj, bo człowiek zamiast się cieszyć tym co ma, to ciągle marzy i nie śpi po nocach licząc fundusze na ruski :lol:

Blaz: niach, niach, niach :lol: Może Cię to pocieszy- fajnie się nosi i jestem maksymalnie zadowolony. Nie zapomnę Ci tego i gwarantuję dozgonną wdzięczność :blink:

Guest sszwedo
sszwedo: weź Ty z tymi zegarkami swoimi się schowaj, bo człowiek zamiast się cieszyć tym co ma, to ciągle marzy i nie śpi po nocach licząc fundusze na ruski ;)

Blaz: niach, niach, niach :blink: Może Cię to pocieszy- fajnie się nosi i jestem maksymalnie zadowolony. Nie zapomnę Ci tego i gwarantuję dozgonną wdzięczność :lol:

Bibliotek@rz jak mówi stare przysłowie "przewinienie było, kara musi być", więc za karę :lol: masz jeszcze sygnała ;)

post-0-0-97080900-1331128767.jpg

Nikogo nie chciałem obrazić, ale jednocześnie nie napisałem niczego co byłoby niezgodne z prawdą. Nie ma takiego zegarka IWC w katalogu firmy. Oczywiście, producent z Schaffhausen wielokrotnie wykorzystywał mechanizmy od czasomierzy kieszonkowych na potrzeby tych naręcznych jednak Twój zegarek posiada wyłącznie mechanizm IWC. Cała reszta nie ma nic wspólnego z wytwórcą z Schaffhausen dlatego trudno uznać to za zegarek IWC. Sorry, ale taka jest prawda.

Ja sie nie obrazam ale serce jest wazne a serce ma oryginalne i to jest wazne

sszwedo, weź mnie nie dobijaj bo ciężko mi wstać, a leżącego się nie kopie :blink: Musisz pracować albo dla wywiadu, albo dla Moscow Classic, nie ma innej opcji :>

A co do tej pasóweczki, to chyba nikt nie pisał wcześniej że jest to IWC, tylko każdy ma świadomość że to pasówka, piękna swoją drogą. Porównywanie pasówek do Polonezów z silnikiem BMW jest bezzasadne, powstaje wiele samochodów z takimi samymi silnikami ale inną budą. Do Poldasa silnik wsadzilibyśmy na siłę i twór ten nie trzymałby się kupy, raziłby. Natomiast zrobienie takiej ładnej pasówki na bebechach IWC nie razi, a cieszy. I każdy wie że to "tylko" pasówka.

Guest sszwedo
sszwedo, weź mnie nie dobijaj bo ciężko mi wstać, a leżącego się nie kopie ;) Musisz pracować albo dla wywiadu, albo dla Moscow Classic, nie ma innej opcji :>

Te Aviatory to produkt Volmaxu a nie Moscow Classic, i skoro nie pracuję dla żadnej z zegarkowych firm to metodą wykluczeń pozostaje to pierwsze :blink::lol:

A pasówka IWC jest po prostu śliczna i tyle. :lol:

No mogłem dodać Volmax, wypadło mi z głowy :blink: Mimo wszystko szpieg z Ciebie, a od rosyjskiego rządu deputat ciągniesz w postaci zegarków. Takie moje zdanie :lol:

I tu się mylisz - jest takich kilka w Polsce silnik BMW 3,0 - ze świateł kopie prawie wszystko. Ale chodzi o to że nawet z silnikiem corvetty to dalej jest polonez. Tak jak omega nadal jest omegą nawet jak ma etę w środku. Jak wstawisz claro to dalej będzie omega tyle że pasówka.

Natomiast ten wynalazek to jest "noname" na werku IWC - nic więcej.

Dodam jeszcze że bardzo lubię takie różne wynalazki - nawet chodzi mi po głowie zrobienie pasówki - tak dla jaj :blink:

Moim drugim hobby jest składanie wzmacniaczy lampowych ale nie umieszczam na nich napisów producentów, mimo iż potrafię kopię zrobić.

Ale więcej w pasówce IWC z IWC, niż w Polonezie z silnikiem BMW, BMW. Koperta to kawałek stali tylko+koronka, obudowa. Reszta Poloneza to nadal wszelkie podzespoły, wnętrze i bebechy. I podkreślam- nie jest to IWC, tylko pasówka IWC, różnica jest jasna i klarowna.

Taaa Czechowicz kiedyś mierzył ilość cukru w cukrze - widzę że idziesz w jego ślady :blink:

dla mnie ten wynalazek to jest "noname" na werku IWC - nic więcej. Co więcej za podpisywanie czegoś takiego IWC grozi proces cywilny,(ochrona znaków towarowych) ale mniejsza z tym, nie ma co tu akademickich dyskusji prowadzić

Dla jednego mężczyzna po zmianie płci to kobieta, dla drugiego to hybryda, dla trzeciego to dalej facet :lol:

nie ma co się napinać - za ładna pogoda jest

pozdrawiam

Naprawdę się nie napinam, spokojny człek ze mnie i traktuję rozmowę jako wymianę zdań :lol:

Mimo wszystko ten zegarek to bardziej IWC niż "nie IWC" ;) Poza tym pasówka to tradycyjny sposób przerabiania kieszonek, który chyba ostatnio wrócił do łask. Trudno to nazwać podróbką, składakiem(ze względu na pasówkową tradycję), ale trudno też nazwać IWC. Dlatego "pasówka IWC" jest jak najbardziej na miejscu :lol:

A ile cukru w cukrze jest to muszę sprawdzić :blink: Chociaż chemik ze mnie jak z koziej p...y kombinerki ;)

jak dla mnie ten zegarek:

33yj8ys.jpg

jest po prostu piękny! sam bym takiego chętnie kupił...

dawno tutaj nie byłem i kolekcja szwedo mnie wgniotła w fotel. Gratuluje pięknej kolekcji.

???????? => ta choroba dobrze ROCKuje!