acid 1868 #1401 Napisano 27 Października 2015 (edytowane) Tak mi już to słońce świeciło... o 16 Edytowane 27 Października 2015 przez acid 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1402 Napisano 27 Października 2015 @acid Fajny zegar. Wiem, bo mam taki sam , ale na niebieskim pasku go uwiązałem. Gdyby miał ze 2mm większą kopertę, byłby idealny dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #1403 Napisano 27 Października 2015 Dzięki, też podziwiałem Twój zegar kilka stron wcześniej. Mój pasek jest granatowy(navy blue) z nicią bardziej wyrazistą, która w zależności od oświetlenia dopasowuje się do oświetlonych wskazówek. Fajnie to się zgrywa.Na tym zdjęciu to kolory są zafałszowane niestety... takie zdjęcie vintage wyszło... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1404 Napisano 27 Października 2015 Faktycznie - fota vintage . Trochę ocieplone i lekka sepia. Zamiar mógł być ciut inny, ale efekt fajny. Tu mój. Fotka zrobiona wczoraj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #1405 Napisano 27 Października 2015 Ładne połączenie z paskiem , u mnie tarcza w "szampanie". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1406 Napisano 27 Października 2015 Najnowszy Orient też ma zmieniony pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gienek_mkb 885 #1407 Napisano 27 Października 2015 seb71 nie drażnij mnie tym zdjęciem bo nie należę do zbyt cierpliwych hehe 0 Mateusz https://www.instagram.com/gienek_mkb/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1408 Napisano 27 Października 2015 Oj tam! Dojadą zegary, to sobie kupisz i też będziesz miał. Pasek taki też jest do kupienia, ino trzeba zamówić i poczekać tak z tydzień . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1409 Napisano 28 Października 2015 w mako nie podoba mi się wkład bezela, w rayu tarcza i wskazówki.... to i tak bez znaczenia, bo nie planuje zakupu żadnego więcej zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1410 Napisano 28 Października 2015 w mako nie podoba mi się wkład bezela, w rayu tarcza i wskazówki.... to i tak bez znaczenia, bo nie planuje zakupu żadnego więcej zegarka Oooo!! Widzę, że kolega załapał jesiennego doła! Nie przejmuj się, niedługo będzie wiosna i zapragniesz nowego zegara na lato. A na lato nie ma to jak świeży nuras! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1411 Napisano 28 Października 2015 (edytowane) nuras fajna rzecz, ale musiałbym zrezygnować z orienta power reserve, a z kolei nie podoba mi się żaden nuras z power reserve. Ciężka sprawa Tylko św. Mikołaj mógłby tu coś pomóc, ale każdy dorosły wie, że św. Mikołaj nie przynosi prezentów, lecz kupują je rodzice A moi rodzice nie umieją kupować przez internet. Z kolei żona - słusznie - już nie popiera takiej karuzeli zakupów. NA początku mogłem liczyć na zrozumienie, ale teraz nie dziwię się temu, bo rzeczywiście, jak ktoś nie jest pasjonatem i czyta to forum, to puka się zapewne w czoło ;-D Każdy z obecnie używanych przeze mnie zegarków był "tym napraaaaawdę ostatnim"...... Taka ciekawostka: kiedyś, parę lat temu, oglądałem film "Wyspa" i była tam taka scenka, gdzie pewien gość, miał w szafie kilka zegarków, dobranych kolorystycznie i stylem do różnych ubiorów. Uważajcie - uznałem to wówczas za jakieś fanaberie bogatych bubków, serio..... Facet był zresztą bufonem, ale z innych powodów.... Edytowane 28 Października 2015 przez Tomek z Wrocławia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1412 Napisano 28 Października 2015 No w Oriencie to tylko M-Force ma wskaźniczek , ale taki Mako XL jest całkiem fajny pomimo, że nie ma tej "dodatkowej wskazówki".Mako w pomarańczowym kolorze jest zajefajny. Pamiętaj, że nikt, absolutnie nikt nie zrobi Ci tak fajnego prezentu jak Ty sam. Minus - brak efektu zaskoczenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23051 #1413 Napisano 28 Października 2015 Ma i jest fajny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1838 #1414 Napisano 28 Października 2015 Ma i jest fajny Te nowe m-force są jeszcze fajniejsze, ale i jeszcze większe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23051 #1415 Napisano 28 Października 2015 Te nowe m-force są jeszcze fajniejsze, ale i jeszcze większe.No właśnie, na mnie te nowe już za wielkie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1416 Napisano 28 Października 2015 to i na mnie będą za wielkie. Może za jakiś czas, kupię jakiegoś divera. Na dziś, najbardziej podoba mi się mako z wkładką bezela z raya 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #1417 Napisano 28 Października 2015 Mnie się bardzo podoba Orient 300m Diver (Czarny). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albi 0 #1418 Napisano 28 Października 2015 Mnie się bardzo podoba Orient 300m Diver (Czarny). Tylko ta grubość, m-force jest już gruby, a tu jeszcze kilka milimetrów dochodzi (2-3) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #1419 Napisano 28 Października 2015 (edytowane) Fakt jest bardzo duży (55mm Lug to lug i 16.5mm wysokości) , ale w porównaniu z np. Seiko MM i Doxa wygląda naprawdę ok.M-Force nie przemawia do mnie niestety...Mogli by coś w takim stylu wypuścić, ale rozmiar Big Mako. Edytowane 28 Października 2015 przez acid 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #1420 Napisano 28 Października 2015 Fakt jest bardzo duży (55mm Lug to lug i 16.5mm wysokości) , ale w porównaniu z np. Seiko MM i Doxa wygląda naprawdę ok.M-Force nie przemawia do mnie niestety...Mogli by coś w takim stylu wypuścić, ale rozmiar Big Mako.chodzi Ci o EL02002B? mogę opierać się tylko na fotach, ten orient też mi się podoba ale MM wygląda dużo smuklej, szczególnie na fotach nadgarstkowych. Orient wygląda jakby mógł służyć do samoobrony jako broń obuchowa, jakby się nim dobrze zamachnąć to zęby by się sypały orienta wizualnie bardzo powiększa bezel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek z Wrocławia 149 #1421 Napisano 29 Października 2015 Zdaje się, że divery dzielimy na eleganckie i nurkowe Eleganckie, to takie zgrabne, akuratne w rozmiarach i chyba max 200m WR. A takie autentyczne, to są kowadła, bo i chyba technologia wymusza takie rozmiary. Nie znam się. W każdym razie nie potrzebuje sprzętu do nurkowania. Eleganckiego divera też nie, a jeśli już to dla jego wyglądu, przy czym aby był to diver, a nie pseudo diver (co niestety uminiejsza wartość tego zegarka - subiektywnie, bo praktycznie już nie), powinien mieć zakręcaną koronkę i WR200. I powienien być tani. I [przede wszystkim zgrabny. Obecnie jedynie mako spełnia ww. przesłanki. Może i jakaś invicta, ale one są droższeTu pytanie: mako za max 400 zł w dobrym stanie jest osiągalne? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #1422 Napisano 29 Października 2015 Na bazarku pojawiają się mako w tej cenie. Czy nowe na 400 zł? Wątpię, raczej granice 500 + złotych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
acid 1868 #1423 Napisano 29 Października 2015 >>>TrolluTak myślałem o tym EL02002B. Są jeszcze Orient Star Divery i wśród nich np. WZ0351FD. Jest trochę mniejszy i ma mniej klasyczny wygląd oraz 200m.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
As82 651 #1424 Napisano 2 Listopada 2015 A to mój okaz po moim dziadku, odnaleziony po 25 latach. Dziadek już niestety dawno nie żyje , a ja ostatnio zacząłem interesować się vintage. Przypomniałem sobie ,że dziadek nosił orienta SK z czarno bordową tarczą. Więc zacząłem poszukiwania, przeglądając szafki u babci (oczywiście za jej pozwoleniem) niestety nie znalazłem SK ale gdy już miałem kończyć w małym pudełeczku znalazłem tego oto KD i przypomniałem sobie że w dzieciństwie się nim bawiłem ,walał się po całym mieszkaniu miał pęknięte pleksi. Machnąłem parę razy, ruszył i chodzi do dziś. Wymieniłem pleksi, dodałem pasek i śmigamy razem;) Może nie jest to profesjonalny nurek ale dla mnie ma swój niepowtarzalny urok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #1425 Napisano 3 Listopada 2015 Masz dobry zegarek do tego z rodzinna historią. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach