dodge66 16041 #5276 Napisano 3 Lutego 2017 Nikt nie mówi o beztroskim traktowaniu zegarka. Łza może pojawić się szybciej i z większym ciśnieniem gdy zarysujesz Longines'a kosztującego +/- 4000 zł, niż po zarysowaniu SKX'a kosztującego +/- 900zł. Gdy walniesz SKX'em o rant biurka to zaboli zdecydowanie mniej niż gdy obijesz Grand Seiko o drzwi... Myślę, że każdy z nas stara się dbać o zegarek ale bywają sytuacje, których nie sposób przewidzieć i przeszkody, których nie sposób ominąć... nadgarstkiem 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5277 Napisano 3 Lutego 2017 A ja nie rozumiem tej gadki o nie przejmowaniu się zegarkiem (na zasadzie rozwalę to kupię kolejny, co tam...), a na hasło tool watch już w ogóle mnie z lekka na śmiech zbiera. Albo wszyscy sracie kasą, albo nie macie do niej szacunku. Nie wiem... (bez ciśnień tylko).Bo na noszenie zegarka musi być Cię stać, chyba że kupuje się zegarek do onanizowania się - co też bardzo powszechne na tym forum.Zegarek to bardzo ulotna rzecz nabyta!Jeżeli zegarek X to ułamek twojej pensjia zegarek Y to wielokrotność twojej pensjiTo utratę, zniszczenie, zarysowanie, którego łatwiej przeboleć w myśl zasady, że mówi się trudno i żyje dalej! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #5278 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Tak jak pisze Burns, przyjemnie jest powiedzieć trudno i żyć dalej, szanować zegarek ale nie przejmować się przesadnie i nie chuchać na niego na każdym kroku Koncepcję tool-watcha najlepiej przedstawił PiterM w recenzji swojego PAM'a: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/136418-panerai-pam000-%E2%80%98logo-base%E2%80%99-%E2%80%93-recenzja-po-wieloletnim-u%C5%BCywaniu/ Pozwolę sobie zacytować: "Cóż, pamiętam jak zakupiłem swojego Panerai we Włoszech, nieskazitelnie piękny. A potem przyszła pierwsza ryska, druga, kolejna. Ta pierwsza bolała bardzo. Dziesiąta już mniej. Po pierwszych wakacjach w Bieszczadach przestałem liczyć… bo i po co? Chciałem go nosić i używać w każdej sytuacji - i tak też robię! To mój codzienny zegarek do biura, na weekend, do parku i do lasu. Był ze mną na wysokogórskich szlakach, zaliczył całą Orlą Perć, żeglował po Mazurach, pływał w górskich strumieniach, w jeziorach, w Bałtyku, w Morzu Śródziemnym. Logo Base to zegarek do używania!" - PiterM Edytowane 3 Lutego 2017 przez dodge66 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5279 Napisano 3 Lutego 2017 Nie musisz się nim zbytnio przejmować Myślę, że zaznaczone słowo jest tutaj kluczowe i tyle 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18743 #5280 Napisano 3 Lutego 2017 Dziękuję za sprostowania i wyjaśnienia Natomiast na "tool watch" będę już chyba zawsze uczulony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #5281 Napisano 3 Lutego 2017 Niepotrzebnie.Tollwatch ma za zadanie wskazywać aktualny czas, a do tego nie musi być idealnie błyszczący i bez ani jednej ryski.Do twarzy mu z rysami, które zyskał w boju 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5282 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) To tylko sformulowanie , często naduzywane przez tych co najbardziej ekstremalną rzeczą w ich zyciu był poslizg na schodach, lub wymiana koła na drodze Dbam o kazdy zegarek,uszkodzenia tego za 500 czy 10 000 bolą tak samo jak lubie egzemplarz, róznica jest tylko w cenie naprawy. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #5283 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Kontynuując temat pasków ze skór z fauny wodnej porzucę węża morskiego Edytowane 3 Lutego 2017 przez dante100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
golumiasty 77 #5284 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) To i ja się pochwalę na gorąco. Moje odczucia są bardzo na plus.Prawdą jest, że bardzo zyskuje na żywo.Prawdą jest że wydaje się być świetnie wyważony.Bransoleta 20mm absolutnie nie przeszkadza. Wydaje się dodawać smukłości zegarkowi. Różnice w wykonaniu porównując do skx-a ,z którego się przesiadłem widoczne gołym okiem nawet dla laika. Myślę,że się pulubimy. Edytowane 3 Lutego 2017 przez golumiasty 0 ♎️+Seiko bez x = spełniony dwuzegarkowiec. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
junek92 25 #5285 Napisano 3 Lutego 2017 Moja piękność 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jan.b 0 #5286 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Moja piękność Ładny zegarek. I ładny perlon. Mógłbyś podzielić się informacja gdzie kupiony? I dziękuje kolegom za opinie dot regulacji SARBa. Jeszcze się nad tym zastanowię. Jakie jest wasze zdanie dot. serwisu w Timetrend w sytuacji gdy zegarek Seiko jest sprowadzony z zagranicy? Sent from my iPad using Tapatalk Edytowane 3 Lutego 2017 przez jan.b 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dante100 186 #5287 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Edytowane 4 Lutego 2017 przez dante100 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #5288 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Bardzo proszę Moderatora o usunięcie moich dwóch ostatnich cytatów-postów. Wskoczyły omyłkowo poprzez klikanie z komórki. Przepraszam za kłopot.Moderator nie przegląda calego forum- proponuję użyć przycisk 'zglos' i opisać problem, wtedy informacja natychmiastowo i bezpośrednio trafi do administracji, co pozwoli na szybką reakcję Pozdrawiam. Edytowane 3 Lutego 2017 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #5289 Napisano 3 Lutego 2017 dodge66 super fotka narzędziowa natchnęła mnie też to pstrykania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9179 #5290 Napisano 3 Lutego 2017 Ładny zegarek. I ładny perlon. Mógłbyś podzielić się informacja gdzie kupiony? I dziękuje kolegom za opinie dot regulacji SARBa. Jeszcze się nad tym zastanowię. Jakie jest wasze zdanie dot. serwisu w Timetrend w sytuacji gdy zegarek Seiko jest sprowadzony z zagranicy? Sent from my iPad using Tapatalk Sumo od Seiya po 6 latach serwisowali bez problemu, z dobrym skutkiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiTT 48 #5291 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) dla mnie typowy tool to gshock rangeman, idealnie sie sprawdza wlasnie przez gumowa obudowena basenie nie ma strachu ze sie o cos przydzwoni... na rowerze w terenie tez jest idealny Edytowane 3 Lutego 2017 przez PiTT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ilear 78 #5292 Napisano 3 Lutego 2017 Drogi mod, ale efekt końcowy super https://www.youtube.com/watch?v=3Q2vKH_VgUs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
foka 0 #5293 Napisano 3 Lutego 2017 Czytam i czytam ten wątek to wreszcie wrzucę moją skromną kolekcje Seiko (w garderobie ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #5294 Napisano 3 Lutego 2017 Hello, A ja nie rozumiem tej gadki o nie przejmowaniu się zegarkiem (na zasadzie rozwalę to kupię kolejny, co tam...), a na hasło tool watch już w ogóle mnie z lekka na śmiech zbiera. Albo wszyscy sracie kasą, albo nie macie do niej szacunku. Nie wiem... (bez ciśnień tylko). Echhh, pierwsza rysa boli najbardziej... noż ... motyla noga... Tylko następne to będzie chyba taki sam ból... Nawet nie wiem kiedy to się stało... No nic, jutro chyba pójdzie w ruch jakiś środek polerski.... Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
junek92 25 #5295 Napisano 3 Lutego 2017 Ładny zegarek. I ładny perlon. Mógłbyś podzielić się informacja gdzie kupiony? I dziękuje kolegom za opinie dot regulacji SARBa. Jeszcze się nad tym zastanowię. Jakie jest wasze zdanie dot. serwisu w Timetrend w sytuacji gdy zegarek Seiko jest sprowadzony z zagranicy? Sent from my iPad using TapatalkPerlony kupuję w sklepie poljot euro w promenadzie w Warszawie z tego co się orientuję poprzez kontakt telefoniczny można dogadać wysyłkę Cena za sztukę to 33 zł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #5296 Napisano 3 Lutego 2017 Hello, Echhh, pierwsza rysa boli najbardziej... noż ... motyla noga... Tylko następne to będzie chyba taki sam ból... Nawet nie wiem kiedy to się stało... No nic, jutro chyba pójdzie w ruch jakiś środek polerski.... Pozdrawiam poleruj poleruj - z b.dużą dozą prawdopodobieństwa scenariusz będzie taki: - najpierw zepsujesz to co próbowałeś naprawić jeszcze bardziej, bo polerować to trzeba umieć a podrabianie fabryki z reguły nie udaje się,- później będziesz szukał ratunku i fachowca jak to naprawić,- po naprawie i tak zrobisz rysę w tym samym miejscu lub obok. dwa pierwsze myślniki można wykluczyć, trzeci jest dogmatem podobnie jak czwarty. - po trzecim przestaniesz poprawiać fabrykę a na pewno przejmować się rysami bo życie i doświadczenie nauczy Cię, że zawsze może być gorzej!!! mimo wszystko powodzenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 28044 #5297 Napisano 3 Lutego 2017 (edytowane) Tam gdzie jest rysa na kopercie to powierzchnia błyszcząca?Spoko, nie każdy ma dwie lewe ręce, nie takie rzeczy się polerowało z dobrym skutkiem i nie w takim zegarku Dajesz Ale, że się kolejna rysa pojawi, to prawda Ta druga rysa na bransolecie i jej spolerowanie to już w ogóle małe piwo przed śniadaniem. Ale na bransolecie jeszcze szybciej pojawią się kolejne Edytowane 3 Lutego 2017 przez Mirosuaw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebaa_75 43 #5298 Napisano 3 Lutego 2017 Hello, akurat trochę wiem o polerowaniu nierdzewki czy powierzchni lakierowanych. Pytanie ile wspólnego ma materiał koperty z materiałem z którego wykonuje się elementy dla przemysłu morskiego czy jachtowego czy dl motocykli. Oczywiście niewykluczone, że spieprzę sprawę, ale wtedy mogę mieć pretensje tylko do siebie. Tak, rysa jest na powierzchni błyszczącej. No i nie mam pojęcia , skąd się tam wzieła, chyba od sprawdzania która jest godzina Pozdrawiam 0 "Życie jest pasmem straconych okazji""Dzień w którym kupię karabin nadchodzi" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #5299 Napisano 3 Lutego 2017 dodge66 super fotka narzędziowa natchnęła mnie też to pstrykania Dzięki Twoje zdjęcie jest dosłownie wybuchowe, to ćwiczebny? 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #5300 Napisano 3 Lutego 2017 Pusta skorupa z częścią zapalnika bez opóźniacza i spłonek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach