Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
PiterM

Panerai PAM000 ‘Logo Base’ – recenzja po wieloletnim używaniu

Recommended Posts

Fajna historia - wzbudza apetyt nie tylko na zegarek ale i na życie :-)

Czytał się bardzo przyjemnie, fajny kawał historii i oczywiście kawał zegara :)

Co za fantastycznie i smacznie napisana recenzja... od razu sam chciałbym chwycić za plecak i ruszyć z PAM'em na ręku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dodam tylko kilka słów o autorze recenzji, bo sam jest zbyt skromny.

PiterM to Postać i Osobistość. Twórca paneristi.pl. Autor najlepszych na świecie zdjęć Pamów. Znany wśród  fanów marki na całym globie.

Można by dużo pisać o jego dokonaniach, cieszmy się, że jest na naszym forum

Piękna recenzja.

Co-Axial

Dzięki wszystkim :D

nicon, to były zegarki zaprojektowane i robione dla dywersyjnych nurków bojowych i stanowiące wyposażenie "przydziałowe" w tych jednostkach podwodnych. Potrzebne były do perfekcyjnej synchronizacji ataku pod wodą, zazwyczaj w porcie wroga. Nurkowanie najczęściej na głębokościach, gdzie dekompresja w ogóle nie była potrzebna. O obrotowych bezelach nikt jeszcze wtedy nie myślał... to w stu procentach były bojowe zegarki nurkowe, od początku do końca.

Edited by PiterM

Panerai... so much more than just a watch.

Świetna opowieść o człowieku i jego zainteresowaniach. Fajnie, lekko napisane.

Czekam na część II.

Tak sobie pozwolę skomentować:

Jest to jedna z lepszych recenzji jakie czytałem, bez "pierdo-lukru" i zdecydowanie wiarygodna, poza tym ma jeszcze jedną zaletę, pokazuje człowieka i zegarek, a nie tylko sam zegarek.

Może nie powinienem tego pisać bo "to nie wypada", ale od zawsze śmieszą mnie ludzie którzy kupują uznawaną za "luksusową" rzecz użytkową, a zegarek niewątpliwie taką rzeczą jest, (nie dotyczy zabytków), wrzucają to "w rameczki" i od czasu do czasu przecierając szmatką i pokazują podobnym do siebie znajomkom żeby "przyszpanować w towarzychu bułą", nie noszą bo "się może porysować albo zepsuć a naprawa czy odnowienie przecież kosztują"...

PiterM - mam tylko jedną jedyną uwagę - chyba ściągnąłeś zegarek gdy grałeś na gitarze przy ognisku ;):D

:)

Jedna z najfajniejszych recenzji jakie miałem przyjemność przeczytać, tu na forum. 

ps co to za kurtka w której siedzisz nad zdjęciem z miszubiszi? tg? :)

Zdjęcia też wspaniałe.

Kuba

super sie czytalo, az chetnie by sie zaczelo zbierac na niego....

kiedys w sumie pozyczylem od znajomej (jej brata) PAM i bardzo mi 'siadl' natomiast nie wiem czy moglby to byc ten 1 na co dzien (jak np Speedy mi sie sprwadza). 

Niemniej co widze ten zegarek to cos mowi by sie patrzec na niego bo istotnie jest 'kozacki'

gratuluje ! 

Rozbawiles mnie tym zdaniem: Panerai zawsze było wręcz “narzędziem walki”, więc nie ma potrzeby zdejmowania go podczas strzelania

jakbysmy wszyscy sie strzelali co dzien :) :) :) ale kto wie ?? :)

@Daito -> noszę na lewej ręce ale jak powiększysz to przez płomienie dojrzysz zarys na nadgarstku :)

@quub -> TAD Gear 'Spectre' Hardshell (chyba aktualnie niedostępny, świetna rzecz swoją drogą)

@dawidowo -> no co ja poradzę... strzelam czasem sobie. Kilka tygodni temu miałem przyjemność nawet z customowego Glocka w kal. .460 Rowland, to dopiero armata! Pogooglaj jak się nie boisz ;)

i dzięki raz jeszcze :D

Edited by PiterM

Panerai... so much more than just a watch.

@dawidowo -> no co ja poradzę... strzelam czasem sobie. Kilka tygodni temu miałem przyjemność nawet z customowego Glocka w kal. .460 Rowland, to dopiero armata! Pogooglaj jak się nie boisz ;)

i dzięki raz jeszcze :D

kazdy musi miec jakies zajawki przeciez :) Glock wyglada imponujaco...moze kiedys ;)...

sorry za OT :)

Jeszcze taki szczegolik. Konstrukcja pozwala na nakrecenie go pod woda.

Jakby ktos pytal o zrodlo tej informacji w internecie to nie znam, przetestowalem to w gorskiej rzece na glebokosci ok 1m

Świetny tekst, świetne zdjęcia, świetny zegarek i człowiek z pasją. Wszystko na miejscu. Więcej takich.

ng6mnrm.png

Żeby nie powarzać, dodam: inspirujące!

Fajnie się czytało tą "recenzję" ;)  I słusznie mówisz - zegarki są do używania, a nie do trzymania w pudełkach...Brawo!

Gdybym mógł sobie pozwolić na PAMa też by ze mną wszędzie chodził...

Pozdrawiam!

e x p a n d     y o u r     t i m e

Bardzo dobra recenzja! Pam 0 był kiedyś moim największym marzeniem. Niestety polityka OP wiążąca się z dużym wzrostem cen skutecznie odstraszyła mnie od marki. Nawet nie marki a tego modelu bo inne pamy już tak mi się nie podobają. Jeszcze raz gratuluję jednej z lepszych recenzji napisanych tu od lat.

rXQHFG4.jpg

Guest bart8

Klasa. Panowie z Chronos'a przeczytajcie sobie tę recenzję ;)

Rzeczywiście, wyborny tekst. Robi takie wrażenie także dlatego, że jest sumą wielu elementów: osobowości Autora, jego stylu życia, wiedzy, talentu fotograficznego, pasji, konkretnego modelu zegarka oraz... czasu. W "zwykłej" recenzji nie da się tego wszystkiego połączyć zbyt często w tak spontanicznej, a zarazem spójnej formie.