Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Piękny, ale raczej po profesjonalnym odnowieniu ? (Wydaje mi się że mignął mi na fejsie przebieg prac)

Tak. Ale moim zdaniem wstydu nie ma :)

Wasyl
Mam różne zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie ma!

Ciekawe ile w tym prawdy?

28660338_1516375538457656_17073373267081

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę naciągane to porównanie MM300, chyba ze 001 to już jakiś zleżały stary kapeć :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój pierwszy SEIKO

Też tak zaczynałem. Będzie więcej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak zaczynałem. Będzie więcej :)

Ja też od skx. Został w rodzinie. Chłopie uciekaj z forum i ciesz się zegarkiem lub zostań i szukaj już kolejnego:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie odnośnie do Monstera (SRP309 i pochodnych) - dlaczego są tak trudno dostępne ? Trochę frustrujący jest fakt, że jak spodoba mi się/ przekonam się do jakiegoś modelu, to nagle okazuje się, że na wszelkich skywatches i innych out of stock. Na ebayu ceny chore, nie wspominam o cenach "polskich". 

A może się mylę ?! Może ktoś zna sklep, gdzie mógłbym jakiegoś Monstera w rozsądnej cenie kupić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monsterów już Seiko nie produkuje, dlatego ceny i dostępność są jakie są.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lub możesz polować na nowe Monstery na 6R, ale ceny są "ciekawe". Sprawdź sobie sam, SZSC003 (niebieski), SZSC005 (zielony, "Jade Green").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dziękuję serdecznie, skupię się na diverze od citizena. Nie ogarniam tej polityki, z rozmaitych for wynika, że Monstery były cenione i popyt był duży. Nagle znikają a seiko wprowadza te SZSC za już duże pieniądze  :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ja polowałem na black Monstera drugiej generacji (SRP 307) i od początku roku pojawił się tylko  jeden... Cena w licytacji znacznie przewyższyła kwotę za jaką można było go kupić jako nowy egzemplarz  ;)

Chyba taka polityka SEIKO - zastępować popularne zegarki nowymi wypustami w znacznie wyższej cenie.

pozdrawiam

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomarańcza, to jeden z fajniejszych, jak nie najfajniejszy  :D zegarek na lato, za stosunkowo małe pieniądze. Chyba właśnie stosunek ceny do atrakcyjności zegarka sprawia, że jak już ktoś dorwie, to nie chce się rozstać  :D. Przyznam się bez bicia, że już dwa czarne sprzedałem, ale orangina czeka cierpliwie na lato.

cb8906ca11eb01f5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanko do kolegów

Mam możliwość kupna

GS sbgv005 z pudełkiem,papierami itd

za 6700zł,sikor ma niecałe 3 lata

wizualnie 9,5/10

Warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam znawców

kupiłem pracownikowi taki oto zegarek

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160099-zegarek-dla-pracownika-odchodzącego-na-emeryturę/page-3

mechanizm  4R35 B

czy ten mechanizm można dokręcać koronką czy raczej tego nie robić jakoś w instrukcji nie mogę znaleźć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

witam znawców

kupiłem pracownikowi taki oto zegarek

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/160099-zegarek-dla-pracownika-odchodzącego-na-emeryturę/page-3

mechanizm  4R35 B

czy ten mechanizm można dokręcać koronką czy raczej tego nie robić jakoś w instrukcji nie mogę znaleźć

Mechanizm ma możliwość ręcznego dokręcania. Nadal jest to jednak mechanizm automatyczny, z FUNKCJĄ ręcznego dokręcania. Dla mnie osobiście oznacza to, że co do zasady powinien być wzbudzany"do życia" poprzez ruch ręką. W tym wypadku ręczne dokręcanie traktowałbym jako wsparcie  :) a nie jako stałą praktykę, związaną z nakręcaniem go do końca. 

Edytowane przez fidelio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm ma możliwość ręcznego dokręcania. Nadal jest to jednak mechanizm automatyczny, z FUNKCJĄ ręcznego dokręcania. Dla mnie osobiście oznacza to, że co do zasady powinien być wzbudzany"do życia" poprzez ruch ręką. W tym wypadku ręczne dokręcanie traktowałbym jako wsparcie  :) a nie jako stałą praktykę, związaną z nakręcaniem go do końca. 

dzięki właśnie doczytałem że raczej nie uszkodzi się mechanizmu przez dokręcanie , jasne jest że powinien się nakręcać przez noszenie ale wiesz jak to jest z ludzmi przyzwyczajonymi  do baterii albo do mechanizmu z dokręcaniem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

dzięki właśnie doczytałem że raczej nie uszkodzi się mechanizmu przez dokręcanie , jasne jest że powinien się nakręcać przez noszenie ale wiesz jak to jest z ludzmi przyzwyczajonymi  do baterii albo do mechanizmu z dokręcaniem :)

Spox, w odpowiednim temacie mój osobisty typ na ten zegerek był inny, ale myślę sobie, że pracownik będzie bardzo zadowolony  :) I przy tej okazji, szacun za takie podejście  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, ja polowałem na black Monstera drugiej generacji (SRP 307) i od początku roku pojawił się tylko  jeden... Cena w licytacji znacznie przewyższyła kwotę za jaką można było go kupić jako nowy egzemplarz  ;)

Chyba taka polityka SEIKO - zastępować popularne zegarki nowymi wypustami w znacznie wyższej cenie.

Mini Monstery też się już dobrze cenią. Właśnie sprzedałem swojego białego (SRP481) za cene dużo wyższą niż kupiłem w październiku 2017. Taka sytuacja.

Time matters

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox, w odpowiednim temacie mój osobisty typ na ten zegerek był inny, ale myślę sobie, że pracownik będzie bardzo zadowolony  :) I przy tej okazji, szacun za takie podejście  :D

no dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanko do kolegów

Mam możliwość kupna

GS sbgv005 z pudełkiem,papierami itd

za 6700zł,sikor ma niecałe 3 lata

wizualnie 9,5/10

Warto?

Raczej normalna cena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dziękuję serdecznie, skupię się na diverze od citizena. Nie ogarniam tej polityki, z rozmaitych for wynika, że Monstery były cenione i popyt był duży. Nagle znikają a seiko wprowadza te SZSC za już duże pieniądze  :wacko:

A nie możesz dać ogłoszenia na bazarku? Czasami się pojawiają.

Który Citizen jest chociaż w połowie tak fajny jak Monster? ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Racja, nie ma takiego Citizena  :unsure:  Ale ja pisałem o sytuacji, która mnie wkurza. Monstery to zegary jedyne w swoim rodzaju i ciężko je zastąpić. Właśnie dlatego, moim zdaniem, seiko powinno je "kontynuować", tym bardziej, że nowe monstery to jednak trochę inne zegarki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie widzę powodu by je tłukli całymi statkami.

Dzięki temu moje nie tanieją ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi