Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Rekomendowane odpowiedzi

Analiza wczorajszego dnia w kontekście Seiko jeszcze przede mną, ale tak na szybko pytanie: Czy zdążyli popsuć MM300 przez dodanie X na tarczy?

W nawiązaniu do "x", penetrującego tarcze i psującego dizajny, załączam fotkę skażonego i zarażonego tą paskudną chorobą Sumo :)

11205102_IMG_20180322_110321.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kotlety, pasztety

Wszystkie takie same, coraz większe rozmiary i wszędzie te paskudne wskazówki ładują

Edytowane przez Mizu80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zielony wygląda całkiem przyjemnie. Ma też wewnętrzny AR (dobrze, ze bez zewnętrznego).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli z MM seiko się poddało i posłuchało marudzenia o szkle bo o ile pamiętam, to dość mocno zmotywowani na minerał  :P

a co do presage to kiedyś pisałeś odnosząc się do Brightz - że to tylko presage, teraz chyba ta linia nieco zyska w Twoich oczach  ;)

taki bardziej dopieszczony SARX055. Co do koperty - na ilustracji koperta nie jest monoblockiem, ciekawe czemu ładują mechanizm od góry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co do presage to kiedyś pisałeś odnosząc się do Brightz - że to tylko presage, teraz chyba ta linia nieco zyska w Twoich oczach  ;)

taki bardziej dopieszczony SARX055. Co do koperty - na ilustracji koperta nie jest monoblockiem, ciekawe czemu ładują mechanizm od góry

spłynęło to po mnie, nadal jest tak jak było

z mojej strony to tylko relacja sportowa bez emocji co nie zmienia faktu, że doceniam zmiany jeżeli te są na plus, innowacje to nie są bo zegarmistrzostwo zna to od wieków, 

jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdyby tak podchodzili do sprawy Firma nadal rosłaby w moich oczach bo wiedzą i potrafią, tylko robią jeden krok w przód po czym dwa do tyłu...

Zwrócę uwagę, że tutaj oficjalnie piszą o polerowaniu Zaratsu (zarezerwowanym od zawsze dla GS), podobne słowa pojawiały się na targach 2017 przy SBDC051 = 62biedamas, ale jakoś później nie potwierdzone. To też na plus bo w tańszym zegarku można mieć coś zarezerwowane dla tych bardzo drogich.

Pytanie tylko jak teraz rozumieć to Zaratsu, że tak staniało i spowszedniało, że nie problem stosować to gdzie się chce, czy zawsze było tanie i powszednie, ale górnolotnie używane do dmuchania bańki zwanej GrandSeiko - i zrozum tu Japończyków.

EDYTA: jeżeli przecieki zostaną potwierdzone to mówią one o cenie 2200 Euro - co chyba wystarczająco odpowiada samo za siebie na wszystkie pytania i innowacje wymienione wyżej - hahaha 

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Panowie gdzie w PL dostane Sumo ( niebieskie) w dobrej cenie z pełna gwarancją. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ?

Mocno też zaczynam rozważać SPB077. Chyba, że macie inne ciekawe propozycje nurasa w kwocie 3-4 k ?

Edytowane przez raphael1215

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie gdzie w PL dostane Sumo ( niebieskie) w dobrej cenie z pełna gwarancją. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców ?

Hahaha - i jeszcze proste. Nie ma go w polskiej dystrybucji, był mały wrzut kilku sztuk około wakacji 2017.

Mocno też zaczynam rozważać SPB077. Chyba, że macie inne ciekawe propozycje nurasa w kwocie 3-4 k ?

Hahahaha po x2 - ten zegarek wejdzie do sprzedaży w lipcu

jednym słowem zejdź już na Ziemię!

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest też rodzynek z nowym mechanizmem (o którym jeszcze nic nie wiem) i ma barwioną termicznie wskazówkę sekundową, oraz mechanizm montowany przez szkło od góry:

https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/special/sje073j1/

Wygląda na mały progress, ale pewnie cena będzie z d*py wzięta.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na mały progress, ale pewnie cena będzie z d*py wzięta.

pisałem, że tak czyli 2200Euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

Hahaha - i jeszcze proste. Nie ma go w polskiej dystrybucji, był mały wrzut kilku sztuk około wakacji 2017.

Hahahaha po x2 - ten zegarek wejdzie do sprzedaży w lipcu

jednym słowem zejdź już na Ziemię!

Sumo chciałbym kupić choćby dziś. A co do SPB to rozważam zakup 2 zegarka po Sumo w tym roku. Przecież wiem, że to Basel 2018 i nie będzie go za tydzień w sklepach :D Tylko ciekawi mnie czy są/zapowiadają się jeszcze jakieś opcje z szafirem i ceramiką w podobnym budżecie co SPB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają fantazję ich spece od marketingu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rodzynek niezły, ale cena...

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mają fantazję ich spece od marketingu.

…....chcą na wyższe piętro w piramidzie prestiżu  ;)  :D  :lol:  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sumo chciałbym kupić choćby dziś. A co do SPB to rozważam zakup 2 zegarka po Sumo w tym roku. Przecież wiem, że to Basel 2018 i nie będzie go za tydzień w sklepach :D Tylko ciekawi mnie czy są/zapowiadają się jeszcze jakieś opcje z szafirem i ceramiką w podobnym budżecie co SPB

1 kwietnia będą za darmo rozdawać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

doszla koszulka do kolekcji :)

post-65121-0-41619000-1521737341_thumb.jpg

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna, gdzie takie można dostać?

A cena tego presage to jakaś kpina, zrobili limitkę i myślą, że już jest pułka niżej niż GS. Ale znając życie i tak się szybko sprzeda, hajs ma się zgadzać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość raphael1215

1 kwietnia będą za darmo rozdawać

A czemu tak nie nawidzisz Seiko ostatnio ? :D

Wcześniej za dużo myśli chciałem zawrzeć w 3 zdaniach i wyszło to średnio zrozumiałe.

Ogólnie w tym roku plan jest taki Sumo + Samuraj + może Żółw. Aleeeee pojawiła się zapowiedź nowego SPB. Dlatego zacząłem mocno brać pod uwagę tą opcje niż rozdrabniać się na Samuraja Żółwia itd. No chyba, że jest jeszcze jakaś ciekawa opcja nurasa 3-4 k

Sumo i tak chce kupić bo dość długo do niego podchodzę dlatego macie jakieś sprawdzone źródło w PL ? Import jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

vauIGE9.jpg

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to za okaz pierwszy z prawej u góry?

ten z czarno biala tarcza? to 7002

If your watch is not ticking I will make it tock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie, że w końcu zrobili trochę cieńszy mechanizm, pozwalający na stworzenie cieńszej koperty. Ale prawie 41mm przy tej grubości, to taki trochę naleśnik. Oczywiście zupełnie pomijam tu aspekt ceny z d**py.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi