Szyszkops 8015 #11751 Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) W kwietniu Sumo można było bez problemu dostać w PL dystrybucji. Jak jest teraz nie wiem. Na allegro są w tej chwili wystawione 3 sztuki SBDC 033 ALE TO MNIE ROZWALIŁO Cena:3 172,00 złCena w innych sklepach:3 559,00 złNATOMIAST NA ALLEGRO MAJĄ CENĘ 3 965,00 zł Za Sumo??? 4K??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 20 Lipca 2018 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #11752 Napisano 20 Lipca 2018 Dobrze, że ten przecież bardzo fajny zegarek, ciągle można zdobyć w normalnych pieniądzach :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11753 Napisano 20 Lipca 2018 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #11754 Napisano 20 Lipca 2018 Za Sumo??? 4K??? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkA dlaczego nie , porównując do wielu innych zegarków w oficjalnej dystrybucji .Nie każdy, jak użytkownicy tego forum , poszukują zegarków po całym świecie. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11755 Napisano 20 Lipca 2018 Na tym foto to 027 źle nie wyszło.Mógłbym pomacać. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12882 #11756 Napisano 20 Lipca 2018 Ale zielony bardziej rasowy. A przy klasycznym MM obydwa wyglądają tak se. Chociaż moja wypowiedź jest dość dyletancka, bo żadnego nie widziałem na żywo, włącznie z MM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8172 #11757 Napisano 20 Lipca 2018 Dobrze, że ten przecież bardzo fajny zegarek, ciągle można zdobyć w normalnych pieniądzach :-)No raczej. Ja pod koniec ostatniej zimy zrealizowałem "na raz" moje plany w odniesieniu do Sumo, tzn. Czarny Sumo na eBay z kodem z jakiegoś sklepu z Irlandii więc bezvatowo, był jakiś kod wtedy i paru kolegów też kupiło no i Blumo ze Skywatches, też udało się bezvatovo. W obu przypadkach wyszło 1500 PLN z "groszami". Fakt, że PLN wtedy miał dobrą kondycje no ale zawsze to nie 3 czy 4 K. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #11758 Napisano 20 Lipca 2018 Panowie, zejdę nieco na ziemię - dosłownie i w przenośni Szukam czegoś (a w zasadzie mój "mieć") w stylu Seiko SARB033, ale nieco większego. Mam już niezły mętlik w głowie - SARB, SDGM, SARX, Presage i te wszystkie cyfry w oznaczeniu Chciałbym cos w kolorze czarnym, ewentualnie niebieskim na tarczy i w okolicach 42mm średnicy. Pomoże ktoś, co w tym stylu byłoby dostępne na rynku w okolicach do 2k? Mam nadgarstek w okolicach 18,5cm, więc obawiam się, że SARB033 będzie nieco mały, ale może jednak ktoś, kto ma podobny obwód w nadgarstku i nosi SARB-a może mnie przekonać do niego. Zafiksowałem się na SARB033 na surowym brązowym skórzanym pasku i teraz tak za mną cały czas chodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11759 Napisano 20 Lipca 2018 Pisałem już coś o frajerach, kuponach i odgrzewanych kotletach - no to macie:SLA023J1 Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #11760 Napisano 20 Lipca 2018 Panowie, zejdę nieco na ziemię - dosłownie i w przenośni Szukam czegoś (a w zasadzie mój "mieć") w stylu Seiko SARB033, ale nieco większego. Mam już niezły mętlik w głowie - SARB, SDGM, SARX, Presage i te wszystkie cyfry w oznaczeniu Chciałbym cos w kolorze czarnym, ewentualnie niebieskim na tarczy i w okolicach 42mm średnicy. Pomoże ktoś, co w tym stylu byłoby dostępne na rynku w okolicach do 2k? Seiko Presage 40,5 mmhttps://zegarkiipasja.pl/artykul/15166-seiko-presage-nowe-modele-cocktail-time 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15973 #11761 Napisano 20 Lipca 2018 Ten ma 42mm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 138 #11762 Napisano 20 Lipca 2018 ostatnio ktoś wystawiał na olx za 2tyś42 mm i ładny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek.wzr 151 #11763 Napisano 20 Lipca 2018 Panowie, zejdę nieco na ziemię - dosłownie i w przenośni Szukam czegoś (a w zasadzie mój "mieć") w stylu Seiko SARB033, ale nieco większego. Mam już niezły mętlik w głowie - SARB, SDGM, SARX, Presage i te wszystkie cyfry w oznaczeniu Chciałbym cos w kolorze czarnym, ewentualnie niebieskim na tarczy i w okolicach 42mm średnicy. Pomoże ktoś, co w tym stylu byłoby dostępne na rynku w okolicach do 2k? Mam nadgarstek w okolicach 18,5cm, więc obawiam się, że SARB033 będzie nieco mały, ale może jednak ktoś, kto ma podobny obwód w nadgarstku i nosi SARB-a może mnie przekonać do niego. Zafiksowałem się na SARB033 na surowym brązowym skórzanym pasku i teraz tak za mną cały czas chodzi Trochę słabszy, tańszy, większy i podobny - SARY057 / SRPB71. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #11764 Napisano 20 Lipca 2018 I jeszcze jedna tajska limitka Zimbe - tym razem w nawiązaniu do złotego zęba jaki podobno posiada ten rekin Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 138 #11765 Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Burns już nie znęcaj się tak nad nimi :-) moja babcia też ma złoty ząb może i dla niej taki zrobią hhaha Edytowane 20 Lipca 2018 przez marcin s 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #11766 Napisano 20 Lipca 2018 MM zimbe z foto wyżej - wyszedł fajnie bo wygląda jakby był głęboki jak studnia, świetny efekt ale to tylko wrażenie zdjęcia. Koniec końców - mógłbym mieć kolekcję MM ale zacząłbym od zwykłego nie wiem czy to tylko moje spojrzenie ale mnie baby tuna nie razi - bo poza tym, że ma obudowę to jednak zupełnie inny zegarek niż tuńczyk.a jak tuńczyk ze złotem (chociaż to raczej brąz) to król jest tylko jeden 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oprzemyslaw 4131 #11767 Napisano 20 Lipca 2018 Panowie, zejdę nieco na ziemię - dosłownie i w przenośni Szukam czegoś (a w zasadzie mój "mieć") w stylu Seiko SARB033, ale nieco większego. Mam już niezły mętlik w głowie - SARB, SDGM, SARX, Presage i te wszystkie cyfry w oznaczeniu Chciałbym cos w kolorze czarnym, ewentualnie niebieskim na tarczy i w okolicach 42mm średnicy. Pomoże ktoś, co w tym stylu byłoby dostępne na rynku w okolicach do 2k? Mam nadgarstek w okolicach 18,5cm, więc obawiam się, że SARB033 będzie nieco mały, ale może jednak ktoś, kto ma podobny obwód w nadgarstku i nosi SARB-a może mnie przekonać do niego. Zafiksowałem się na SARB033 na surowym brązowym skórzanym pasku i teraz tak za mną cały czas chodzi Proponuję przekonać się do sarba, mam i polecam nadgarstek 17,5-18 cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 386 #11768 Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Podobają mi się japońskie zegarki (mam ich łącznie 5 szt. , w tym 4 Seiko), ale staram się patrzeć obiektywnie na rzeczywistość. Ostatnio wszedłem do sklepu w centrum handlowym i zobaczyłem coś takiego... Jeżeli to ma być ,,japońska" dokładność zagrania indeksów (oczywiście nie chodzi mi o bezel) tarczy, to słabo to wygląda... Jakiś czas temu pisałem, że nie widzę różnicy między zegarkami Seiko a Orient, jednak powoli zaczynam tą różnicę dostrzegać... Łudzę się, że Seiko nie dopuści do takiej ,, jakości" u Orient-a. Edytowane 20 Lipca 2018 przez furraan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #11769 Napisano 21 Lipca 2018 z jednej strony Orient zdany na łaskę i niełaskę Seiko - z drugiej Orienta ratuje brak agresywnej ekspansji, nie walą tyle kotletów hurtem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #11770 Napisano 21 Lipca 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40562 #11771 Napisano 21 Lipca 2018 Proponuję przekonać się do sarba, mam i polecam nadgarstek 17,5-18 cm Rzeczywście wygląda nieźle na nadgarstku. Bransa mu służy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #11772 Napisano 21 Lipca 2018 Istvan - no świetnie wygląda 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 2965 #11773 Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Dzięki. Uprzedzając zarzuty dotyczące różnicy w barwie stali między kopertą a bransoletą - są one niewielkie, praktycznie niezauważalne. Zdjęcie ma podbity kontrast, stąd taki efekt. Edytowane 21 Lipca 2018 przez Istvan 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Triptical 7668 #11774 Napisano 21 Lipca 2018 Czas urlopowy 0 Time matters Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8172 #11775 Napisano 21 Lipca 2018 (edytowane) Podobają mi się japońskie zegarki (mam ich łącznie 5 szt. , w tym 4 Seiko), ale staram się patrzeć obiektywnie na rzeczywistość. Ostatnio wszedłem do sklepu w centrum handlowym i zobaczyłem coś takiego... Jeżeli to ma być ,,japońska" dokładność zagrania indeksów (oczywiście nie chodzi mi o bezel) tarczy, to słabo to wygląda... Jakiś czas temu pisałem, że nie widzę różnicy między zegarkami Seiko a Orient, jednak powoli zaczynam tą różnicę dostrzegać... Łudzę się, że Seiko nie dopuści do takiej ,, jakości" u Orient-a.Ostatnio gdzieś przeczytałem komentarz (albo na szacownym forum albo na wus, nie pamiętam w tej chwili ) z którego wynikało, iż do azjatyckich sklepów internetowych trafiają egzemplarze po selekcji, czyli te gorsze. Pytanie, czy ta zasada (o ile rzeczywiście funkcjonuje) dotyczy również dystrybucji w PL... pytanie retoryczne ? Edytowane 23 Lipca 2018 przez _Kwiatek_ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach