Krygo 18799 #17976 Napisano 19 Listopada 2019 Spoko luz. Dzięki Dorian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17977 Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) Panowie a jak się ma Orient do średnio półkowych diverów Seiko? Na zegarowni leży Triton w fajnej ceniehttps://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-sport-ra-el0001b00b?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrARIsAJL7oegxI0ObpA-rS47BZt_Zy8VTuVcEImkJtxqfZJafdHbIF5dXq1tQkEQaAtNDEALw_wcB Szafir, rezerwa chodu, ihałsowy werk ze stop sekundą, całe ogniwa, pełne endlinki... Jest się do czego przyczepić (oprócz tłoczonego zapięcia)? Edytowane 20 Listopada 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #17978 Napisano 20 Listopada 2019 Krygo, gratulacje. Mój już czeka w paczkomacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42462 #17979 Napisano 20 Listopada 2019 ...Jest się do czego przyczepić (oprócz tłoczonego zapięcia)?Do rykowiska. Ale to chyba tylko ja. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18799 #17980 Napisano 20 Listopada 2019 (edytowane) Panowie a jak się ma Orient do średnio półkowych diverów Seiko? Na zegarowni leży Triton w fajnej ceniehttps://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-sport-ra-el0001b00b?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrARIsAJL7oegxI0ObpA-rS47BZt_Zy8VTuVcEImkJtxqfZJafdHbIF5dXq1tQkEQaAtNDEALw_wcB Szafir, rezerwa chodu, ihałsowy werk ze stop sekundą, całe ogniwa, pełne endlinki... Jest się do czego przyczepić (oprócz tłoczonego zapięcia)? Przeszedł mi kiedyś przez ręce (bo od razu puściłem dalej) i w moim bezel miał bardzo duży luz na boki. SBDC wypada przy nim na dosyć mały zegarek, więc rąsię musisz mieć zdrowszą od mojej Poza tym bardzo porządnie wykonany zegarek, ale ja bym nie kupił. Krygo, gratulacje. Mój już czeka w paczkomacie A widzisz, jednak. To raczej ja składam gratulacje bo smaczna cena. Napisz potem jak wrażenia. Do rykowiska. Ale to chyba tylko ja. Chyba tak. Całe szczęście, że dekiel pełny to nie widać "blachowkrętu" Edytowane 20 Listopada 2019 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #17981 Napisano 20 Listopada 2019 Panowie a jak się ma Orient do średnio półkowych diverów Seiko? Na zegarowni leży Triton w fajnej ceniehttps://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-sport-ra-el0001b00b?gclid=Cj0KCQiA5dPuBRCrARIsAJL7oegxI0ObpA-rS47BZt_Zy8VTuVcEImkJtxqfZJafdHbIF5dXq1tQkEQaAtNDEALw_wcB Szafir, rezerwa chodu, ihałsowy werk ze stop sekundą, całe ogniwa, pełne endlinki... Jest się do czego przyczepić (oprócz tłoczonego zapięcia)?Miałem złotą wersję, zegarek naprawde ok. U mnie bezel nie miał żadnego luzu i chodził świetnie. Nosiłem na pasku, więc co do bransolety się nie wypowiem.Jedyna rzecz niezbyt solidna to gwint przy koronce. U mnie był ok, ale czytałem, że jest podatny na zużycie i wymaga dość ostrożnego traktowania. Rzeczywiście w porównaniu do "majtek" od Citizena wydawał się być bardzo delikatny.Za to mechanizm dokladny, rezerwa chodu to super sprawa, a nakręcał się w mgnieniu oka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #17982 Napisano 20 Listopada 2019 Jest kod rabatowy na zegarownia na konkretny model SPB097JPo wpisaniu "PROSPEX" jest dodatkowy rabat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17983 Napisano 20 Listopada 2019 Ok, dzięki za odpowiedzi nie ma zegarków bez wad (no chyba że grube referencje za gruby hajs) Co to rykowisko i blachowkręt? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #17984 Napisano 20 Listopada 2019 Może komuś się przydać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16084 #17985 Napisano 20 Listopada 2019 Ok, dzięki za odpowiedzi nie ma zegarków bez wad (no chyba że grube referencje za gruby hajs) Co to rykowisko i blachowkręt? Rykowisko to logo Orienta, blachowkręt to mocowanie wahnika w mechanizmie, takie zboczenie Doriana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17986 Napisano 20 Listopada 2019 Acha, ok to będę wiedział. Logo jak logo jeden polubi inny nie a sam zegarek wydahe się być fajowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42462 #17987 Napisano 20 Listopada 2019 ...Całe szczęście, że dekiel pełny to nie widać "blachowkrętu" To faktycznie wielkie. Rykowisko to logo Orienta, blachowkręt to mocowanie wahnika w mechanizmie, takie zboczenie Doriana.Tak mam i nic nie poradzę. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Garbb 38 #17988 Napisano 20 Listopada 2019 Dotarł wczoraj. Najpierw wskoczył na skórę, ale przez dłuższy czas chyba zostanie na meszyku: Ja też mam z tych mniejszych. 16 cm może z małym haczykiem. Oceń sam: Chyba git malina? Ja "ale" nie mam. No, poza jego grubością, ale z tego zdawałem sobie sprawę. Nato odpada na 100% W zestawie z tym meshem waga już dosyć konkretna.Dzięki za fotki, wygląda zacnie gdzieś się w głowie obija pomysł na połączenie z jubilee od strapcode, ale skoro mówisz że z meshem już swoje waży to nie wiem czy takie połączenie nie będzie też przy okazji spełniać funkcji wzmacniania bicepsa... Chociaż jak na razie to i tak muszę podtuczyc jeszcze chwilę świnkę żeby na 051 rozbierać. Niech się niebieski dobrze nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18799 #17989 Napisano 20 Listopada 2019 Dzięki Z czystej ciekawości wrzuciłem na wagę i wyszło 159 g. Mój Khaki Field 38mm 100 g mniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wildthink 0 #17990 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) Jest kod rabatowy na zegarownia na konkretny model SPB097JPo wpisaniu "PROSPEX" jest dodatkowy rabat No i zamówienie poszło. Czaiłem się na któryś z nurków Seiko, a ten tez był na liście. Co prawda Great Blue Hole (SPB083J1) i SPB077J1 były wyżej w rankingu, ale cena Twilight Blue była nie do przebicia. Jak tylko dojdzie wrzucam foty. MieszkoMieszko WIELKIE dzięki Edytowane 21 Listopada 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #17991 Napisano 21 Listopada 2019 No i zamówienie poszło. Czaiłem się na któryś z nurków Seiko, a ten tez był na liście. Co prawda Great Blue Hole (SPB083J1) i SPB077J1 były wyżej w rankingu, ale cena Twilight Blue była nie do przebicia. Jak tylko dojdzie wrzucam foty. MieszkoMieszko WIELKIE dziękiNo ja też myślałem o Great Blue Hole ale przy tej cenie to grzech nie skorzystać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17992 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) Dajcie foty a nie! Bardzo lubię ten model, sam go mam Edytowane 21 Listopada 2019 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #17993 Napisano 21 Listopada 2019 Proszę Ps. Dziś już kod nie działaProszę Ps. Dziś już kod nie działaProszę Ps. Dziś już kod nie działaProszę Ps. Dziś już kod nie działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17994 Napisano 21 Listopada 2019 Fajny. Niech się dobrze nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #17995 Napisano 21 Listopada 2019 I mój dotarł Świetny zegarek, na żywo robi dużo lepsze wrażenie niż na zdjęciach z netu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17996 Napisano 21 Listopada 2019 Też za***isty ten niebieski bezel przez większą część czasu wydaje się czarny, nie? Zacny strzał milordzie, niech cieszy Twe oko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #17997 Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) No właśnie nie do końca czarny. Niebieski z bezela różni się odcieniem od tarczy dość znacznie, a materiał i wykończenie sprawia, że często wpada w odcień morskiej zieleni. Bardzo ciekawy efekt, który jest zależny w dużej mierze od oświetlenia. Doskonale widać to na zdjęciach Krygo (w cieniu czarny, w świetle niebieskozielony). Do tej pory, jeśli chodzi o niebieskie nurki Seiko, miałem do czynienia jedynie z żółwiem SRP773 i tam rzeczywiście tarcza wydawała się prawie czarna, a bezel był w porównaniu do SPR053 strasznie "plasticzany". Edytowane 21 Listopada 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #17998 Napisano 21 Listopada 2019 Strapcode dołączyło do oferty dedykowane bransy do MM200 https://www.strapcode.com/collections/for-seiko-mm200www.strapcode.com/collections/for-seiko-mm200 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #17999 Napisano 21 Listopada 2019 Rodzina 6R15 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2783 #18000 Napisano 21 Listopada 2019 No to siema Nie wiem tylko czy w odpowiednią stronę założyłem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach