orlis 1688 #21676 Napisano 20 Listopada 2020 W końcu znalazłem Seiko które zostanie na dłużej. Przypadł mi ten „bida” MAS do gustu 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #21677 Napisano 20 Listopada 2020 30 minut temu, orlis napisał: W końcu znalazłem Seiko które zostanie na dłużej. Przypadł mi ten „bida” MAS do gustu Cenowo to już nie taka bida... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #21678 Napisano 21 Listopada 2020 Jakieś nowe SARXy się pojawiły w japońskich sklepach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71101 #21679 Napisano 21 Listopada 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41546 #21680 Napisano 21 Listopada 2020 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arab555 68 #21681 Napisano 22 Listopada 2020 Jak namierzyć jaki konkretnie to model Seiko? Wszystkie mają wytłoczone 4R36 i nie mam pojęcia gdzie to trzeba patrzeć Jak namierzyć jaki konkretnie to model Seiko? Wszystkie mają wytłoczone 4R36 i nie mam pojęcia gdzie to trzeba patrzeć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
M.Mike 1907 #21682 Napisano 22 Listopada 2020 Jakieś nowe SARXy się pojawiły w japońskich sklepachA to nie stare SARXy 001 i 003? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1350 #21683 Napisano 22 Listopada 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #21684 Napisano 22 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 19:06, maritimeeng napisał: Już w sprzedaży https://www.sakurawatches.com/seiko-prospex-1968-diver-s-design-sbdc125 Są już nawet pierwsze używki w Europie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71101 #21685 Napisano 23 Listopada 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SEI_pat_KO 4444 #21686 Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) Nie pamiętam kto, ale chyba ktoś szukał sbbn033 MM300. Teraz się złożyło, że inny seiko wpadł mi do głowy, dlatego swojego w idealnym stanie mogę odstąpić Pisać na priv jak coś. Edytowane 23 Listopada 2020 przez SEI_pat_KO 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15813 #21687 Napisano 23 Listopada 2020 W dniu 20.11.2020 o 19:06, maritimeeng napisał: Już w sprzedaży https://www.sakurawatches.com/seiko-prospex-1968-diver-s-design-sbdc125 Tu tez jest i bez opłat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #21688 Napisano 23 Listopada 2020 27 minut temu, satanic napisał: Tu tez jest i bez opłat. Ile peso? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15813 #21689 Napisano 23 Listopada 2020 1300 euro. A przepraszam linka nie wkleiłem https://www.chronoshop.cz/seiko-spb185j1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #21690 Napisano 23 Listopada 2020 Jako ze pracuje w czeskiej firmie to powiem tylko tyle ze w tym sklepie owszem jest, ale na zamówienie wiec zasadniczo nie ma Poza tym na Europe jest jeden dystrybutor główny, wiec jak u nas nie ma to i Czesi nie majaWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #21691 Napisano 23 Listopada 2020 (edytowane) A jest jakiś powód, żeby chociaż próbować wspominać o tym wypłochu powyżej ? W dniu 21.11.2020 o 19:15, MieszkoMieszko napisał: Jakieś nowe SARXy się pojawiły w japońskich sklepach Te już były produkowane. W dniu 20.11.2020 o 18:08, denver47 napisał: Tego jegomości zwanego Sumo to chyba jak zrobią w psiej kupie to też będzie dobrze wyglądał... Edytowane 23 Listopada 2020 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krompac 0 #21692 Napisano 23 Listopada 2020 Cześć. Zachciało mi się kolejnego Seiko i mam zagwozdkę. Wybór padł na solara SNE529P1. Na filmikach wyglądał pięknie, na kilku rzeczywistych zdjęciach z internetu również np. tu u faceta na Reddicie nie widać takiego dziadostwa. A mój pod mocne sztuczne światło wygląda tak. Trzy widoczne linie na tarczy na minutach 00, 24, i 43. Między minutami 19 a 25 plama jakby kleju, dookoła zielonej tarczy w miejscu łączenia z czarną otoczką też jest napaćkane. Ja przypuszczam, że to może być jakaś substancja od mechanizmu solarnego ale wygląda to po prostu niechlujnie. Czy to jest normalne w zegarkach solarnych Seiko? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #21693 Napisano 23 Listopada 2020 Kradzione z WUS: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4455 #21694 Napisano 24 Listopada 2020 W sztucznym zawsze więcej widać. Pod spodem foli są ogniwa, więc to nie jest i nie będzie jednorodna tarcza. Mi po tych zdjęciach ciężko wyczuć czy czepiasz się struktury tarczy, czy rzeczywiście coś poszło nie tak na etapie produkcji. Otworzą Gelerie to pójdziesz sobie porównać, albo zamów kolejną sztukę i oddasz po porównaniu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71101 #21695 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) W dniu 19.11.2020 o 17:43, SEI_pat_KO napisał: hahaha, kolega nie poinformowany lub zapomniał, bo było już żółtawe sumo jakoś tak w 2011/12r., referencji nie pamiętam. Kwestia gustu, można się śmiać, ale monstery od zawsze miały dość karnawałowe kolory a i ten nowy monster, to chyba Australijczyk, ale nie wykluczone, że trafi jakimiś drogami do Europy, ktoś się pewnie skusi, ja za jakiś czas może go nabędę znalazłem - SBDC017 Wygląda świetnie. Pasek kompletnie nie pasuje, ale sam zegarek - bombka! Edytowane 24 Listopada 2020 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krompac 0 #21696 Napisano 24 Listopada 2020 9 godzin temu, Burns napisał: W sztucznym zawsze więcej widać. Pod spodem foli są ogniwa, więc to nie jest i nie będzie jednorodna tarcza. Mi po tych zdjęciach ciężko wyczuć czy czepiasz się struktury tarczy, czy rzeczywiście coś poszło nie tak na etapie produkcji. Otworzą Gelerie to pójdziesz sobie porównać, albo zamów kolejną sztukę i oddasz po porównaniu... Ja małomiasteczkowy jestem więc takiego zegarka w pobliżu nie znajdę do porównania. Jest w internecie jedna opinia tłumaczona z norweskiego której sens teraz rozumiem. „Najpierw wysłano zegarek, w którym znajdowały się skrobaki, o których mi powiedziano. ogniwa słoneczne, drugie które dostałem wyglądały dokładnie tak samo .. Szkoda, że sam zegar jest tak ładny, że rysy są bardzo niszczące." W dzień w ostrym słońcu z daleka jest nieźle ale przy bliższym przyjrzeniu te trzy linie na minutach 00,24 i 42 wkurzają. Pewnie odeślę a szkoda bo sam zegarek bardzo ładny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #21697 Napisano 24 Listopada 2020 Wygląda jakby tarcza była złożona z trzech paneli i te linie to łączenia między nimi, więc może nieidealnie spasowali. Albo na wszystkich tak jest, ale widać to dopiero pod ostrym światłem. Zauważasz te linie w dzień pochmurny / wewnątrz budynku? Noś go w dni pochmurne, ale jak będzie słońce niech się ładuje, albo odpoczywa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krompac 0 #21698 Napisano 24 Listopada 2020 W miarę wszystko jasne tak jak pisał Burns. W południowym słońcu widać, że te trzy cienie/linie to jakby metalowa? taśma pod zielona farbą czy folią na tarczy. Łączą się one na środku zegarka, okalają zieloną tarczę i dochodzą do okolic godziny piątej. Problem w tym że wygląda to słabo a na żadnych sklepowych zdjęciach (wiadomo) a nawet tych nielicznych rzeczywistych czy na recenzji na YouTube takiej wady czy jak to mówią producenci cechy nie dało się dostrzec. Dziwna też trochę dla mnie filozofia Seiko, że do takiego zegarka dali szafirowe szkło jak cały jego niewątpliwy urok szlag trafia przy detalach. Marzył mi się jakiś Seiko z zieloną tarczą ale ten czy pewnie też inny Solar chyba jednak nie dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3510 #21699 Napisano 24 Listopada 2020 Zapewne na niektórych tarczach widać to bardziej, na innych mniej. Ale są to dokładnie linie wyznaczone przez panel słoneczny. 3 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krompac 0 #21700 Napisano 24 Listopada 2020 (edytowane) Oo i to jest strzał! Dzięki! Szukałem po Internetach i tego nie znalazłem. Mógłbyś podać linka ze strony na której był ten obrazek? Edytowane 24 Listopada 2020 przez krompac 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach