Sol 7156 #25201 Napisano 26 Lipca 2022 Ma wszystko co powinien i nie ma niczego co już byłoby zbędne. Koperta jest tak świetnie wyprofilowana i zrobiona, że oglądanie z boku też sprawia mi przyjemność. Do tego ma dobry rozmiar. Możecie mi zazdrościć 7 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #25202 Napisano 26 Lipca 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7470 #25203 Napisano 26 Lipca 2022 8 godzin temu, Sol napisał(-a): Ma wszystko co powinien i nie ma niczego co już byłoby zbędne. Koperta jest tak świetnie wyprofilowana i zrobiona, że oglądanie z boku też sprawia mi przyjemność. Do tego ma dobry rozmiar. Możecie mi zazdrościć Ale ta wskazówka godziny... 😵 🤢 🤮 😉 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19906 #25204 Napisano 26 Lipca 2022 9 minut temu, evilym napisał(-a): Ale ta wskazówka godziny... 😵 🤢 🤮 😉 A tam. Mnie się podoba. W tuńczyku jest taka sama 2 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
furraan 387 #25205 Napisano 26 Lipca 2022 Dla mnie SPB143/147/239/etc. jest idealnym diverem 😋 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #25206 Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) 9 godzin temu, Sol napisał(-a): Ma wszystko co powinien i nie ma niczego co już byłoby zbędne. Koperta jest tak świetnie wyprofilowana i zrobiona, że oglądanie z boku też sprawia mi przyjemność. Do tego ma dobry rozmiar. Możecie mi zazdrościć Jest jedna rzecz, którą bym zmienił. Mianowicie rozstaw uszu na 21 lub 22mm, bo 20mm to trochę MZ mało przy tym zegarku. Byłoby bardziej proporcjonalnie. Ja nie zazdraszczam, bo mam swoje Godzinę temu, evilym napisał(-a): Ale ta wskazówka godziny... 😵 🤢 🤮 😉 Wskazówka jest świetna w tym modelu. Przynajmniej czymś się wyróżnia pośród setek innych, do siebie podobnych projektów Seiko. Jeszcze się przekonasz, że model ze "szczałą" będzie poszukiwaną wersją za kilka(naście) lat Edytowane 26 Lipca 2022 przez clusca 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tts 5034 #25207 Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) 9 hours ago, Sol said: Ma wszystko co powinien i nie ma niczego co już byłoby zbędne. Koperta jest tak świetnie wyprofilowana i zrobiona, że oglądanie z boku też sprawia mi przyjemność. Do tego ma dobry rozmiar. Możecie mi zazdrościć A... nie będę zazdraszczał, bo mam swojego. Dziękuję za przypomnienie jaki fajny zegarek mam. Z tejże okazji wskoczył na nadgarstek. Edytowane 26 Lipca 2022 przez tts 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #25208 Napisano 26 Lipca 2022 (edytowane) 48 minut temu, clusca napisał(-a): Jest jedna rzecz, którą bym zmienił. Mianowicie rozstaw uszu na 21 lub 22mm, bo 20mm to trochę MZ mało przy tym zegarku. Byłoby bardziej proporcjonalnie. Ja nie zazdraszczam, bo mam swoje Wskazówka jest świetna w tym modelu. Przynajmniej czymś się wyróżnia pośród setek innych, do siebie podobnych projektów Seiko. Jeszcze się przekonasz, że model ze "szczałą" będzie poszukiwaną wersją za kilka(naście) lat Dokładnie, było parcie na proste jak w pierwowzorze 62MAS, nawet ludzie zmieniali na aftermarketowe. Seiko wysłuchało gawiedzi tak, że teraz proste wkładają do każdego projektu. Patrz poniżej. A strzała ale wskaźnik nabrała nowego sensu. Edytowane 26 Lipca 2022 przez Burns 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 138 #25209 Napisano 27 Lipca 2022 kurcze zaczyna mnie mocno ciągnąć w stronę diverów 🙂 , Burns jaką średnicę ten biały z X? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 9277 #25210 Napisano 27 Lipca 2022 (edytowane) Edytowane 27 Lipca 2022 przez Genovese_ 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #25211 Napisano 27 Lipca 2022 2 godziny temu, marcin s napisał(-a): kurcze zaczyna mnie mocno ciągnąć w stronę diverów 🙂 , Burns jaką średnicę ten biały z X? https://www.seikowatches.com/uk-en/products/prospex/spb213j1 https://www.seikowatches.com/uk-en/products/prospex/spb313j1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6362 #25212 Napisano 27 Lipca 2022 (edytowane) Świetny zegarek, zdjecia slabo oddaja to jak fajnie sie prezentuje. Była promka 50% na Amazon USA i się skusiłem. Muszę tylko nad wymiana bransolety pomyśleć, bo trochę bidna jest. Dziwna sprawa, bo wymiar niby stosunkowo mały 39.5mm/12mm, a z powodu tego kształtu wygląda na kawał kloca. Edytowane 27 Lipca 2022 przez Rumcajs997 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #25213 Napisano 27 Lipca 2022 Telewizorek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12333 #25214 Napisano 27 Lipca 2022 37 minut temu, Rumcajs997 napisał(-a): Świetny zegarek, zdjecia slabo oddaja to jak fajnie sie prezentuje. Była promka 50% na Amazon USA i się skusiłem. Muszę tylko nad wymiana bransolety pomyśleć, bo trochę bidna jest. Dziwna sprawa, bo wymiar niby stosunkowo mały 39.5mm/12mm, a z powodu tego kształtu wygląda na kawał kloca. Fajny zegar, gratki. Też o nim sporo myślałem, a raczej o zielonej jego wersji, ale właśnie ten wygląd dużego klocka mnie ciągle zniechęca. Wygodny i pod rękawem się mieści? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6362 #25215 Napisano 27 Lipca 2022 26 minutes ago, incubus05 said: Fajny zegar, gratki. Też o nim sporo myślałem, a raczej o zielonej jego wersji, ale właśnie ten wygląd dużego klocka mnie ciągle zniechęca. Wygodny i pod rękawem się mieści? Wygodny, dobrze leży. Rękawa jeszcze nie miałem okazji sprawdzić, ale może być ciężko, bo jednak to jest kawałek zegarka. Chociaż z drugiej strony 12mm to też nie jest jakaś fest grubość. Ciekaw jestem jaki pasek skórzany by do niego pasował. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13083 #25216 Napisano 27 Lipca 2022 39,5 w kostce to jest gigant i nie ma tu nic dziwnego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6362 #25217 Napisano 27 Lipca 2022 23 minutes ago, rafi said: 39,5 w kostce to jest gigant i nie ma tu nic dziwnego. To moja pierwsza kostka i patrzyłem na te 39.5 jak w okrągłym zegarku, gdzie taki rozmiar to na moją łapę malutki zegarek. Ten tutaj jest w sam raz, ale na mniejsza rękę się nie nadaje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12333 #25218 Napisano 27 Lipca 2022 Dobrze wiedzieć, bo kostki oprócz g-shocka jeszcze nie miałem i wydawało mi się to niewiele tak jak w okraglych kopertach. A jednak na zdjęciach zawsze wychodził duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131746 #25219 Napisano 27 Lipca 2022 Widzę tu Panowie zaległości z matematyki. Powierzchnia koła (Pi) x r do kwadratu. Powierzchnia kwadratu - a(2r) do kwadratu. Dla przykładu r=1, to powierzchnia koła to w przybliżeniu 3,14 a kwadrat o boku 2 (podwójny promień) ma pole 4. Stąd zegarki kostki wyglądają na większe i kostka (tym bardziej prostokątna o zwykle większym l2l) o szerokości 39,5mm robi masywniejsze wrażenie od zegarka okrągłego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumcajs997 6362 #25220 Napisano 27 Lipca 2022 1 minute ago, Paulus57 said: Widzę tu Panowie zaległości z matematyki. Powierzchnia koła (Pi) x r do kwadratu. Powierzchnia kwadratu - a(2r) do kwadratu. Dla przykładu r=1, to powierzchnia koła to w przybliżeniu 3,14 a kwadrat o boku 2 (podwójny promień) ma pole 4. Stąd zegarki kostki wyglądają na większe i kostka (tym bardziej prostokątna o zwykle większym l2l) o szerokości 39,5mm robi masywniejsze wrażenie od zegarka okrągłego. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131746 #25221 Napisano 27 Lipca 2022 Godzinę temu, incubus05 napisał(-a): Fajny zegar, gratki. Też o nim sporo myślałem, a raczej o zielonej jego wersji, ale właśnie ten wygląd dużego klocka mnie ciągle zniechęca. Wygodny i pod rękawem się mieści? Ja mam zielonego Recrafta, ale ten jest jeszcze większy od tego. Na bransolecie chyba tylko w zieleni jest ten jaki ja mam. Taki jak ma @Rumcajs997 na bransolecie jest tylko wersja niebieska a zielona z paskiem skórzanym. 4 minuty temu, Rumcajs997 napisał(-a): Prawie wszystko da się wyliczyć . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4517 #25222 Napisano 27 Lipca 2022 29 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Widzę tu Panowie zaległości z matematyki. Powierzchnia koła (Pi) x r do kwadratu. Powierzchnia kwadratu - a(2r) do kwadratu. Dla przykładu r=1, to powierzchnia koła to w przybliżeniu 3,14 a kwadrat o boku 2 (podwójny promień) ma pole 4. Stąd zegarki kostki wyglądają na większe i kostka (tym bardziej prostokątna o zwykle większym l2l) o szerokości 39,5mm robi masywniejsze wrażenie od zegarka okrągłego. Jednym słowem dostajemy więcej zegarka za mniej 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Els 95 #25223 Napisano 27 Lipca 2022 Żółw na wakacjach 4 "Chcesz dobrze się poczuć,kup sobie dobry zegarek" Rocky Balboa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12333 #25224 Napisano 27 Lipca 2022 Tak, chodziło mi o tę wersję na pasku. Paweł, my tu otwarcie jak do ludzi, a Ty nam z matematyką wyjeżdżasz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 131746 #25225 Napisano 27 Lipca 2022 22 minuty temu, incubus05 napisał(-a): Tak, chodziło mi o tę wersję na pasku. Paweł, my tu otwarcie jak do ludzi, a Ty nam z matematyką wyjeżdżasz Belfer ze mnie wyszedł... po tylu latach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach