Dorian06 41320 #26526 Napisano 24 Września 2023 W dniu 23.09.2023 o 13:23, Nomateus napisał(-a): Chciałem się pochwalić nowym nabytkiem - pierwsza edycja bez lumy na godzinie trzeciej, SPB143! Aktualnie zmieniłem bransoletę na szary nylonowy pasek NATO od Bark&Jack, czekam jeszcze na dostawę gumowego paska "waffle" od Uncle Seiko - docelowo chcę nosić go tak jak na ostatnim zdjęciu. Zegarek świetnie pasuje zarówno do bransolety jak i NATO czy gumowego paska, jest bardzo uniwersalny! Gratuluję. Bardzo fajny zegarek. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14480 #26527 Napisano 24 Września 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1347 #26528 Napisano 26 Września 2023 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68768 #26529 Napisano 26 Września 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #26530 Napisano 26 Września 2023 Panowie pomocy potrzebuję. Szukam szafiru do żółwia, w jakim sklepie kupowaliście? 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12085 #26531 Napisano 26 Września 2023 35 minut temu, Marqo napisał(-a): Panowie pomocy potrzebuję. Szukam szafiru do żółwia, w jakim sklepie kupowaliście? Ja kupowałem na ali di swojego, jeśli Cię interesuje to mogę podesłać link. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #26532 Napisano 26 Września 2023 Godzinę temu, incubus05 napisał(-a): Ja kupowałem na ali di swojego, jeśli Cię interesuje to mogę podesłać link. Jasne możesz podać, będę wdzięczny. 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
incubus05 12085 #26533 Napisano 27 Września 2023 (edytowane) 8 godzin temu, Marqo napisał(-a): Jasne możesz podać, https://pl.aliexpress.com/item/1005004062475758.html?gatewayAdapt=glo2pol Edytowane 27 Września 2023 przez incubus05 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9785 #26534 Napisano 27 Września 2023 Też potrzebuję pomocy. Szukam szkła szafirowego do Sumo, najlepiej płaskiego z bezbarwnym AR. Ktoś może wie gdzie można kupić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hugo012 1690 #26535 Napisano 27 Września 2023 (edytowane) 46 minut temu, siomon napisał(-a): Też potrzebuję pomocy. Szukam szkła szafirowego do Sumo, najlepiej płaskiego z bezbarwnym AR. Ktoś może wie gdzie można kupić? Np. w Crystal Times: https://usa.crystaltimes.net/shop/products/ct015/ albo w Seiko Mods: https://www.seikomods.com/shop/ct015/ P. Edytowane 27 Września 2023 przez hugo012 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 2 #26536 Napisano 27 Września 2023 Dzięki panowie! 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #26537 Napisano 27 Września 2023 Na klasycznego garniturowca trochę za duży, ale większej ręce daje radę. Tak jak piszą wszyscy inni: na żywo jest jeszcze lepiej 11 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24163 #26538 Napisano 27 Września 2023 Seikaczyk moim okiem: https://ch24.pl/recenzja-seiko-5-sports-55th-anniversary-limited-edition-zdjecia-live-dostepnosc-cena/ 14 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12781 #26539 Napisano 27 Września 2023 Seikaczyk moim okiem: Spoko recka, dobrze się czytało. Dzięki. Sam zegar z fajnym vintage vibe. Szczególnie bransoletka fajna. Chociaż na moją listę zakupową raczej nie trafi. Ale jest jakiś trend na vintage-sport-freaky-watch (patrz nowy Tissot). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24163 #26540 Napisano 27 Września 2023 Dzięki, fajny naprawdę bo bez żadnych udziwnień. 1 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #26541 Napisano 28 Września 2023 Takie pytanie. Czy ktoś z was oddawał swoje Seiko na gwarancję z tytułu niedoróbek? Paprochy na tarczy, niecentrujący bezel i cała ta reszta? Tak się zastanawiam czy np. niedomalowana kropka lumy na bezelu to jest powód do rękojmi / gwarancji? Zastanawiam się nad tym, bo kończy mi się gwarancja i to już ostatni dzwonek na taką akcje... Tylko czy zakończy się to jakimkolwiek powodzeniem czy zostanę spuszczony do kibla pod przykrywką, że to nie jest wada tylko "unikalna cecha produktu" 😅 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gszydlowsky 11332 #26542 Napisano 28 Września 2023 Prawie 2 lata się nad tym zastanawiałeś ? 🤣 15 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Seikaczyk moim okiem: Fajny tekst , dobrze się czytało 👍 Zegarek też spoko , nawet przez moment żałowałem że zrezygnowałem z zamówionego egzemplarza 😏 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24163 #26543 Napisano 28 Września 2023 11 minut temu, evilym napisał(-a): Takie pytanie. Czy ktoś z was oddawał swoje Seiko na gwarancję z tytułu niedoróbek? Paprochy na tarczy, niecentrujący bezel i cała ta reszta? Tak się zastanawiam czy np. niedomalowana kropka lumy na bezelu to jest powód do rękojmi / gwarancji? Zastanawiam się nad tym, bo kończy mi się gwarancja i to już ostatni dzwonek na taką akcje... Tylko czy zakończy się to jakimkolwiek powodzeniem czy zostanę spuszczony do kibla pod przykrywką, że to nie jest wada tylko "unikalna cecha produktu" 😅 Zapomnij o tym, nie jest, zresztą w jakim celu ta "akcja"? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #26544 Napisano 28 Września 2023 27 minut temu, evilym napisał(-a): Takie pytanie. Czy ktoś z was oddawał swoje Seiko na gwarancję z tytułu niedoróbek? Paprochy na tarczy, niecentrujący bezel i cała ta reszta? Tak się zastanawiam czy np. niedomalowana kropka lumy na bezelu to jest powód do rękojmi / gwarancji? Zastanawiam się nad tym, bo kończy mi się gwarancja i to już ostatni dzwonek na taką akcje... Tylko czy zakończy się to jakimkolwiek powodzeniem czy zostanę spuszczony do kibla pod przykrywką, że to nie jest wada tylko "unikalna cecha produktu" 😅 Najpierw przeczytaj warunki gwarancji, potem sam zdecyduj, czy chce Ci się walczyć z systemem ;). Jak nie wyślesz, to się nie przekonasz. Ja wysyłałem na paprochy na tarczy i jakąś tam skazę indeksu i wskazówki, wszystko zostało wymienione włącznie z tarczą, ale było to kilka lat temu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 68768 #26545 Napisano 28 Września 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #26546 Napisano 29 Września 2023 21 godzin temu, eye_lip napisał(-a): Zapomnij o tym, nie jest, zresztą w jakim celu ta "akcja"? A jak sądzisz w jakim celu? 🙂 21 godzin temu, Macmac napisał(-a): Najpierw przeczytaj warunki gwarancji, potem sam zdecyduj, czy chce Ci się walczyć z systemem ;). Jak nie wyślesz, to się nie przekonasz. Ja wysyłałem na paprochy na tarczy i jakąś tam skazę indeksu i wskazówki, wszystko zostało wymienione włącznie z tarczą, ale było to kilka lat temu. Jeżeli bym oddawał to raczej na zasadzie rękojmi. Ale zerknę co tam mądrego piszą 🙂 Trochę mi się nie chce walczyć, ale z drugiej strony chyba to jedyny element który mi się nie podoba w moim Seiko. Dzięki za odpowiedź! 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24163 #26547 Napisano 29 Września 2023 Jeśli w takim w jakim sądzę, to odpowiednie nowomodne słowo to "cringe";) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7348 #26548 Napisano 29 Września 2023 Wyjaśnij proszę 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24163 #26549 Napisano 29 Września 2023 Odpowiem tak, jest taki punkt formularza reklamacji: data stwierdzenia wady (w tym przypadku "wady" bo żadna z wymienionych przez Ciebie nie wpływa na funkcjonalność produktu), czy napiszesz prawdę, czy może te wady przypadkowo stwierdziłeś wczoraj (lub przypadkowo do roku wstecz bo wtedy reklamacja jest zasadna). Tak tylko retorycznie pytam i już się nie wtrącam i nie oczekuję odpowiedzi, pzdr:) 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blut 635 #26550 Napisano 29 Września 2023 Czekając na obiad kombinujemy gdzie się podziały oryginalne teleskopy 2,5 mm, albo gdzie je kupić? 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach