Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Recommended Posts

Nowa limitka Seiko GMT: Land Mechanical GMT Limited Edition.

Co ciekawe niewielki rozmiar 38.5mm (tylko 12.6 mm grubości! - Tudor BB Pro powinien się zarumienić ze wstydu:)

Mechanizm 6R45

Słaby WR: tylko 10 bar :(((

Bezel "bidirectional"

1.200 EUR

Edit: Link: https://www.fratellowatches.com/introducing-the-seiko-spb411-navigator-timer/
SPB411_MainVisual_Horizontal.thumb.jpg.89de0f2304976daeecbffce6850618ea.jpg

SPB411_01.thumb.jpg.74c2428c6d512eedb48c9854eb1892e1.jpg

A skad ta cena? Jakies zrodlo?

bibbi

1 godzinę temu, bibbi napisał(-a):

A skad ta cena? Jakies zrodlo?

bibbi

Cenę w euro podało Fratello, także myślę iż stąd jest wzięta. Ale już widzę iż na przykład tutaj czy tu podali, że preorder kosztować będzie 1500 dolarów.

Sam w sobie zegarek wygląda ok. Ale wypuszczona niedawno reedycja SRPK17 robi większe wrażenie. Wodoszczelność jest bez zarzutu. Jak dla kogoś jest to za mało pozostaje SPB381.

Przepraszam za podwójny post, ale chyba nikt jeszcze nie mówił o tej nowości: https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/sla071j1

Cenę w euro podało Fratello, także myślę iż stąd jest wzięta. Ale już widzę iż na przykład tutaj czy tu podali, że preorder kosztować będzie 1500 dolarów.

Zdecydowanie nie. Fratello podalo cene z Japonii (190.000€ bez 10% podatku) przeliczona na €. To nie byla cena w €, a ta wg moich info od ADs w DE wyniesie 1.700€ brutto, a wiec o ponad 40% wiecej od ceny netto w JP.

bibbi

Bibbi - nikt nie twierdził, że Fratello podało oficjalną cenę dla Europy w euro. Pytałeś skąd podaliśmy taką kwotę, to podaliśmy źródło. Jeśli twoje źródło twierdzi, że pewnie będzie większa to być może tak będzie.

Swoją drogą nikt nie wspomniał o nowym SLA: https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/sla071j1

2 minutes ago, Burns said:

Fajny! Jaki ref tej 5, gdzie i za ile kupiony ? 

👍🏻

SRPK17K1 Niby limitka z dużym nakładem, a już praktycznie nie do dostania… przynajmniej w UK, zakupiłem najpierw Regattę bo myślałam że bardziej mi przypasuje w szczególności że mam też ori, zdziwienie było duże jak po kilku dniach wszystkie sztuki SRPK17K1 się rozpłynęły i musiałem się na ćwiczyć a żeby kupić w normalnych pieniądzach. 
mną ebayu dostępne sztuki £470 flipery zaatakowały i tu😜

12 godzin temu, bibbi napisał(-a):

Zdecydowanie nie. Fratello podalo cene z Japonii (190.000€ bez 10% podatku) przeliczona na €. To nie byla cena w €, a ta wg moich info od ADs w DE wyniesie 1.700€ brutto, a wiec o ponad 40% wiecej od ceny netto w JP.

Bardzo możliwe, że cena będzie bliżej 1700 niż 1200 EUR. Myślę, że najlepiej będzie zaczekać aż zegarek pojawi się w oficjalnej dystrybucji.

Bibbi - nikt nie twierdził, że Fratello podało oficjalną cenę dla Europy w euro. Pytałeś skąd podaliśmy taką kwotę, to podaliśmy źródło. Jeśli twoje źródło twierdzi, że pewnie będzie większa to być może tak będzie.
Swoją drogą nikt nie wspomniał o nowym SLA: https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/sla071j1

Przeczytaj jeszcze raz moje pytanie, Twoja odpowiedz o cenie w EUR, a nie o przeliczonej na EUR cenie w Japonii, i moj komentarz.

Tak czy inaczej szkoda, ze z ceny w okolicach 6k w JP u nas robi sie 8k.

bibbi

W ramach rozruszania mechanizmów i przy okazji proszę o rozszyfrowanie numerów przy godzinie 6 (mechanizm i ????).

IMG_7868.thumb.jpeg.07a66d6b8d52fb9cd4948880178112b9.jpegIMG_7870.thumb.jpeg.85fba6f06cb2e83fb1e3919eca7e45b4.jpeg

3 godziny temu, blut napisał(-a):

W ramach rozruszania mechanizmów i przy okazji proszę o rozszyfrowanie numerów przy godzinie 6 (mechanizm i ????).

IMG_7868.thumb.jpeg.07a66d6b8d52fb9cd4948880178112b9.jpegIMG_7870.thumb.jpeg.85fba6f06cb2e83fb1e3919eca7e45b4.jpeg

Mechanizm 7S26, ale resztę zostawiam fachowcom. ;) 

Oznaczenie tarczy.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

18 godzin temu, blut napisał(-a):

To chyba SNKF07 

W dniu 3.10.2023 o 21:48, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Przepraszam za podwójny post, ale chyba nikt jeszcze nie mówił o tej nowości: https://www.seikowatches.com/global-en/products/prospex/sla071j1

Nowy tytanowy limitowany Landmaster na 8L35, genialny, to będzie mój następny zakup.

Jak ktoś wie gdzie w PL będzie dostępny to dajcie znać.

Seiko-Prospex-Landmaster-30th-Anniversary-Limited-Edition-SLA071-7.jpg

46 minutes ago, Bugs said:

Nowy tytanowy limitowany Landmaster na 8L35, genialny, to będzie mój następny zakup.

Jak ktoś wie gdzie w PL będzie dostępny to dajcie znać.

Seiko-Prospex-Landmaster-30th-Anniversary-Limited-Edition-SLA071-7.jpg

Jak na załączonym zdjęciu… cena w górach i chmurach

1 minute ago, Bugs said:

2800 €

Pewnie coś taniej… choć dla mnie wciąż nie akceptowalna.  

4 minuty temu, Bugs napisał(-a):

2800 €

Seiko z rozmachem wyprzedza inflację. 

36 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Seiko z rozmachem wyprzedza inflację. 

Ale znając życie jakby to był zegarek od Tudora lub Longines o podobnych parametrach, to kosztowałby więcej niż 2800 euro.

1 minutę temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Ale znając życie jakby to był zegarek od Tudora lub Longines o podobnych parametrach, to kosztowałby więcej niż 2800 euro.

Jak się coś podoba, to zawsze po znalezieniu środków na zakup, znajdzie się uzasadnienie. ;) 

5 minutes ago, Miłośnik_Piękna said:

Ja wiem że to ciągłe uszczypliwości, ale żeby nie ten “X” to wyłożyłbym nie raz🫶🏻

5 minut temu, Londek napisał(-a):

Ja wiem że to ciągłe uszczypliwości, ale żeby nie ten “X” to wyłożyłbym nie raz🫶🏻

Wiem, że to zupełnie irracjonalne, ale ten cholerny X szpeci jak diabli...

7 minutes ago, Paulus57 said:

Wiem, że to zupełnie irracjonalne, ale ten cholerny X szpeci jak diabli...

Uparli się i tak pewnie będzie do czasu “Reissue” 

Tym zagraniem dali mi na wstrzymanie, a co za tym idzie, smakuję sobie inne manufaktury, podoba mnie się to nawet😜

Edited by Londek