Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MasterFan

Klub Miłośników Zegarków SEIKO

Recommended Posts

W dniu 18.11.2023 o 07:50, nav napisał(-a):

Panowie czy ktoś z właścicieli zegarków z serii Marinemaster wysyłał swój zegarek do autoryzowanego serwisu Seiko i mógłby mi poradzić jak to zrobić? Mojemu Marinemasterowi stuknie 5 lat, w instrukcji jest napisane, że mechanizm powinien być serwisowany co 2-3 lata. Chciałbym żeby zegarek przeszedł serwis zgodnie ze standardami producenta. Na stronie Seiko jako serwis jest podane ZIBI Techno, jeśli ktoś z Was ma dobre doświadczenia z zagranicznym serwisem, to też proszę o informację. Pozdrawiam Piotr 

Dla uzupełnienia, może kogoś zainteresuje, jeśli idzie o serwis  Marinemasterów, to za pośrednictwem Zibi można przesłać zegarek do europejskiego centrum serwisowego Seiko w Niemczech i tam wykonywany jest serwis.

Nie wiem czy ktoś z was śledził Fratello i ich Seiko Divers World Cup? 🙂

Nawet fajnie im to wyszlo. 

https://www.fratellowatches.com/the-seiko-marinemaster-300-sbdx001-wins-the-seiko-world-cup-dive-watch-edition/

image.thumb.png.4b5596cf8805fde1158abb0c43786501.png

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

2 godziny temu, evilym napisał(-a):

Nie wiem czy ktoś z was śledził Fratello i ich Seiko Divers World Cup? 🙂

Nawet fajnie im to wyszlo. 

https://www.fratellowatches.com/the-seiko-marinemaster-300-sbdx001-wins-the-seiko-world-cup-dive-watch-edition/

image.thumb.png.4b5596cf8805fde1158abb0c43786501.png

E tam mm300. Kloc. Najlepszym nurasem seiko jest tuńczyk :)

quartz bandit

Prawilny Tuńczyk jest super. Jednak prawilne 300 mm jest znacznie bardziej super. 

3 minuty temu, Macmac napisał(-a):

IMG_2939.jpg

O właśnie ten. 

Edited by Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Pozwolę sobie nie zgodzić. O ile napaćkana luma może się podobać tak szpary między endlinkami a kopertą to dyskwalifikacja. Tuńczyk all the way :)

20230311_135808.jpg

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

2 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Pozwolę sobie nie zgodzić. O ile napaćkana luma może się podobać tak szpary międziy endlinkami a kopertą to dyskwalifikacja. Tuńczyk all the way :)

20230311_135808.jpg

Zgoda, ale ten. 😁

20120609_152655.thumb.jpg.e22c5325690a4347a532921457268e5e.jpg

Edited by machlo

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

W dniu 2.12.2023 o 18:58, Funky_Koval napisał(-a):

Pozwolę sobie nie zgodzić. O ile napaćkana luma może się podobać tak szpary między endlinkami a kopertą to dyskwalifikacja. Tuńczyk all the way :)

Każdemu wg gustu, ale dla mnie szpary przy endlinkach nie mają żadnego wpływu na zegarek. Obydwa zegarki, to nurki, zakładasz gumę zamiast bransy i jakie wtedy argumenty? Tuńczyki są fajne, ale jak dla mnie to klasa niżej od SBDX'a. Miałem, sprzedałem .. a 300-tke mam i miał będę ;).

8 godzin temu, Macmac napisał(-a):

Każdemu wg gustu, ale dla mnie szpary przy endlinkach nie mają żadnego wpływu na zegarek. Obydwa zegarki, to nurki, zakładasz gumę zamiast bransy i jakie wtedy argumenty? Tuńczyki są fajne, ale jak dla mnie to klasa niżej od SBDX'a. Miałem, sprzedałem .. a 300-tke mam i miał będę ;).

Przy całej gamie dostępnych modeli tuńczyków, takie generalizowanie o klasie nizej jest krzywdzące. Poza tym w jakości wykonania nie widać potwierdzenia Twojej tezy.

11 godzin temu, Macmac napisał(-a):

To by była moja odpowiedź na tą "niższą klasę" ;)

Że o ostatnich wypustach na 40 lecie nie wspomnę... tuńczyków do wyboru do koloru.

Mm300 przestał być już produkowany. Inne serie sla czy lx to już też inna cena.

Seiko-Marinemaster-SBDB008-02.jpg

quartz bandit

26 minut temu, Funky_Koval napisał(-a):

To by była moja odpowiedź na tą "niższą klasę" ;)

Że o ostatnich wypustach na 40 lecie nie wspomnę... tuńczyków do wyboru do koloru.

Mm300 przestał być już produkowany. Inne serie sla czy lx to już też inna cena.

Ja porównuję SBDX001 do tuńczyków z ,,dawnych dobrych czasów" np do SBBN031, którego jakiś czas temu posiadałem, a nie do Zegarka za ponad 20tys. Bo to właśnie inne czasy i inne ceny.

Widać potrzebujemy zrobić własne Mistrzostwa Świata Nurków Seiko 🙂

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

2 minuty temu, evilym napisał(-a):

Widać potrzebujemy zrobić własne Mistrzostwa Świata Nurków Seiko 🙂

Bez podziału na kategorie wagowe

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...