Taktic 40 #1151 Napisano 28 Stycznia 2012 Jest jeszcze limitowana wersja cała żółta.Ten to dopiero "wesoły" jest http://forums.watchuseek.com/f21/anyone-seen-yellow-sumo-limited-edition-590726.html 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jewels 1 #1152 Napisano 2 Lutego 2012 Ponadto Seikomaniaka drażni ta cała polityka oszczędzania poprzez współdzielenie części. Nosz kuźba, wskazówki od 007, sekundowa od Monstera, tarcza od Frankenmonstera... składają na siłę jakieś hybrydy, byleby tylko więcej modeli mieć w ofercie. O ooo dobrze powiedziane. To jest cały problem z Seiko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jewels 1 #1153 Napisano 2 Lutego 2012 A oto mój sarbik od kilku dni w moim posiadaniu.Zegarek jest rewelacyjny,do tej pory oglądałem masę zdjęć ale na żywo prezentuje się o wiele lepiej.Wykonany jest perfekcyjnie,pięknie wypolerowana koperta,elegancki pasek skórzany,indeksy,wskazówki po prostu rewelacja.Wielki mały zegar, kunszt zegarmistrzostwa.Gratki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rawicz 2 #1154 Napisano 4 Lutego 2012 Te limitowane Sumo moim zdaniem tylko dla fanatyków tego modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sergserg 14 #1155 Napisano 4 Lutego 2012 Albo na wakacje. 0 Zegarkowe zainteresowania: precyzyjne kwarce z termokompensacją (HEQ), kwarce dokładne typu "Radio Controlled", kwarce ładne, lekkie (tytanowe), niegrube i niebrzydkie, niekoniecznie japońskie, ale z mocnym, technologicznym, kwarcowym duchem Ulubione marki zegarkowe: Casio Oceanus, Seiko Brightz&Spirit&Prospex, Citizen Attesa&Exceed&PromasterAktualnie na bazarku (sprzedaż/zamiana): Najbliższe cele zegarkowe: Citizen Exceed EBS74-5101 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
freddiemercury 0 #1156 Napisano 8 Lutego 2012 Troche satyna się wytarła , ale zegarek wręcz pancerny rewelacja...jaki to jest model dokładnie symbol? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albercik 0 #1157 Napisano 29 Lutego 2012 Cześć. Ostatnio dostałem stary zegarek dziadka seiko. Może mi coś o nim powiecie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1158 Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Cześć. Ostatnio dostałem stary zegarek dziadka seiko. Może mi coś o nim powiecie? To nie jest Seiko. ------- Mówiąc wprost - podróba nic nie warta. Edytowane 29 Lutego 2012 przez whb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albercik 0 #1159 Napisano 29 Lutego 2012 To dlaczego pisze na nim seiko 5?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1160 Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) To dlaczego pisze na nim seiko 5?? Żebyś myślał, że to Seiko 5. ----- PS - jeśli masz ochotę na dalszą zabawę to obejrzyj dekielek oraz mechanizm Edytowane 29 Lutego 2012 przez whb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albercik 0 #1161 Napisano 29 Lutego 2012 Ok, Przejże i zrobie zdj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Albercik 0 #1162 Napisano 29 Lutego 2012 Proszę o to zdj. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
whb 9 #1163 Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) Proszę o to zdj. Wszystkie Seiko 5 są zegarkami automatycznymi. W twoim jest mechanizm z naciągiem ręcznym (prawdopodobnie chiński mechanizm - za małe zdjęcia, bym rozpoznał). ----------- Mechanizm 7009 z tamtego okresu wygląda tak: Seiko 7009A Edytowane 29 Lutego 2012 przez whb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Taktic 40 #1164 Napisano 29 Lutego 2012 (edytowane) (prawdopodobnie chiński mechanizm - za małe zdjęcia, bym rozpoznał).HongQi ZHQ 17 zuan, lata 70-te , Edytowane 29 Lutego 2012 przez Taktic 0 Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1165 Napisano 10 Marca 2012 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1166 Napisano 26 Marca 2012 Niedawno zakupione Seiko 6138-3002, fotki wykonane na szybko: i na podusi: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wahnik 3773 #1167 Napisano 26 Marca 2012 Wraz z tym paskiem trzyma charakter. 0 pozdrawiam, Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #1168 Napisano 27 Marca 2012 Wraz z tym paskiem trzyma charakter.Celne spostrzeżenie. Z innym paskiem wygląda niemrawo. Sporo zdjęć przejrzałem, zanim zdecydowałem się na wybór i zakup tego paska. Niestety Hirsch Rally nie jest już dostępny i został mi Horido. Może w przyszłości pomyślę nad Pattinim mod. 65 z żółtym przeszyciem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #1169 Napisano 27 Marca 2012 Szkoda że na żywo ta tarcza aż tak soczyście nie wygląda... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemeziss 0 #1170 Napisano 9 Kwietnia 2012 Piękne te niektóre Seiko ) Tylko dla pasożyta to cholernie drogie ;0 Mam nadzieje, że pojawi się konkurencja i trochę ceny spadną ;9 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
frog81 2 #1171 Napisano 15 Kwietnia 2012 A tak to jest wykonane 0 Czas nie pieniądz zawsze jest. Rafał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #1172 Napisano 21 Maja 2012 Właśnie doszedł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 12783 #1173 Napisano 28 Maja 2012 xylog, spóźnione gratulacje! Piękna sztuka. Mam wrażenie, że GS jest u nas mocno niedoceniany. Znaczy wszyscy się zachwycają, ale mimo zasobnych portfeli części Forumowiczów, mało jest u nas tych zegarków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosc 0 #1174 Napisano 11 Czerwca 2012 Witam.Pisze do was poniewaz potrzebuje porady. Mianowicie chodzi mi o to,ze chcialabym kupic zegarek dla meza.Ma to byc prezent na urodziny,a ze nie znam sie na zegarkach zbyt dobrze:)potrzebuje fachowej porady:) Znalazlam taki model: http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,7983,8075,1396-0-0-SNAB97P1.htmlWizualnie wydaje mi sie atrakcyjny i cena rowniez wydaje byc sie zachecajaca.Co sadzicie o tym modelu?? A moze podsunelibyscie mi jakies inne rozwiazania? Z gory dziekuje za pomoc:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosc 0 #1175 Napisano 11 Czerwca 2012 Witam.Pisze do was poniewaz potrzebuje porady. Mianowicie chodzi mi o to,ze chcialabym kupic zegarek dla meza.Ma to byc prezent na urodziny,a ze nie znam sie na zegarkach zbyt dobrze:)potrzebuje fachowej porady:) Znalazlam taki model: http://www.timetrend.pl/sklep-1,2,7983,8075,1396-0-0-SNAB97P1.htmlWizualnie wydaje mi sie atrakcyjny i cena rowniez wydaje byc sie zachecajaca.Co sadzicie o tym modelu?? A moze podsunelibyscie mi jakies inne rozwiazania? Z gory dziekuje za pomoc:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach