rafi 12882 #24851 Napisano 8 Czerwca 2022 O dziwo, podobają mi się. Fajny pomysł i dobrze, że na jubilee. Lupka według mnie na plus Jest na pewno lepsza niż dziura bez ramki czy datownik na 4:30. Ale za tą cenę to kupię jednak prawdziwego divera. Dla mnie wodoszczelność nie jest problemem. Ogólnie wygląd na nawet spoko.Co bym zmienił:-przeszklony dekiel z 4R? Serio?- dałbym przynajmniej jedną wersję z bezelem day/nightDodatkowo jestem ciekawy:- jakości tego jubilee- spasowania. Jak widzę w niedrogim Seiko inner ring (czy jak się to tam nazywa) + bezel, to drżę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #24852 Napisano 8 Czerwca 2022 6 godzin temu, evilym napisał(-a): Nowe piątki GMT. Tą lupkę to mogli sobie podarować 😑 https://www.fratellowatches.com/seiko-watches/introducing-the-new-seiko-5-gmt-series-a-trio-of-must-have-watches-for-beginners-and-veterans-alike/ Mi sam projekt też się podoba, zastanawia mnie tylko powtórzona podziałka godzinowa na chapter ringu, ale ja jeszcze nie miałem GMT, to może nie wszystko ogarniam? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130191 #24853 Napisano 8 Czerwca 2022 4 minuty temu, Macmac napisał(-a): Mi sam projekt też się podoba, zastanawia mnie tylko powtórzona podziałka godzinowa na chapter ringu, ale ja jeszcze nie miałem GMT, to może nie wszystko ogarniam? Dzięki temu, możesz odczytywać czas z trzech różnych stref. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #24854 Napisano 8 Czerwca 2022 Teraz, Paulus57 napisał(-a): Dzięki temu, możesz odczytywać czas z trzech różnych stref. dzięki, właśnie jestem w trakcie samodokształcania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130191 #24855 Napisano 8 Czerwca 2022 2 minuty temu, Macmac napisał(-a): dzięki, właśnie jestem w trakcie samodokształcania Jak to mówią Meksykanie - no problemo . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #24856 Napisano 8 Czerwca 2022 9 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Dzięki temu, możesz odczytywać czas z trzech różnych stref. Albo inną strefę czasową na bezelu, a na chapter ringu wskaźnik noc/dzień 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7445 #24857 Napisano 8 Czerwca 2022 Godzinę temu, Sol napisał(-a): O dziwo, podobają mi się. Fajny pomysł i dobrze, że na jubilee. Lupka według mnie na plus Jest na pewno lepsza niż dziura bez ramki czy datownik na 4:30. Ale za tą cenę to kupię jednak prawdziwego divera. To ja wolą dziurę 😉 A co do divera - moim zdaniem "piątka" nie jest i nie będzie diverem. To że jest to wizualny spadkobierca SKX'a nie oznacza, że jest też jakościowym i funkcjonalnym jego następcą. Seiko divery wrzuciło to innego worka a piątki to po prostu sportowe zegarki. 30 minut temu, rafi napisał(-a): Dla mnie wodoszczelność nie jest problemem. Ogólnie wygląd na nawet spoko. Co bym zmienił: -przeszklony dekiel z 4R? Serio? - dałbym przynajmniej jedną wersję z bezelem day/night Dodatkowo jestem ciekawy: - jakości tego jubilee - spasowania. Jak widzę w niedrogim Seiko inner ring (czy jak się to tam nazywa) + bezel, to drżę. Też bym wolał zamknięty dekiel, ale ! Seiko 5 to podstawowy poziom automatycznych zegarków. Nierzadko będzie to pierwszy zegarek automatyczny tego użytkownika. Dla niego przeszklony dekiel to podstawa 🙂 A spasowanie będzie pewnie takie same jak w pozostałych 5. Byle jakie. Przed zakupem albo trzeba liczyć na cud, albo od razu zamawiać kilka sztuk 🤣 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #24858 Napisano 8 Czerwca 2022 SDS 10 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43868 #24859 Napisano 8 Czerwca 2022 ;] 12 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24860 Napisano 8 Czerwca 2022 https://www.fratellowatches.com/seiko-hybrid-ani-digi-divers/ 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #24861 Napisano 8 Czerwca 2022 Całe szczęście, że cena jest (przynajmniej dla mnie) zaporowa za ten model, bo są tak paskudne, że czarnego bym sobie kupił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130191 #24862 Napisano 8 Czerwca 2022 Godzinę temu, clusca napisał(-a): Całe szczęście, że cena jest (przynajmniej dla mnie) zaporowa za ten model, bo są tak paskudne, że czarnego bym sobie kupił To się nazywa właściwy stosunek do niedoborów gotówkowych. Podobnie i ja. Może jednak uda się uskładać na "Arniego" bez bajerów? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19315 #24863 Napisano 8 Czerwca 2022 Yeb yeb yeb nowe kolorki 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 4924 #24864 Napisano 8 Czerwca 2022 1 godzinę temu, Funky_Koval napisał(-a): Yeb yeb yeb nowe kolorki To chyba z zeszłego roku, seria ice divers na rynek amerykański. 7 godzin temu, rafi napisał(-a): Dla mnie wodoszczelność nie jest problemem. Ogólnie wygląd na nawet spoko. Co bym zmienił: -przeszklony dekiel z 4R? Serio? - dałbym przynajmniej jedną wersję z bezelem day/night Dodatkowo jestem ciekawy: - jakości tego jubilee - spasowania. Jak widzę w niedrogim Seiko inner ring (czy jak się to tam nazywa) + bezel, to drżę. U mnie na niektórych zdjęciach niebieski ma bezel czarno-niebieski, a czarny szaro-czarny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15778 #24865 Napisano 8 Czerwca 2022 (edytowane) Edytowane 8 Czerwca 2022 przez Louis Cypher 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #24866 Napisano 9 Czerwca 2022 21 godzin temu, rafi napisał(-a): Dodatkowo jestem ciekawy: - jakości tego jubilee Piątki GMT będą miały nową wersję Jubilee - pełne ogniwa i maskownice: Mam nadzieję, że będzie pasować do prawdziwego SKX'a 2 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19315 #24867 Napisano 9 Czerwca 2022 Godzinę temu, dodge66 napisał(-a): Piątki GMT będą miały nową wersję Jubilee - pełne ogniwa i maskownice: Mam nadzieję, że będzie pasować do prawdziwego SKX'a Zapięcie pewnie zostawili bite z kapsli od harnasia? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #24868 Napisano 9 Czerwca 2022 8 minut temu, Funky_Koval napisał(-a): Zapięcie pewnie zostawili bite z kapsli od harnasia? Tym razem zapięcie jest o oczko wyżej - kapsle jak w Sumo, tylko bez diver's extension 3 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24869 Napisano 9 Czerwca 2022 3 godziny temu, dodge66 napisał(-a): Piątki GMT będą miały nową wersję Jubilee - pełne ogniwa i maskownice: Mam nadzieję, że będzie pasować do prawdziwego SKX'a Nie będzie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16041 #24870 Napisano 9 Czerwca 2022 Teraz, Burns napisał(-a): Nie będzie! Nie strasz! Wydawało mi się, że okolice uszu są identyczne jak w SKXie 🤔 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4494 #24871 Napisano 9 Czerwca 2022 3 godziny temu, dodge66 napisał(-a): Nie strasz! Wydawało mi się, że okolice uszu są identyczne jak w SKXie 🤔 Chociażby to, że od wprowadzenia tej serii zniknęło wr200, zakręcaną koronka i co najważniejsze dla twojego pytania grube teleskopy! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14535 #24872 Napisano 9 Czerwca 2022 25 minut temu, Burns napisał(-a): grube teleskopy Lubię grube teleskopy w seiko i orientach .nawet jednym z kryteriów zakupu zegarka jest żeby miał grube teleskopy 😜😜😜 może nie bardzo ważnym ale ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8173 #24873 Napisano 9 Czerwca 2022 (edytowane) Edytowane 9 Czerwca 2022 przez Marak 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19315 #24874 Napisano 9 Czerwca 2022 22 minuty temu, revolta4 napisał(-a): Lubię grube teleskopy w seiko i orientach .nawet jednym z kryteriów zakupu zegarka jest żeby miał grube teleskopy 😜😜😜 może nie bardzo ważnym ale ... Bo grube jest po prostu lepsze 🤷♂️ 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 130191 #24875 Napisano 10 Czerwca 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach