Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość sszwedo

Pokażmy nasze chińskie zegarki

Rekomendowane odpowiedzi

Nie najnowszy, ale jeszcze nawet nie zdałem naklejki z tylnego szkła. Beijing Beihai z miłą tarczą i ręcznie nakręcanym napędem, co jest w sumie miłą odmianą przy wszelkich meca-quartzach czy automatach. Mam go od ponad roku, a na ręku raptem że 3 razy (bo tak często noszę garnitury ?) Uważam, że w swojej klasie jest całkowicie udanym modelem, szczególnie z powodu tych "pasów" na tarczy. Taki ciekawy "pergaminowy" odcień nadają.

IMG_20240624_202053.jpg

IMG_20240624_202219.jpg

IMG_20240624_202235.jpg

IMG_20240624_202301.jpg

IMG_20240624_202331.jpg

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 24.06.2024 o 21:51, GrzesiekW napisał(-a):

Nie dziwię się :) Mam go na "liście życzeń" już od dłuższego czasu, ale jednak wyjściowa cena w granicach 850zł to trochę dużo, a promkę niestety przegapiłem ? 

Niech się dobrze nosi :)

A jaka to była cena i z jakiej okazji? Jest jeszcze szansa na promkę? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minutes ago, Paulus57 said:

IMG_20240630_075957.jpgIMG_20240630_075444.jpg

Tez go kupiłem, ale powiem szczerze, ze nie zrobił jakiegoś super wrażenia. Ten mechanizm wygląda na bardzo słaby, rotor jest głośny, a sam zegarek nie trzyma poziomu Seestern. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Rumcajs997 napisał(-a):

Tez go kupiłem, ale powiem szczerze, ze nie zrobił jakiegoś super wrażenia. Ten mechanizm wygląda na bardzo słaby, rotor jest głośny, a sam zegarek nie trzyma poziomu Seestern. 

Dziwi mnie Twoja opinia, ale każdy z nas ma swoje oczekiwania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240701_092001.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 20.06.2024 o 09:53, ma83 napisał(-a):

Jakieś sprawdzone sposoby usunięcia zapachu z paska zegarka? 

roztwór wody z octem 1:1 albo woda + ocet + woda ulteniona 1:1:1

możesz kilka razy tym spryskać (ewentualnie wymoczyć) i czekać aż przeschnie, powtórzyć dwa trzy razy

wystawić kilka razy pasek w nasłonecznionym miejscu na kilka godzin teraz w lecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, brakczasu napisał(-a):

roztwór wody z octem 1:1 albo woda + ocet + woda ulteniona 1:1:1

możesz kilka razy tym spryskać (ewentualnie wymoczyć) i czekać aż przeschnie, powtórzyć dwa trzy razy

wystawić kilka razy pasek w nasłonecznionym miejscu na kilka godzin teraz w lecie

to będzie octem leciał :D. moim zdaniem, jeśli pasek śmierdzi, to jego miejsce jest w śmietniku. oczywiście nie mówię o jakichś vintage NOS-ach, które klepią starością albo ekologicznym zabezpieczeniem z tamtych czasów :D

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20240701_092001.jpg

Wow, bardzo fajny!!!??

Dark Side is a pathway to many abilities, sometimes considered unnatural...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

to będzie octem leciał :D

widać, że nie pomagasz w domu ;)

nie, nie będzie trolił, zapach octu szybko i bezpowrotnie znika po kilku godzinach, maks dwie doby jeśli moczysz. ocet skutecznie usuwa przykre i dziwne zapachy. woda utleniona jeszcze wzmacnia to działanie ale ona może sporadycznie spowodować jakaś zmianę koloru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Balsamowanie trupa nie przynosi zbyt długotrwałych pozytywnych efektów olfaktorycznych. Lepiej już sobie waciki z octem do nosa wepchnąć.

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Darth_Gem napisał(-a):

Wow, bardzo fajny!!!??

Na wszelki wypadek, gdybyś pisał to serio, podaję linka: 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006404480413.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.182.21ef1c24QSiwyW&gatewayAdapt=glo2pol 

;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Anansi napisał(-a):

Balsamowanie trupa nie przynosi zbyt długotrwałych pozytywnych efektów olfaktorycznych. Lepiej już sobie waciki z octem do nosa wepchnąć.

Przeciwnie, daje wymierny efekt. I nie mówimy o trupach ale często o nowych paskach, które w trakcie transportu i magazynowania łapią różne frakcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, brakczasu napisał(-a):

widać, że nie pomagasz w domu ;)

nie, nie będzie trolił, zapach octu szybko i bezpowrotnie znika po kilku godzinach, maks dwie doby jeśli moczysz. ocet skutecznie usuwa przykre i dziwne zapachy. woda utleniona jeszcze wzmacnia to działanie ale ona może sporadycznie spowodować jakaś zmianę koloru.

ale po co to robić w ogóle? jesteśmy w chińskim dziale. chińskie skórzane paski, te najtańsze, kosztują grosze. lepsze też nie są drogie. to się zużywa i tyle. jak capi, to do śmietnika.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20240703_092740.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, oszolom napisał(-a):

ale po co to robić w ogóle? jesteśmy w chińskim dziale. chińskie skórzane paski, te najtańsze, kosztują grosze. lepsze też nie są drogie. to się zużywa i tyle. jak capi, to do śmietnika.

Nowy capił ale zafundowałem mu kąpiel w roztworze 1:1 wody z sodą wystawiłem na 2h na słońce i zapach znikł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, ma83 napisał(-a):

Nowy capił ale zafundowałem mu kąpiel w roztworze 1:1 wody z sodą wystawiłem na 2h na słońce i zapach znikł. 

no dobra, z nowym to jeszcze rozumiem. ale jak capi, to pewnie z jakiegoś szajsu jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi