Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krystian

Piłka nożna, football, soccer czy jak kto zwał

Rekomendowane odpowiedzi

powinno być w nie ok.

Kiedy słucham tego człeka co nazywa sie G. Lato - tracę apetyt. Jak za śmierdzącej komuny. Nie ma opozycji są chuligani, nie ma strajku są warchoły. Nie ma bojkotu, zła pogoda. Do Chin patałacha wysłać - tam jego retoryka wpisze się w codzienność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Smuda może nas uratować:D

Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma 2 głosy, a profesor uniwersytetu ma 1 głos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smuda to mógł nas uratować jak jeszcze walczyliśmy o MŚ, a teraz to już nikt ani nic nas nie uratuje bo nie ma przed czym :D

Na Euro 2012 i tak już jesteśmy więc nie ma o co walczyć. Teraz nie jest ważny trener. Teraz najważniejsze jest żeby zrobić porządek z tym burdelem zwanym PZPN. Jak tam się zrobi porządek to i dobry trener będzie.

Edytowane przez krystekomega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko nikt tego porządku nie zrobi...

Klika przebrzmiałych frustratów, którzy okreslają się mianem działaczy typu Piechniczek, Strejlau, Lato jest nie do ruszenia a rząd na pewno PZPNu nie zdelegalizuje. A pan Lach (znam osobiście) to Pan który był juz wielokrotnie prezesem różnych spółek poPZPRowskich i wszystkie zrównał do ziemi...

Edytowane przez piotrkrakow

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że najodpowiedniejszy dla nas byłby trener z typowo niemiecką myślą szkoleniową ale tą starą niemiecką szkołą futbolu, siermiężnego ale skutecznego ( obecnie Niemcy już tak nie grają). Całe to monotonne wpajanie przez Leo naszym kopaczom ''ball posessing'' było głupotą, bo aby posiadać piłkę i się przy niej utrzymywać trzeba być bardzo dobrze wyszkolonym technicznie, celnie podawać itp. Tymczasem szczególnie celność podań u Polaków nigdy nie była nawet zadowalająca, zawsze grali jak ślepi...taka prawda...na aferę...jeśli coś wyszło..jakaś akcja to była ona dziełem bardziej przypadku niż faktycznie przemyślanej akcji. Techniki się na zgrupowaniu już nikogo nie nauczy ale można wziąć ich za koszulki i poustawiać jak dzieci na boisku i pokazać im że jak będą robić to i to to da to takie i takie efekty. Prosty skuteczny futbol i kontry skrzydłami ( w ostatnich 3 meczach...sorrry morze też jestem ślepy ale nie widziałem ani jednej akcji uskrzydlającej i dośrodkowania...podstawa futbolu zespołów słabszych technicznie, nie mamy szans przedzierać się środkiem bo kto u nas gra na środku...Lewandowski z techniką podstarzałego grabarza?! nie można prowadzić akcji ofensywnych środkiem mając tak defensywne i siermiężne libero. Trener niemiecki lub amerykański z zupełnie inną filozofią futbolu opartego raczej na wybieganiu i zachłanności na piłkę....w tym ja bym upatrywał światełka w tunelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całe to monotonne wpajanie przez Leo naszym kopaczom ''ball posessing'' było głupotą,

Wpojenie TYM piłkarzom czegokolwiek jest niemożliwe.

Zaden trener z piłkarzy reprezentujacyhc taki poziom nie zrobi swietnej druzyny. Jedynie taką, która raz na jakis czas "cos" pokaże. Nic wiecej. trzeba od podstaw budować. A nie w klubach 1,5 godziny dziennie i fitness ;)

Póki nie bedzie szkolenia jak nalezy u podstaw, póty o piłce na jako takim poziomie zapomnijmy. PZPN to banda dupków, trenerzy, tez tacy sobie - ale nie jest tak, ze zmiana w zwiazku czy zatrudnienie najwspanialszego nawet trenera zmieni cos na dłuższa metę.

Piłkarze u nas maja fatalne nawyki, sa leniwi, kiepsko wyszkoleni i to sie nie zmieni - trzeba zaczać od dzisiejszych trampkarzy - może z nich coś się uda zbudować ,a le to na mistrzostwa w 2018. Ale jak znam zycie i tak sie nic nie zmieni. Wybierzmy sobie inny sport narodowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piłkarze u nas maja fatalne nawyki, sa leniwi, kiepsko wyszkoleni

a dla kontrastu dodajmy, że robią przecież to, co lubią (chyba, że nie?) i jeszcze (przynajmniej na poziomie I ligi i reprezentacji) nieźle im za to płacą. Wyobrażasz sobie, żebyś w pracy, którą lubisz, miał świetnie płacone za to, że wszystko robisz źle?

Wybierzmy sobie inny sport narodowy ;)

no przecież mamy - różne takie, gdzie się wiosłuje, tudzież rzuca kulą/dyskiem/młotem i podobne :) . Z tym, że pamięta się o nich, jak w czasie olimpiady trzeba na gwałt jakiegoś dorobku medalowego. Co tu ściemniać, futbol porusza wyobraźnię, tego nie zmienimy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"- To jak z kandydatami na ministrów. Są mocni kandydaci i tacy, których nazwisko tylko się wymienia, by wzmóc konkurencję. Jestem spokojny, mnie nie wybiorą - powiedział w wywiadzie dla "Gazety Wyborczej" o swoich szansach na objęcie posady selekcjonera reprezentacji Polski Franciszek Smuda."

PZPN da nam pewnie duet Majewski, Janas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I Majewski i Janas mają poważne problemy z wysławianiem się i choćby z tego względu niech nas na Euro lepiej nie reprezentują.

W Poniedziałek Polski Związek Partaczy Naszych ogłosi nazwiska 7 trenerów zagranicznych którzy są chętni na harakiri z reprezentacją.

Zobaczymy...

PS> Macie rację u podstaw leży szkolenie które jest archaiczne i tkwi mocno w latach 80tych. Cały piłkarski świat nam uciekł. Skoro jednak nie mamy na obecny moment odpowiednio wyszkolonych piłkarzy to powinno się jeszcze bardziej położyć nacisk na pozyskiwanie takich zawodników jak Obraniak, polaków wyszkolonych na zachodzie, wbrew pozorom jest ich naprawdę wielu...i tylko głupocie i lenistwie działaczy możemy podziękować że nie grają dla Polski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak Smuda. I co to zmieni? Nauczy ich grać? Wątpię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smuda jest OK bo nie certoli się z piłkarzykami, umie się wściec i trochę się go boją, bo jak ktoś zagra słaby mecz to drugi raz już nie gra. Moim zdaniem lepszy od Kasperczaka, bardziej dostosowany do charakteru naszych piłkarzy. Kasperczak nie potrafił by tak utrzymać dyscypliny. Ciekawy jestem bardzo Smudy w charakterze trenera reprezentacji. Teraz będzie mógł sobie zawodników wybrać do zespołu takich jakich chce, w klubie miał bardzo ograniczone możliwości a i tak potrafił z kiepskiej gliny coś ulepić. Beenhakker opieprzał tylko dziennikarzy i PZPN ale do zawodników miał zdecydowanie za lekką rękę.

Jestem pewien, że nasza reprezentacja wkrótce zacznie grać znacząco lepiej ale boję się że tuż przed mistrzostwami zawodnicy znudzą się Smudą i przestanie on na nich działać...oby tak się nie stało. Powodzenia Franek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oszukujmy się - Smuda nie został wybrany bo działacze PZPN go kochają. Wybrali go tylko dlatego aby uspokoić kibiców i przetrzymać swoje d*py na stołkach przez jak najdłuższy czas.

Nie wiem czy stanowczość Smudy nie będzie za bardzo iskrzyć z geniuszami z PZPN.

Mam nadzieję, że Franek da radę i jak dla mnie to najlepszy wybór przy obecnych warunkach.

Spodziewam się na prawdę nowej drużyny.

Jedno co mnie interesuje to podejście Smudy do przyszywanych Polaków. Wczoraj coś pisali na onecie, że niby Smuda takimi nie jest zainteresowany, ale czy to prawda to nie wiem. Pismaki zawsze dużo wymyślają. Z jednej strony taki Manuel Arboleda na pewno by nam się przydał, ale z drugiej strony to w końcu reprezentacja Polski, a nie wyrzutków z innych krajów. Pisząc wyrzutków nie mam zamiaru obrażać takich zawodników, a stwierdzam jedynie, że nasza reprezentacja jest dla nich alternatywą, a nie głównym celem ponieważ nie mają szans na grę w reprezentacji w swoim kraju.

Co innego na pewno zawodnicy z polskimi korzeniami -to już jest inna sprawa- ale taki Roger czy inni zawodnicy już raczej nie powinni reprezentować kraju, z którym praktycznie nic ich nie łączyło w przeszłości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle ze to najlepszy wybór dla PZPN. Kibice dostali co chcieli, więc teraz włodarze soccera w Polsce, bedą mogli sobie znowu jakieś duże premie rozdysponować między siebie:D Uważam ze Smuda ma odpowiednie podejscie do naszych "gwiazd". U niego grają piłkarze którzy potrafią grać w pilke nożna, a nie tylko ją kopać. Pewnie zagrają też tacy którzy mają serce do gry. Ma on swoich ulubionych zawodników i pewnie 3-4 pilkarzy bedzie ustawiał jako trzon kadry, ale reszta bedzie dobierana pod kątem umiejętności i formy.

Co do "rdzennych" Polaków tj. Roger to pewnie nie bedzie dla nich miejsca (dotyczy to również Arboledy). Na dniach mają być wysyłane powołania i dużo się dowiemy o tym jak na tą chwile wygladać bedzie kadra.

Ja osobiście cenie Franza za sukcesy z Widzewem i Lechem oraz to że nie owija w bawełne (choć przyda się dobry rzecznik reprezentacji:) )

Życze mu powodzenia i czekam na efekty jego pracy

Edytowane przez olej0070

"Lepiej częściowo mieć rację, niż całkowicie się mylić"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wiadomo że wreszcie Smuda podziękował temu pijaczynie z Celticu. W sumie to chyba Boruc załatwił Leo swoimi bramkami. Po takich stratach punktów Leo nie umiał juz odbudować morale druzyny. poza tym był zbyt defensywny czyli niedzisiejszy. Franz to kawał charakteru ale niestety ja dotąd w klubach był "krótkodystansowcem" czyli miał wpływ na zawodników w rundzie jesienne. W wiosennej juz gorzej.

Życze mu powodzenia i naszym mam nadzieję całkiem nowym, walecznym piłkarzom.

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się Panowie podobają wylosowane pary w LM? Dla mnie najciekawszym meczem będzie bez wątpienia Milan - Manchester.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie tam nudzą ciągłe spotkania Manczesterów, Interów, Milanów, Realów, Bayernów itp itd, owszem to świetne zespoły ale ich konfrontacje nie przyprawiają mnie już po tylu latach o szybkie bicie serca. Chętniej oglądam spotkania gdzie grają zespoły mniej zamożne a jednak potrafiące spłatać figla. Jak Gra Real z Milanem to ktokolwiek by nie wygrał to nikt się specjalnie nie zdziwi. Bardzo bym chciał wreszcie jakąś choćby jedną Polską drużynę zobaczyć w LM. Mamy słabą ligę OK ale powinno nas być stać na choćby jeden liderujący dobrej klasy zespół taki jak mają Czesi Sparta Praga ( chociaż ostatnio trochę doła mają ale na pewno wrócą niedługo do LM), Dinamo Zagrzeb, Dinamo Kijów rozumiecie o co chodzi...chociaż jeden porządny zespół który zawsze się przewija w rozgrywkach europejskich, my takiego zespołu nie mamy ;)...40mln naród. Ani Legia ani Lech ani Wisła nie są dostatecznie dobre aby coś znaczyć w europie, dobrze zorganizowana drużyna z dołu tabeli innej ligi europejskich jedzie tych naszych tuzów bez specjalnego wysiłku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie i Panowie informuję, że w dniu dzisiejszym Lech Poznań obejmuje prowadzenie w lidze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta Wisła mnie nerwowo wykończy... Kibicuje, złudzeń nie mam, ale to co teraz wyprawiają...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze że Legia poległa :)

Myślę, że dopóki Brożek będzie w Wiśle to skuteczność będzie jaka jest.

Jedno jest pewne. Poziom ligi się wyrównał :) ...w dół

Pozdrawiam
Piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Edytowane przez Kojiro

.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaaaa... <LOL>

Przynajmniej trenera im nie wyrzucili ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej, dzisiaj chodził taki wyluzowany po King Crossie i nawet u Kruka coś kupował...

Iko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze że Legia poległa ;)

Myślę, że dopóki Brożek będzie w Wiśle to skuteczność będzie jaka jest.

Jedno jest pewne. Poziom ligi się wyrównał :) ...w dół

e tam Brozio sie jeszcze odblokuje w wielkim stylu i to juz niedlugo.... jak tylko raz drugi siadzie na lawe..... to nie jego wina ze ich Skorza tak zajechal

Lorus, Omega Seamaster, Orange Monster, Orient Big Mako,Stolicznyje[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e tam Brozio sie jeszcze odblokuje w wielkim stylu i to juz niedlugo.... jak tylko raz drugi siadzie na lawe..... to nie jego wina ze ich Skorza tak zajechal

Niedawno Skorża był super teraz ich zajechał ;).

Niestety to typowe u nas, że małe potknięcia oznaczają wyrzucenie na zbity pysk. Debilizm i tyle.

Moim zdaniem gdyby Skorża miał jeszcze trochę czasu na pewno wszystko wróciłoby do normy.

Skorża jest jednym z najlepszych trenerów w Polsce (zaraz po Smudzie :)) i na pewno to się nie zmieniło w ciągu kilku tygodni.

Dla mnie ponowne zatrudnienie Kasperczaka po takim rozstaniu to żenada i wstyd dla Wisły.

Wszyscy zachwycają się angielską ligą, ale nie biorą pod uwagę, że tam w liczących się klubach trenerzy są niezmienni od wielu lat, nawet jeżeli zdarzają im się potknięcia. Oczywiście nie piszę tutaj o Chelsea Londyn bo to nie klub, a zabawka w rękach miliardera.

Ps. Nie jestem pseudokibicem i nie chcę urazić kolegów kibicujących Wiśle, ale dla mnie to jeden wielki cyrk co tam się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi