Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

parę dni temu w Pradze

Witam,

jakie wrażenia na żywo ?, bo na DVD wypadło IMO znakomicie.

Dobrze, że choć dzięki jemu, jedynemu ze starego Genesis, można posłuchać utworów z tego fenomenalnego okresu historii zespołu.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie takie klimaty

Kurczę, świetne!

Genesis natomiast jakoś zawsze był "obok" mnie, mimo iż "Foxtrot" czy "Selling England..." uważam za udane płyty, a "Trick..." i "Wuthering..." też mają piękne momenty. Ale np. "Lamb..." nigdy mnie przekonał.

Ostatnio nie miałem zbyt wiele czasu na muzykę, ale zdążyłem dziś przesłuchać sobie - z dużą satysfakcją! - "Mrowisko" Klanu.

SXL_0756.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jest ktoś na tym forum co tak jak ja odlicza dni do premiery nowej płyty Eldo 28 maja??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długim dniu pracy soundtrack z jednego z moich ulubionych (pierwsza dziesiątka-piętnastka!) filmów wszech czasów:

Barry+Lyndon+Soundtrack.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedna z

najpiękniejszych pań jakie poznałem

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W głowie od kilku dni rozbrzmiewa mi:

Znalazłem też coś ciekawego dla tych, którzy lubią (a jak ktoś zna, to na pewno lubi :) ) "Zarathustrę" Museo Rosenbach. Zespół Nuova Idea i płyta "Clowns". Nie jest to oczywiście tak dobre, jak Rosenbach, kilka momentów się nieco zestarzało, ale całość jednak bardzo przyjemna:

http://www.youtube.com/watch?v=QQtbMrvsCxw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W głowie od kilku dni rozbrzmiewa mi:

Znalazłem też coś ciekawego dla tych, którzy lubią (a jak ktoś zna, to na pewno lubi :) ) "Zarathustrę" Museo Rosenbach. Zespół Nuova Idea i płyta "Clowns". Nie jest to oczywiście tak dobre, jak Rosenbach, kilka momentów się nieco zestarzało, ale całość jednak bardzo przyjemna:

http://www.youtube.com/watch?v=QQtbMrvsCxw

Nurt - fenomenalna, nieprawdopodobnie dzisiaj wciąż brzmiąca kapela. Ach, gdyby Ci Muzycy urodzili się w innym kraju, w innym czasie....

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Lincoln Six Echo

Zgadzam się, fenomenalna formacja! Kilka miesięcy temu w "Trójkowym wehikule czasu" była ciekawa rozmowa z Aleksandrem Mrożkiem - kilka nagrań, dużo wspomnień,

A ja w weekend dużo przy komputerze pracowałem w domu - czasochłonne, ale niezbyt wymagające rzeczy, więc sporo muzyki słuchałem. Przede wszystkim:

front.jpg

Obok pierwszej płyty SBB - dla mnie najlepszy polski album. Klasa światowa, świadectwo geniuszu. Znam tę płytę oczywiście od dawna i dobrze, za to znacznie słabiej tę:

1224882345_niem.jpg

Nie mam jej zresztą, słuchałem na youtube. Wymaga wielkiego skupienia, ale niezwykle intrygująca! Wiadomo - najlepsi z najlepszych, bo Cześkowi towarzyszą Nadolski no i Skrzek, Piotrowski i Antymos :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o Czesława - to dla mnie najważniejszym jego utworem są Marionetki - do wiersza C.K. Norwida - rozwala mnie za każdym razem - szczególnie ostatnie wersy.

Ostatnio w cd Tomek Makowiecki - Moizm, Marek Dyjak - Moje Fado.

Moja 3 letnia córka odkryła Davida Bowie i codziennie teraz spędzamy kilka godzin z nim.

To chyba mój pierwszy post tutaj to wrzucę kilka moich utworów :)

Genesis - Mama - genialna perkusja i wokal Phila

Peter Gabriel i Kate Bush - Don't give up - brak słów aby opisać ten utwór

Peter Gabriel - Book of love - to samo co wyżej

Marillion - Lawender, Easter - uwielbiam Marillion i za kadencji Fisha i Hogartha - byłem nawet na koncercie

David Bowie - wszystko co nagrał :)

Starczy :) na razie - jak widać muza dosyć stara ale jestem eklektykiem i słucham każdego rodzaju muzyki.

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Rocky Horror Picture Show "Sweet Transvestite"

Edytowane przez Stierlitz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The Rocky Horror Picture Show "Sweet Transvestite"

To jest film! Polecam :)

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krystianie, też lubię i cenię Bowiego. Może nie wszystkie płyty jednakowo, ale szanuję jego nieustanne patrzenie w przyszłość. Dobierał też zawsze świetnych współpracowników, m.in. Briana Eno i muzyków King Crimson.

W ostatnich dniach mało muzyki słuchałem, ale odkryłem świetną płytę: Biglietto per l'Inferno. Całość jest tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=1iIK3fIlUuw

Aha, no i doszedłem do wniosku, że jeśli na bezludną wyspę miałbym zabrać tylko jedną płytę, to chyba jednak byłoby to "Made in Japan" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym ja miał zabrać jeden album na bezludną wyspę (zakładam, że siedziałbym tam do końca życia), to chyba wziąłbym jakiś 10-płytowy zestaw typu "greatest hits". ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Dawno nikt nie przypominał albumu Touch And Go: "i find you very attractive".

Edytowane przez norbie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi