Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
eye_lip

Co nam w ....CD (i nie tylko) gra?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość McIntosh

Ja też lubię starocie tylko w innym gatunku muzycznym...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jej jak ja paradajsów jeszcze na kasecie zażynałem. Do tej pory słucham ale tylko staroci. W ogóle w tamtych latach powstało tyle najlepszych płyt w historii ciężkiego rocka i metalu że już chyba nie zdarzy się tak płodny czas w historii muzyki.

specjalnie w takim razie wygrzebałem ich koncert z 1992 roku :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZGPafGZ40Ow

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Werchinio

Klasyka, 1992 mnie ominal, ale 2011 w Londynie nie odpuscilem:-) 

Edytowane przez Werchinio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to dalej...

PARADISE LOST, album ICON z 1993 - moja pierwsza płyta CD :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to w takim razie nadchodzą CIĘŻKIE CZASY :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pk_kamil, a lubisz Electric Wizard? Nie są to moje klimaty, ale kilka płyt mi się podobało.

Po długim tygodniu relaks:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchając tego jestem zaczarowany...

https://www.youtube.com/watch?v=A8LD3iTa4s8

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@pk_kamil, a lubisz Electric Wizard? Nie są to moje klimaty, ale kilka płyt mi się podobało.

posłucham. ocenię:-)

dziękuję za inspiracje

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nie pisałem tu jeszcze, ale jako wielbiciel muzyki musiałem w to miejsce trafić.Ponieważ jak chyba każdy, m.in. inż.Mamoń najbardziej lubię piosenki, które już wcześniej słyszałem, to covery są tym co mnie najbardziej kręci. Mam kilkanaście płyt z takimi wykonaniami no i teraz również wgrane playlisty ze Spotifaja. Ostatnio  odkryłem, dzięki "Trójce" nowych, obiecujących wykonawców, którzy zadebiutowali wspólnie właśnie płytą z własnymi wersjami znanych przebojów. Przedstawiam duet- Flo Morrissey and Matthew E.White, naprawdę warte posłuchania.

https://youtu.be/wijVzgSg2rU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hip-hop trochę inaczej:

https://www.youtube.com/watch?v=_6HCOgTc5r4

Dobry przekaz! A słowa z refrenu zawsze poprawiają mi humor, gdy akurat coś mnie wk**wi ;-)

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziewczyna o prełowych .... oczywiście bardzo dobry klasyk ( chyba 1962 rok )

witam nie pisałem w tym temacie ale musze przyznać że przejżałem 4 strony w tył i 95% to muzyka mi znana i lubiana ... :D

słucham od 1977 roku , wiele lat z taśmy bo płyty były za drogie ....w latach 1981-85 najlepsze audycje i wieczory płytowe ...po 1984\85 roku pierwsze na antenie płyty cd z wypożyczalni edmunda berga z warszawy prezentował gaszyński lub niedzwiecki .... zostały mi jakieś taśmy z tamtych lat . Zresztą wieczory to była uczta dla ucha , w tamtym czasie wieża szufladkowa diory + magnetofon technics to była podstawa ...no i wielka antena w centrum miasta na dachu ... :D :D :D ( wcześniej szpulowce i wsh tsh msh świetna wieża )

lata 70-90 to bum różnej muzyki i już sie nie powtórzy ...moje preferencje to elektronika ale i rock pop skin hevy wsystko tylko bez jazzu bo jego nie rozumiem ale jakieś drobiazgi tak...

przy okazji kawałek dośc trudnej  , ale ciekawej muzyki prezentowanej w radiu w 1984 roku ...laurie anderson peter gabriel excellent birds .....

laurie to raczej eksperymenty głosowe ,  proza , deklamacja  itp :unsure:

po niżej  kate bush, ale to tylko dla koneserów , młodsze pokolenie sie uśmiechnie

polskim odpowiednikiem piosenkarki była ...kto ????

Edytowane przez artiplast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadły mi nowe albumy.Teraz słucham Korn- the serenity of suffering, następna jest Metallica- hardwired...To self- destruct oraz The Rolling Stones- blue and lonesome.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Themes from an imaginary 1980s police drama:

tangerinedream z albumami stratosfera , white iagle , ricochet , phedra , hiperborea  jest tym dla świata muzyki określanej jako rock elektroniczny czym dla kina horroru SF był OBCY 8 PASAŻER NONSTROMO .... :rolleyes:  a cała reszta rocka elektronicznego to pozostałe odcinki , oczywiście podkreśle role Jean Michele Jarre i solowe albumy Edgar Froese ( aqua ) Klaus Shultze ,Enio Moricone, Mike Oldfild )tubular= ...i tyle ,a wylicze co najmniej z 10 wybitnych speców od muzy elektronicznej

Prosto jest pokazać znane utwory , płyty , czy albumy ... ale czasem są poszczególne utwory bardzo kontrowersyjne...

ja podam 3 najciekawsze moim zdaniem pościelówki .... . Każdy facet w wieku 20+ jak podbił lachona i byl na prywatce czy i imprezie  i chciał go dobić  , no to nie mógł puścić tangerine dream czy led zeppelin ,deep purple tylko w zanadzru miał jakiś repertuar ...jutro walentznki to podpowiem co puscic

W przypadku Aleksa z Mechanicznej pomararanczy byl Bethofen puszczany na frezarce.... ja preferowalem francuskie kawalki , a co wy .....

na te starocie da sie wszystkie panny zlamac  , kto wie czy nie do dzis...

Edytowane przez artiplast

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

djent, dla mnie to nowe, ale ładne takie

a ostatni Korn zajebiaszczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość McIntosh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi