loco50 20433 #4576 Napisano 19 Czerwca 2019 Prrroszę uprzejmie. Kupiłem kiedyś gdzieś taką naklejkę małą, zaniosłem do firemki reklamowej i zrobili mi takie większe tabliczki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4577 Napisano 19 Czerwca 2019 Nie uważasz, że takie tabliczki to raczej marne ostrzeżenie, ale za to prowokacja ...Trochę kłóci się z zasadą, że jak broń wyciągniesz, to musisz jej użyć (oczywiście na zasadzie dalekiej paraleli) 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ritter #4578 Napisano 19 Czerwca 2019 "Tutaj mają broń, są więc majętni bo czegoś strzegą a spać kiedyś muszą...". Wydaje się lepszym pomysłem... "Kupię w możliwie dobrym stanie starą, zardzewiałą blachę falistą i cegły z rozbiórki" . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4579 Napisano 19 Czerwca 2019 Osoba skupująca, nie zaś samodzielnie pozyskująca blachę falistą i cegły z rozbiórki dla niektórych też jest osobą majętną... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7771 #4580 Napisano 19 Czerwca 2019 co prawda to prawda, ale nie wartą tyle zachodu, co taka którą stać na karabin i chwalenie się tym na robionych na zamówienie tablicach. 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4581 Napisano 19 Czerwca 2019 Ja mieszkam w takim miejscu w lesie, gdzie jest taka plątanina dróg, że złodziej,który ich nie zna zginie i z głodu umrze . I bez tych tabliczek ludziska wiedzą, żem nie ubogi, więc jakby chcieli wejść to by już próbowali. Ale też wiedzą, że mam "guny" i że lepiej raczej nie zadzierać. Zwłaszcza po pewnej akcji z myśliwymi, którzy pukali blisko mojego domu, w nocy i z reflektorem czyli de facto był kłus. Rozpuściłem wici po wsi, że następnym razem jak będą mi nap... w nocy za płotem to otworzę szafę, przeładuję i wyjdę do nich na pole. Już nie polują blisko. A tak na marginesie - nie cierpię myśliwych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #4582 Napisano 19 Czerwca 2019 Moim zdaniem karabin na wyposażeniu domu odstrasza. Dam przykład. Mój sąsiad z pracy smolił cholewki do kolejnej naszej sąsiadki i to tak dość mocno, nawiasem mówiąc ładna i zgrabna "dupeczka".. W którymś momencie powiedziałem mu, że jej mąż jest myśliwym i ma sporo karabinów w chałupie i jak się dowie to może ci wycelować dubeltówkę na jajka i zrobić ci z nich sito. No i w dość krótkim czasie sąsiad przestał smolić cholewki.Czyli co, przestraszył się dubeltówki. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4583 Napisano 19 Czerwca 2019 Jak śpiewał sławny zespół Boys :D - Chłop z Mazur. I jego pitbull 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #4584 Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) Ja mieszkam w takim miejscu w lesie, gdzie jest taka plątanina dróg, że złodziej,który ich nie zna zginie i z głodu umrze .To mi przypomniało pewną książkę- "Gałęziste". Czytałeś może? Akcja toczy się na Suwalszczyźnie, autor stąd też pochodzi. Wywołała kilka ciekawych wspomnień, choć to coś na kształt horroru chyba. Ps. Jak Wędrowycz, tylko sporo młodszyWysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Carrot 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #4585 Napisano 19 Czerwca 2019 IMO. Ty jesteś bardzo porządny i bardzo dobry i wrażliwy człowiek. Ten pies mówi o Tobie wszystko. Po dotychczasowych Twoich fotkach myślałem że jesteś bezwzględny twardziel. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zolw 1129 #4586 Napisano 19 Czerwca 2019 IMO. Ty jesteś bardzo porządny i bardzo dobry i wrażliwy człowiek. Ten pies mówi o Tobie wszystko. Po dotychczasowych Twoich fotkach myślałem że jesteś bezwzględny twardziel. pies wygląda jak wklejony, a na pierwszym planie jest olbrzymi pyton 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4587 Napisano 19 Czerwca 2019 A dziękuję, dziękuję. Mam takie trzy. Ta jest najstarsza i najmniejsza.Ale szefuje pozostałym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4588 Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) IMHO im mniej osób wie, że masz broń tym lepiej. Gdyby (odpukać) ktoś chciał zrobić kuku osobie posiadającej broń, na pewno się do tego odpowiednio przygotuje.Sama w sobie broń nie jest żadnym argumentem. Dopiero element zaskoczenia umożliwia zrobienie z niej właściwy użytek. No i oczywiście mentalne przygotowanie* do użycia broni, ale do tego kolega Loco chyba jest zdeterminowany. *robione badania wśród żołnierzy wykazały, że tylko pewien odsetek strzela z zamiarem zabicia przeciwnika; reszta po prostu odpala amunicję nie celując do człowieka. ps. @Loco - jesteś pewien że mieszkasz na Mazurach a nie na Podlasiu ? Edytowane 19 Czerwca 2019 przez Jędrula.wawa 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4589 Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) To był żart o tym chłopie z Mazur. Niestety Boys nie śpiewał o Chłopie z Podlasia. I jestem na 100% pewien, że mieszkam na Podlasiu. Od 51 lat. Nie zgodzę się również z tezą o tym, że wiedza o posiadaczu broni jest niebezpieczna dla tegoż posiadacza. W USA w stanach z liberalnym prawem do posiadania broni jest zdecydowanie mniej napadów na domowników, gdyż istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że John ma klamę lub pompkę przy łóżku i odpali bandytę. W stanach gdzie dostępność do broni jest ograniczona siłą rzeczy częściej ja mają i używają w napadach zbóje bo się nie boją. Edytowane 19 Czerwca 2019 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
josey_wales 3 #4590 Napisano 19 Czerwca 2019 (edytowane) W USA w stanach z liberalnym prawem do posiadania broni jest zdecydowanie mniej napadów na domowników, gdyż istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że John ma klamę lub pompkę przy łóżku i odpali bandytę. W stanach gdzie dostępność do broni jest ograniczona siłą rzeczy częściej ja mają i używają w napadach zbóje bo się nie boją.To jest tak zwana oczywista oczywistość Tylko niektórzy (albo i większość ) nie potrafią tego zrozumieć :/ Edytowane 19 Czerwca 2019 przez josey_wales 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4591 Napisano 20 Czerwca 2019 Nie zgodzę się również z tezą o tym, że wiedza o posiadaczu broni jest niebezpieczna dla tegoż posiadacza.W mojej ocenie lepiej jest, gdy potencjalny napastnik nie jest zorientowany że masz broń. 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4592 Napisano 20 Czerwca 2019 Ok Każdy ma swoje zdanie. Nie dyskutujmy o broni, nie ten dział. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43646 #4593 Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) To i ja się pokaże :] jak zawsze nieuczesany Edytowane 20 Czerwca 2019 przez lysolek007 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #4594 Napisano 20 Czerwca 2019 To i ja się pokaże :] jak zawsze nie uczesany Hmm, no któż by się spodziewał takiej fryzury miło zobaczyć Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43646 #4595 Napisano 20 Czerwca 2019 Hmm, no któż by się spodziewał takiej fryzury miło zobaczyć Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu TapatalkaNo tak nick zobowiązuje 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #4596 Napisano 20 Czerwca 2019 No tak nick zobowiązuje A i owszem Ja mam tak, że na jakikolwiek kolor pofarbuję włosy, to potem i tak jakaś rudość wyłazi. Dobrze, że na charakter się to za mocno nie przekłada Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20433 #4597 Napisano 20 Czerwca 2019 No żeś się rozkudłał .Ale muszę powiedzieć, że ta fryzura pasuje Ci idealnie.Jak Bruce Willis. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #4598 Napisano 20 Czerwca 2019 Wypisz wymaluj gość z awataru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43646 #4599 Napisano 20 Czerwca 2019 (edytowane) https://sjp.pwn.pl/so/nieuczesany;4474579.htmll [/quote poprawione No żeś się rozkudłał .Ale muszę powiedzieć, że ta fryzura pasuje Ci idealnie.Jak Bruce Willis.Że tak powiem nie widzę się we włosach Edytowane 20 Czerwca 2019 przez lysolek007 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1326 #4600 Napisano 20 Czerwca 2019 Że tak powiem nie widzę się we włosach A ile problemów odpada 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach