Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Klod100

Projekt tarczy dla zegarka klubowego

Rekomendowane odpowiedzi

Wybaczcie, ale siedzę w pracy :) więc projekt na szybko.

post-970-0-48906000-1331249910.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

diesel - dzięki. Na mnie to działa :)

minimalizm w wersji TomASH'a też fajny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekt TomASH'a rewelacyjny..na razie dla mnie faworyt.

Ja postaram się przygotować i wrzucić finalną wersję swojego jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram - tomASHtowa jest unikatowa i niebywała !!!!

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty TomASH'a i pierwszy od prawej kolegi Klaudiusza - odobaja mi sie dwa kolory na tarczy. Szary na kremowej, badz bialej tarczy.

Moglby ktos, sprobowac stworzyc grafike gdzie szary okrąg jest szerszy?

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha - w rozmowie z kolegą usłyszałem jeszcze, że niebieski ( z połyskiem) i kremowa tarcza to nie specjalna kompozycja, jeśli wskazówki mają być niebieskie to tarcza powinna być biała.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Projekty TomASH'a i pierwszy od prawej kolegi Klaudiusza - odobaja mi sie dwa kolory na tarczy. Szary na kremowej, badz bialej tarczy.

Moglby ktos, sprobowac stworzyc grafike gdzie szary okrąg jest szerszy?

U TamASH jest lepiej, bo pomiędzy szarym a rantem tarczy jest biały prześwit. Zastosowanie szarego paska bezpośrednio na krawędzi chyba optycznie pomniejszy tarczę.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za projektami Filipa i odwołaniem się do starych Omeg (ciekawe dlaczego...:))

momegargf02.jpg

momegargs01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pogadałem z moim kolegą który pracuje na ASP w Gdańsku i zajmuje się wzornictwem przemysłowym - statki, jachty tego typu sprawy. Prosiłem go o opinię w ocenie realności pomysłu i ew sugestie.

Wielu kolegów ma fajne koncepcje, ale jednocześnie w wielu coś mi nie pasuje pod względem tej proporcjonalności. Ja to tak czuję przez skórę, ale to ma chyba coś wspólnego z tymi liczbami Fabi...cośtam.. :)

Ja myślę, że nawet jeśli wybierzemy już jakąś koncepcję, to dobrze by było oddać ją ocenie specjalisty od wzornictwa (skoro masz takie kontakty). W tej fazie już nie będzie chodziło o kolejną zmianę koncepcji, tylko o ewentualne korekty związane z proporcjonalnością koncepcji, średnice ringów, długości indeksów etc..

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

"Ważne by wytrzymał przynajmniej 6 lat zanim rozdyndają się w nim wskazówki."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem za projektami Filipa i odwołaniem się do starych Omeg (ciekawe dlaczego...:))

He He - proste: to najpiękniejszą tarcza chronometru ever. I prawie niedostępna.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , a może by nie cudować , tylko wziąć z taka tarczą jaka jest do tej pory, czyli tarcza jasna z charakterystycznymi dla Stowy cyferkami?? Ona ma swój urok w tej prostocie...tak myślę..

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że to ma być unikatowy zegarek klubowy a nie zwykła Antea. Jestem za stylem starych chronometrów Omegi, i nawet niebieska sekunda pasuje :)

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , a może by nie cudować , tylko wziąć z taka tarczą jaka jest do tej pory, czyli tarcza jasna z charakterystycznymi dla Stowy cyferkami?? Ona ma swój urok w tej prostocie...tak myślę..

Zgadzam się, że ma swój urok. Tylko, że ten urok to ja mogę zamówić tutaj. W każdej chwili, dzisiaj, za tydzień, za rok, o każdej porze dnia i nocy.

Użytkownik Sylwek, pewnego dnia, zupełnie niechcąco, trafnie ocenił współczesny trend w zegarmistrzostwie:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, rozumiem. W sumie macie racje...

,,..warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto.."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oto moja wersja finalna, w dwóch minimalnie różniących się od Siebie propozycjach.

Inspiracja oczywista, dodatkowo wykorzystałem pomysł TomASH'a (mam nadzieję, że się nie obrazi).

Postawiłem na styl retro, niebieskie wskazówki (dodają elegancji), datę oraz indeks 10 jako wskazanie edycji na 2010 rok.

stowakmz8.jpg

stowakmz9.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem udane muszę przyznać :) Fajny pomysł z 10

"NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI,

JESTEM TYLKO JA"

Śmierć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SphinX, Twój koncept mi się podoba, tylko w tym przypadku nie wiem czy nie lepsza by była tarcza biała jako podstawa, taka jak tutaj. No i chciałem zauważyć, że niebieskie wskazówki Stowy mają chyba ciemniejszy odcień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sphinx świetny projekt, ale za duzo niebieskiego imho. Jakby tylko sekundnik został niebieski.....

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SphinX, fajny projekt ponieważ nie wygląda jak typowa Stowa, na którą nie mogę patrzeć.

A może na dole tarczy jakiś mały napis:

"Wyprodukowano dla KMZiZ" zamiast "Made in Germany"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sphinx a pokaż z niebieskim sekundnikiem i bez tej dziesiątki co? A to Made in Germany - może otoczyć szarym, albo dać całkowicie na szarym tle?

Nie wiem jak z punktu widzenia techniki nadruku tarczy będzie wyglądał szary na tak dużej powierzchni.

Projekt TomASH'a nadaje tarczy lekkości, twój jest jakby gatunkowo cięższy, masywniejszy.

Ale generalnie fajny.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza tarcza jest "lżejsza". Mnie się podoba ta koncepcja pojedynczej 10-tki. To jest taki "element intrygujący". Niby to narusza naturalną symetrię, ale nie wydaje się to być drażniące, zwłaszcza w pierwszej wersji bez szarego środka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Imho "10" jest boska. Napisu "made in Germany" nie ruszałbym.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku takiej podziałki, ja bym chętnie widział wersję bez żadnego napisu "made in..". A jeśli firma się uprze żeby był, to bardziej bym go widział nad podziałką, tak żeby ring podziałki był takiej samej szerokości na całym obwodzie.

Poza tym, te wskazówki są wściekle niebieskie, natomiast w Stowie oidp są bardziej wchodzące w granat, i to może zupełnie inaczej wyglądać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.