Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KMZiZ pomoże jeżom?

Rekomendowane odpowiedzi

post-3565-0-84900400-1331253324.jpg

post-3565-0-34358100-1331253323.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, widziałem go w telewizorze. Człowiek ma pasję. Myślę, że część z nas umie się obejść bez zegarka nr 49 ??

pumpernikiel & zorkij 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie lubię jeże i też chętnie wspomogę :rolleyes:

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Star i Klod :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też widziałem reportaż i bardzo mnie ujął ten gość. Ponieważ jeżyki to bardzo sympatyczne stworzonka więc już wysłałem kasę.

Pozdrawiam

Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie te leśne zwierzaki, futrzaste, uszaste, pazurzaste, pyszczkowate, wyjące, skrzeczące, piszcace, mruczące, chroboczące, czujnymi oczkami wypatrujące pomocy...

...powinny ją otrzymać. Nie jako wyraz dobrej woli, lecz jako nasz zwykły, codzienny obowiązek.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kwota nie jest oszałamiająca ale przelew wyszedł ;)

A jeże są na prawdę niesamowitymi zwierzętami.

J :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem miłośnikiem zwierząt a jeże uważam za najbardziej sympatyczne leśne stworki.I dlatego mam propozycję.

Wiem że na forum nie wystawia się zegarków na licytację ale w drodze wyjątku (dla jeży) chciałbym oddać temu kto da najwięcej, milutką Rakietę, którą zamierzałem wystawić na allegro.

I żeby odsunąć wszelkie podejrzenia jakiegoś szfindlu, może technicznie wyglądać to tak że wygrywający licytację przelewa pieniądze za zegarek na konto bezpośrednio opiekuna jeży a skan dowodu wpłaty wrzuca na forum. Wtedy wysyłam mu zegarek (wysyłka ok. 5-6 zł priorytet.)

Cenę wywoławczą może ustalić Krzysiek, jako guru ruskich zegarków.

Rakieta jest na chodzie, złocona koperta w bardzo ładnym stanie. W czyszczeniu i smarowaniu była 7 maja tego roku. Dowód przeglądu do wglądu.(nawet mi się zrymowało).

Niech do tego ustosunkuje się Krzysiek, jako pomysłodawca akcji, wtedy wrzucę więcej fotek.

Technicznie może to wyglądać jeszcze inaczej, mogę ew. wysłać zegarek do Krzyśka niech on go oceni, sfotografuje, wystawi i poda cenę wywoławczą.

je%C5%BCe-2-009.jpg

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Guru to ja na pewno nie jestem :D ani pomysłodawca akcji, bardziej starający się wspierać Pana Andrzeja w drodze do spełnienia jego marzeń o ochronie najbardziej chorych, porzuconych i bezbronnych leśnych zwierzątek.

Co do zegarka myślę że możemy zacząć licytację nawet w tym temacie. Niech ceną wywoławczą będzie 10pln. Prosiłbym chętnych aby każda oferta niech będzie przemyślana, aby nie była to zabawa ale poważne podejście do tego tematu. Zdjęcie jest czytelne i wyraźne, i potwierdzam Miromata, jego zegarki są na prawdę.

"Licytacja" kończy się w niedzielę o 20.00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Zaczynam- daję 50 PLN

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, jeżeli licytacja ma być w tym temacie, to może przydatne będą inne fotki zegarka.

Grubość powłoki to 12.5 mikrona, średnica koperty 34mm bez koronki.

Zegarek był w konserwacji, ale że leżał sobie w szufladzie od tego czasu, nie sprawdzałem dokładności chodu. Nakręciłem go dziś i poobserwuję przez parę dni.

je%C5%BCe-2-012.jpg

je%C5%BCe-2-014.jpg

je%C5%BCe-2-015.jpg

Jeśli zaadoptujesz psa, to nie zmienisz tym świata, ale cały świat zmieni się dla tego psa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60 zl.

Zadna praca nie hanbi, ale kazda meczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem bodajże w Polityce o człowieku. Niesamowite. Też wspomogę w miarę mych skromnych możliwości.

Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Wzruszające te jeże (serio).

A interesowali się może koledzy ile dzieci jest niedożywionych w tym kraju? Nie ma ciepłego posiłku w szkole i kradnie kolegom jedzenie... z głodu? Może nawet obok waszego miejsca zamieszkania...

Są tak biedne, że chodzą do szkoły, by się najeść

O tym jakoś w TV się nie mów. Mało medialny temat...?

Nie wiem... Wydaje mi się, że jakaś hierarchia powinna obowiązywać, nawet jeśli chodzi o datki. Z drugiej strony głupio komuś mówić na co ma przeznaczać własne pieniądze. Tak jak mnie jest teraz głupio.

Ech... dziwne to życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam slabosc ogolnie do zwierzat, a do jezy ostatnio tym bardziej, bo znalazlem jednego niezywego przed domem... Przelew poszedl :D

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

A interesowali się może koledzy ile dzieci jest niedożywionych w tym kraju? Nie ma ciepłego posiłku w szkole i kradnie kolegom jedzenie... z głodu? Może nawet obok waszego miejsca zamieszkania...

Nie wiem... Wydaje mi się, że jakaś hierarchia powinna obowiązywać, nawet jeśli chodzi o datki. Z drugiej strony głupio komuś mówić na co ma przeznaczać własne pieniądze. Tak jak mnie jest teraz głupio.

Ech... dziwne to życie.

Są ludzie, którzy pomagają dzieciom, są tacy, którzy pomagają chorym na nieuleczalne choroby, a są tacy, którzy skupiają się na zwierzętach (np. JA). Nie ma w tym nic złego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są ludzie, którzy pomagają dzieciom, są tacy, którzy pomagają chorym na nieuleczalne choroby, a są tacy, którzy skupiają się na zwierzętach (np. JA). Nie ma w tym nic złego.

Oczywiście, że nie ma w tym nic złego. To jasne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram akcję w całej rozciągłości. Poparcie poszło już na konto. Człowiek z tymi jeżami pozytywnie zakręcony podobnie troche jak my, więc myślę, że forum jest dobrym miejscem na zbiórkę pieniędzy. Proponuję temat zawiesić gdzieś w bardziej widocznym miejscu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...

Ech... dziwne to życie.

Jest dużo akcji pomagającym ludziom, którzy de facto nie są z założenia bezbronni (oczywiście kwestię głodnych dzieci inaczej należy traktować), ale te jeże tak na prawdę są bezbronne i gdyby nie Pan Andrzej dalej by zdychały w męczarniach - jak np ten co pokazywali w telewizji, bezlitośni ludzie wydłubali mu oczy :D

Wracając do licytacji - 80pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dużo akcji pomagającym ludziom, którzy de facto nie są z założenia bezbronni (oczywiście kwestię głodnych dzieci inaczej należy traktować), ale te jeże tak na prawdę są bezbronne i gdyby nie Pan Andrzej dalej by zdychały w męczarniach - jak np ten co pokazywali w telewizji, bezlitośni ludzie wydłubali mu oczy :D

Wracając do licytacji - 80pln

Z ust mi wyjąłeś te słowa.

Co do Rakiety, po dwóch dniach obserwacji widzę że chód jest bardzo OK i raczej nie wymaga regulacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuję temat zawiesić gdzieś w bardziej widocznym miejscu.

Pozdrawiam

Skopiowałem temat na forum fotografów ślubnych w tamtejszym zwierzęcym wątku :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I ja się przyłączam do wysyłania wsparcia dla tych sympatycznych zwierzaków.

Brawo za inicjatywę.

Hubert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.