Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaje tarcze? Przecież dzięki nim można wystawić kolejne nosy, jak to u tego sprzedawcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedaje tarcze? Przecież dzięki nim można wystawić kolejne nosy, jak to u tego sprzedawcy.

Powiem tak .... dostałem propozycję "współpracy" od Pani na Moje koperty :) prawdziwe NOSki by były więc podejrzewam że sie skończyły koperty :) ale i tak zanabylem po sztuce tarcz do Poljotów to sprawdzimy i porównamy może z oryginałami ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki Koledzy za pomoc. Wychodzi na to, że to składak. Ostatnio sporo się pojawiło tych czarnych Sputników, pewnie jakieś ,,malowanki,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę na bytomskiej giełdzie widziałem ukraińskie tarcze wołny (2 rodzaje), sygnała, czarnego sputnika itd. - nie wyglądały zachęcająco. Najlepiej wykonane są chyba de lux-y 23j.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę na bytomskiej giełdzie widziałem ukraińskie tarcze wołny (2 rodzaje), sygnała, czarnego sputnika itd. - nie wyglądały zachęcająco. Najlepiej wykonane są chyba de lux-y 23j.

De lux-y były na Allegro, ale to już nie to.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że tego sprzedawcy "nie lubimy" za jego szachrajstwa. Ale patrzę i patrzę http://allegro.pl/totalny-unikat-wostok-1945-1975-komandirskie-au20-i3848132558.html i cholerka wygląda ten wostoczek na prawdziwy rarytas!!!

1783163.jpg

1783164.jpg

1783165.jpg

a Waszym zdaniem?

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Wygląda i jest.

Koperta i mechanizm OK (choć w opisie ma 18 kamieni, to jednak jest to 17 kamieniowy werk), wskazówki wostokowskie ale nie stąd, bezel od beczki, tarcza nie wiem od czego.

I choć zdarzały się zegarki-reklamówki, np firm budowlanych, transportowych lub banków, to zawsze był dodatkowy nadruk tej firmy na oryginalnej tarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcze wykonane w tej technologii spotykane są często... musiał istnieć spory producent tego typu tarcz... Oczywiście nie jest to oryginalne, cały ten zegarek to nonsens...

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że tego sprzedawcy "nie lubimy" za jego szachrajstwa. Ale patrzę i patrzę http://allegro.pl/totalny-unikat-wostok-1945-1975-komandirskie-au20-i3848132558.html i cholerka wygląda ten wostoczek na prawdziwy rarytas!!!

a Waszym zdaniem?

Widziałem go zaraz po wystawieniu i co mi się nie podoba to, że na tej tarczy jest tego wszystkiego za dużo - i zakaz i czystopol i rocznicówka i komandirski, do tej pory nie widziałem tych wszystkich elementów razem. No i przy rocznicówce to dekiel nie powinien posiadać stosownego rocznicowego graweru ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta i mechanizm OK

w tym sensie OK Yakovlev, że być może ten poszczepiany mechanizm jakoś tam chodzi! W istocie totalny "misz-masz"(!)

-) koperta "starej" amfibii 2409

-) bezel z amfibii beczki 2209

-) tarcza - to jakaś pomylona "radosna twórczość" być może noworuska? i NA PEWNO nie robiona pod kątem amfibii/komandira

-) w ogóle kalendarz!!! czyli: 2414 który występował tylko w komandirach (w amfibiach pojawia się duuużo później)

-) wskazówki uuuj wie skąd? prawdopodobnie z jakiegoś cywilnego wostoczka z późnych lat 80-tych

-) werk to maszyneria sklecona z cholerka wie z jakich surowców wtórnych (mostek z oznaczeniem 2409, SU i szlifem - więc "cywilny" późny wostoczek; półmostek z balansem "surowy" - nie pasuje do reszty (prawdopodobnie z pierwszego lepszego noworuskiego wostoka)

podsumowując:

Dla mnie to absolutny NUMBER ONE w konkursie na frankensteina allegro!

I w świetle dołączonego opisu, sprzedawca powinien także zakwalifikować się w czołówce kłamczuchów :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

nie widziałem tych wszystkich elementów razem

też nie widziałem! ale gdyby pominąć "1945-1975", to wszystko "gra i buczy" czystopol tłukł takie (sztabowe) komandiry. 30-to lecie pobiedy, to jednak była ważna rocznica dla sowieckiej władzy i wcale mnie nie dziwiłoby, gdyby Armia zamówiła takie okolicznościówki.

Nie rozumiem Twoich wątów do graweru? jest b.starannie wykonany i sygnowany 9.V.1975 moim zdaniem jest on wiarygodny!

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym sensie OK Yakovlev, że być może ten poszczepiany mechanizm jakoś tam chodzi! W istocie totalny "misz-masz"(!)

-) koperta "starej" amfibii 2409

-) bezel z amfibii beczki 2209

-) tarcza - to jakaś pomylona "radosna twórczość" być może noworuska? i NA PEWNO nie robiona pod kątem amfibii/komandira

-) w ogóle kalendarz!!! czyli: 2414 który występował tylko w komandirach (w amfibiach pojawia się duuużo później)

-) wskazówki uuuj wie skąd? prawdopodobnie z jakiegoś cywilnego wostoczka z późnych lat 80-tych

-) werk to maszyneria sklecona z cholerka wie z jakich surowców wtórnych (mostek z oznaczeniem 2409, SU i szlifem - więc "cywilny" późny wostoczek; półmostek z balansem "surowy" - nie pasuje do reszty (prawdopodobnie z pierwszego lepszego noworuskiego wostoka)

podsumowując:

Dla mnie to absolutny NUMBER ONE w konkursie na frankensteina allegro!

I w świetle dołączonego opisu, sprzedawca powinien także zakwalifikować się w czołówce kłamczuchów :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

też nie widziałem! ale gdyby pominąć "1945-1975", to wszystko "gra i buczy" czystopol tłukł takie (sztabowe) komandiry. 30-to lecie pobiedy, to jednak była ważna rocznica dla sowieckiej władzy i wcale mnie nie dziwiłoby, gdyby Armia zamówiła takie okolicznościówki.

Nie rozumiem Twoich wątów do graweru? jest b.starannie wykonany i sygnowany 9.V.1975 moim zdaniem jest on wiarygodny!

Szkło w tej frankenamfibii też nieorginalne :D

Edytowane przez aronus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z samym Wostokiem jako modelem to problemu nie ma.

Poniżej zdjęcie od Phila, poza tym w wakacje to chyba Profaner też pokazywał takiego pięknisia.

Natomiast u tego sprzedającego to wiadomo - zawsze może wyskoczyć coś trefnego - no i te wskazówki mnie estetycznie podłamują (+ cena).

post-60300-0-08614100-1389270422_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem na Ebay stare grawerowane podarocznyje  dekle od radzieckich zegarków BIN-10 szt za $12+ship, Taka grawerka zawsze podnosi cene zegarka i dodatkowo go uwiarygadnia Normalnie noworus 3133 kosztuje ok sto $ a tu ponad $1100                             .http://www.ebay.com/itm/VERY-RARE-Russian-Poljot-3133-Chronograph-Watch-MOD-Award-to-WWII-Hero-of-USSR-/301064028036?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie, też widziałem same dekielki z grawerami na targowisku w mojej okolicy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

...

Tu się nie zgodzę. Mechanizmy z fazką i półmostkiem balansu bez fazki wychodziły prosto z fabryki. Miałem takie dwa NOS-y i będę się upierał, że takie były w oryginale. Zresztą na rosyjskim forum również pełno takich i nikt nie kwestionuje oryginalności, wręcz przeciwnie, potwierdzają, że takie incydenty montażowe miały miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"na zdjęciach wygląda ładniej niż w rzeczywistości" - wreszcie ktoś zdobył się na szczere wyznanie, że majstruje przy photoshopie! :)

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Widziałem na Ebay stare grawerowane podarocznyje  dekle od radzieckich zegarków BIN-10 szt za $12+ship, Taka grawerka zawsze podnosi cene zegarka i dodatkowo go uwiarygadnia Normalnie noworus 3133 kosztuje ok sto $ a tu ponad $1100 http://www.ebay.com/...Watches_GL

mayor dzięki! co prawda mam w pamięci poljota delux z dedykacją od Jaruzelskiego, nad którym tutaj się znęcaliśmy :) ...ale faktycznie. w przypadku tego okolicznościowego wostoczka uśpiła się moja czujność!

Orginalność grawerowania można stwierdzić wyłącznie poprzez bezpośredni ogląd.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Mechanizmy z fazką i półmostkiem balansu bez fazki wychodziły prosto z fabryki

Dzizasssss!  zapewne masz rację Yakovlev ...nie ukrywam, że to burzy moje mniemanie o sowietach :(

Edytowane przez cofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi