Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Kobieta - nic nie dodała :)

Tak jak znalazła w dziadkowym warsztacie, tak sfotografowała i wystawiła, nie licząc nawet na 100 zł :)

Pozdrawiam serdecznie

KK

Uuu, no to przepraszam za podejrzenia, długopis wyglądał jak nowy, więc same się nasunęły się :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko dlaczego to ma być takie cacuszko???? :huh:

No brzydki nie jest... w stylistyce ze swojego przedziału

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan nie rzuca na kolana ale to jednak... BALTIKA !

Czyli jak ktoś ma potrzebę posiadania w kolekcji marki skrajnie rzadkiej i trudno dostępnej to jest okazja.

Koperta, gł. wskazówki, mechanizm - OK

Koronka - raczej OK.

Sekundnik - w obydwu swoich Baltikach mam taki z trapezową przeciwwagą.

http://allegro.pl/baltika-21-kamieni-bialy-kruk-i4322352384.html

Zastanawia mnie kwestia wariantu - ponieważ w wersji z takim wskazówkami z reguły był wariant koperty pozłacanej.

W wariancie chromowanym zwykle spotyka się wskazówki, grube, trójkątne (Rakietowe) i często pojawiała się gruba koronka.

Ale w przypadku Baltik brakuje odniesień katalogowych więc każdy dłubie dalej na własną odpowiedzialność..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że ten sprzedający pozbywa się złocenia z kopert. Wszystkie jego zegarki tak "dziwnie" wyglądają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przede wszystkim pod zloceniem nie ma chromu ni stali więc to nie miałoby żadnego sensu.

Zostałaby brzydko- żółta mosiężna koperta :-\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawia mnie kwestia wariantu - ponieważ w wersji z takim wskazówkami z reguły był wariant koperty pozłacanej.

W wariancie chromowanym zwykle spotyka się wskazówki, grube, trójkątne (Rakietowe) i często pojawiała się gruba koronka.

Ale w przypadku Baltik brakuje odniesień katalogowych więc każdy dłubie dalej na własną odpowiedzialność..

Moim zdaniem koperta jest dobra. Bałtiki były zarówno w pozłacanych jak i chromowanych.

Natomiast grube wskazówki są późniejsze i - tak jak piszesz - występowały w Rakietach. Bałtika w moim odczuciu miała tylko jeden wzór wskazówek i dwa wzory sekundników: trapezowa przeciwwaga i przeciwwaga w kształcie łezki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olx.pl/i2/oferta/zegarki-sprzedam-hurtem-CID87-ID6b1yN.html#gallery

Ladna elektronika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

olx.pl/i2/oferta/zegarki-sprzedam-hurtem-CID87-ID6b1yN.html#gallery

Ladna elektronika.

??? dziwnie ten link się otwiera !!!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnia naręczna lotnicza, stan niestety nie najlepszy, ale rzadkość: http://allegro.pl/molnia-lotniczy-werk-syg-lata-40-50te-i4327751964.html

Tak jak widać , to co widać , jak by nie było stary ale używany , obojętnie jak zawsze to dobra firma :wacko:  :wacko:  :wacko:

Widziałem już sporo opisów dziwnych ale tutaj albo gościu naje....y !!!! albo przedawkował leki !!! wiem że potrafi pisać normalnie bo pisałem już kiedys do niego w sprawie jakiegoś zegarka i odpowiedz dostałem sensowną , zdania ładnie poskładane a tutaj to jakiś pijacki bełkot :wacko:

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale fakt, faktem, przeczytałem opis do końca...pełen napięcia :) Paweł ma rację, tekst pisany pod wpływem silnych emocji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż wkleje coby dla potomnych zostało

Tekst oryginalny z aukcji

to co widać zdjęciach, licytacja dotyczy tego co widać sprawny,jest kompletny, na dobrym chodzie zegarek,według mnie to jak na używany, to w lepszym niż dobrym stanie, rozmiar z koronką to 44 mm,duża linia, werk widać ładny i dobrze sygnowany, ktoś to kiedyś zbierał ja sprzedaję,obudowa ma ślady używania,jeżeli jakieś rysy to z szuflady i złego przechowywania, na zdjęciach odbite światło od szkiełka jest używane ale w bardzo dobrym stanie, cyferblat jeszcze czytelny i w dobrym stanie, według mnie to całość poprawna,zawsze sprzedaję jako przedmiot używany, no cóż zegarek z dobrego okresu lat 40-50tych na innych aukcjach wystawiam podobne zegarki i inne, ostatnie 30 lat ten zegarek przeleżał w szufladzie więc , obojętnie jak zawsze, to dobra firma Mołnia i bardzo dobrze sygnowany,sprzedaje jako sprawny, da się to nakręcić, jest to nie czyszczone do zdjęć i tak to sprzedaję,zapraszam do kupna w/w przedmiotu i polecam wszystkim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie sprzedawcy, tak się robi opisy...Odbija się echem w sieci i zostaje na lata. Gratulacje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten gość sprzedaje różne starocie z różnych kont - właśnie po tym charaterystycznym "stylu" opisów można to poznać

"...ktoś to kiedyś zbierał ja sprzedaję."

"...obojętnie jak zawsze, to dobra firma Mołnia i bardzo dobrze sygnowany"

mocarz :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten gość sprzedaje różne starocie z różnych kont - właśnie po tym charaterystycznym "stylu" opisów można to poznać

"...ktoś to kiedyś zbierał ja sprzedaję."

"...obojętnie jak zawsze, to dobra firma Mołnia i bardzo dobrze sygnowany"

dokładnie!! gościa znam z aukcji pod innym/innymi nickami. kupiłem u niego komplet starych srebrnych łyżeczek, które "ktoś je zbierał..." a on je sprzedał :))

do towarzystwa wziąłem również mira "...jako sprawnego" , ale po przyjściu paczki o ile łyżeczki po wypolerowaniu są super, to stan mira był bardziej "jako-taki" niż "jako-sprawny" - tzn wymagał większego zachodu zegarmistrza niż tylko standardowe czyszczenie i smarowanie...

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi