Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Voli

"RUSKIE" OKAZJE NA AUKCJACH - Okazje, unikaty, bardzo dobre stany na aukcjach

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, fajna. Ale to że stan dobry to nie wiem dla kogo :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie pomyłka przy zakładaniu aukcji. Niedawno kupiłem w ten sposób edifice'a, ale oczywiście tylko po to żeby jakiś inteligent nie domagał się swoich praw. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja będę piąty :P  Ale tym razem Zatoka dla odmiany: http://www.ebay.pl/itm/221381375185?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

Kilka dni temu wisiał on sobie na Ebayu i nikt się nie interesował. Wtedy cena dla kupujących była za wysoka. A na Allegro - cena będzie wyższa mimo marnego stanu, zjechane śrubki w mechanizmie nikogo nie będą razić, o wymienionym półmostku balansu nie wspominając. Magia!  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to na pewno okazja, za to zegarek niezbyt pospolity...:http://www.ebay.com/itm/331161314506?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2648.. .Jedynie sprzedający ten zegarek to pospolity kombinator z eBay ,ale ma sporo adwokatów na Watch You Seek i  na pewno go sprzeda za spore pieniądze. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mnie kiedyś pytał o łucza kostkę męską a tu w przyzwoitym stanie  http://allegro.pl/lucz-nietypowy-prostokatny-zsrr-cccp-piekny-stan-i4090494179.html

Na fajnym pasku to bardzo ładnie się prezentujący koszulowiec. Wiem bo mam ;-)

Chyba zrobiłeś reklamę, bo ok miesiąca temu taki sam poszedł za 14 lub 18 pln :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Chyba zrobiłeś reklamę, bo ok miesiąca temu taki sam poszedł za 14 lub 18 pln :D

Nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą... Kurcze za 18 pln to bym drugiego sam dokupił ;-) Bardzo lubię tę kostkę łucza - wcale nie jest taka mała!

gallery_26467_715_69515.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą... Kurcze za 18 pln to bym drugiego sam dokupił ;-) Bardzo lubię tę kostkę łucza - wcale nie jest taka mała!

Bardzo ciekawa tarcza tej Mołni. Jest fabryczna czy custom?

Te indeksy-kropeczki przypominają mi tarcze do pasówek z lat '50. Może to odnowiona pasówka?

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Bardzo ciekawa tarcza tej Mołni. Jest fabryczna czy custom?

Te indeksy-kropeczki przypominają mi tarcze do pasówek z lat '50. Może to odnowiona pasówka?

pozdrawiam

Narfas

Jakiś custom to jest, ale bardzo dobrze IMHO zrobiony... Koperta fabryczna z paskami na deklu przerobiona i werk 3602 jeszcze w zdobionej wersji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mnie kiedyś pytał o łucza kostkę męską a tu w przyzwoitym stanie  http://allegro.pl/lucz-nietypowy-prostokatny-zsrr-cccp-piekny-stan-i4090494179.html

Na fajnym pasku to bardzo ładnie się prezentujący koszulowiec. Wiem bo mam ;-)

No i kupiłem! Nie wiem - może przepłaciłem, ale napaliłem się na niego okropnie :D Musiałem kupić - zapewne większość z Was zna to uczucie :D To moje pożądanie do tego Łucza pojawiło się właśnie za sprawą D@dikowej "recenzji" tego zegarka - od czasu jej pojawienia się na Forum regularnie przeglądałem Allegro w poszukiwaniu tego modelu.

A swoją drogą to w opisie tego zegarka jest pewna ciekawostka aspirująca do działu o wyszukanych opisach na Allegro: jak sprzedająca wyznaczyła średnicę w czymś, co nie jest okrągłe? :)

Tegoż Łucza też ja kupiłem (21 PLN z wysyłką), ale okazał się chybionym strzałem - o ile tarcza, wskazówki i szkło były w stanie przyzwoitym, a werk na chodzie, to koperta była nadzwyczaj mocno styrana: dolna krawędź tej koperty była tak "zeżarta", że na całym obwodzie był goły mosiądz o grubości żyletki. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło: teraz będę miał przynajmniej zapasowe (trudno dostępne) szkiełko, tarczę, wskazówki :)

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet Cie nie podejrzewałem, miałem na myśli to, że wrzuciłeś linka i poszło :)

No i kupiłem! Nie wiem - może przepłaciłem, ale napaliłem się na niego okropnie :D Musiałem kupić - zapewne większość z Was zna to uczucie :D To moje pożądanie do tego Łucza pojawiło się właśnie za sprawą D@dikowej "recenzji" tego zegarka - od czasu jej pojawienia się na Forum regularnie przeglądałem Allegro w poszukiwaniu tego modelu.

A swoją drogą to w opisie tego zegarka jest pewna ciekawostka aspirująca do działu o wyszukanych opisach na Allegro: jak sprzedająca wyznaczyła średnicę w czymś, co nie jest okrągłe? :)

Tegoż Łucza też ja kupiłem (21 PLN z wysyłką), ale okazał się chybionym strzałem - o ile tarcza, wskazówki i szkło były w stanie przyzwoitym, a werk na chodzie, to koperta była nadzwyczaj mocno styrana: dolna krawędź tej koperty była tak "zeżarta", że na całym obwodzie był goły mosiądz o grubości żyletki. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło: teraz będę miał przynajmniej zapasowe (trudno dostępne) szkiełko, tarczę, wskazówki :)

To chyba nie był ten, bo pamiętam dobrze, że poszedł poniżej 20, nawet sobie potem plułem w brodę, że nie zalicytowałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To chyba nie był ten, bo pamiętam dobrze, że poszedł poniżej 20, nawet sobie potem plułem w brodę, że nie zalicytowałem :)

Mi chodziło o tego (cena 14PLN + wysyłka 7PLN):

http://allegro.pl/radziecki-zegare-lucz-meski-i3983157047.html

Innego podobnego ostatnio na Allegro nie zauważyłem - chyba, że był bardzo krótko, albo w opcji "Kup teraz".

Edytowane przez sthool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D tośmy się dogadali :), czyli jednak dobrze pamiętałem, ze 14, kosztów przesyłki nigdy nie biorę pod uwagę więc to 21 mnie zmyliło, w każdym razie to ten.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej Strele Raczej się wszystko zgadza niski S/N. 19 kamniej.diamentowe logo na płycie i tarcza telemetryczna w cyrylicy,kilka śrub było kręconych ,w tym najważniejsza na mostku balansu,czyli os balansu mogła być naprawiana albo wymienione cale ustrojstwo z mostkiem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej Strele Raczej się wszystko zgadza niski S/N. 19 kamniej.diamentowe logo na płycie i tarcza telemetryczna w cyrylicy,kilka śrub było kręconych ,w tym najważniejsza na mostku balansu,czyli os balansu mogła być naprawiana albo wymienione cale ustrojstwo z mostkiem??

...albo przez te kilkadziesiąt lat zegarek dorobił się co najmniej jednego serwisu.

Jesteś chyba największym entuzjastą śrubek na tym forum. :D

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi