Oberfeldkurat Lacina 0 #1376 Napisano 13 Kwietnia 2017 Witam;oto moja przypadkowo nabyta trójeczka (100, 101 i 105).Siedzę w zupełnie innej tematyce - tu zaskoczyły mnie świetne wykonanie (szczególnie bransoleta) zakręcana koronka i pancerne szkło.Aż szkoda, że muszę się z nimi rozstać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #1377 Napisano 7 Czerwca 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krajcarek 23 #1378 Napisano 18 Czerwca 2017 Proszę o radę. Mam Protreka i jestem z niego bardzo zadowolony. Świetny zegarek w góry, czy inne wakacyjne wędrówki. Pomyślałem ostatnio, że warto było by mieć i Oceanusa na inne niż turystyczne okazje. Spodobał mi się bardzo OCW-S3400D-2AJF. I tu pierwsza wątpliwość. Największy mój zegarek ma 42 mm średnicy, a tu widzę że Manta ma 43,6 mm. Chyba podobnie jak Cachalot [który też mi się podoba i jest alternatywą]. Według pomiarów, mam obwód nadgarstka ok 20/21 mm. Przeczytałem, że Oceanusy świetnie leżą na ręce, ale mimo to chciałbym się upewnić i spytać, co sądzicie o moim pomyśle. Czy nie będzie za duży? Bo obawiam się że w Polsce nie ma miejsca, gdzie można by go przymierzyć.Drugie pytanie, to pytanie o sklep, gdzie najkorzystniej można kupić ten zegarek?Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4587 #1379 Napisano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Nie będzie za duży.Zakupy chyba tylko z Japonii ( zwykle +VAT ), albo ebay czy amazon ale tam też głównie japońskie sklepy.. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez Bugs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_SRT 27 #1380 Napisano 18 Czerwca 2017 Na pewno nie będzie za duży. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bb203 22 #1381 Napisano 18 Czerwca 2017 Ja mam 18,5cm.I ubolewam, że Ocki robią takie małe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1382 Napisano 18 Czerwca 2017 Na pewno nie będzie za duży.No nie wiem, czy nie będzie za duży : ..."mam obwód nadgarstka ok 20/21 mm"... 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jurekkaszo 0 #1383 Napisano 6 Września 2017 Witam proszę o pomoc staram się zdobyć oceanusa 650 ocw jeśli ktoś ma chetnie go kupię i na prawdę dobrze zapłacę oto mój nr504503253 Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paeo21106 83 #1384 Napisano 5 Października 2017 Stałem się ostatnio szczęśliwym posiadaczem AW-516 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirkus_man 0 #1385 Napisano 4 Listopada 2017 Witam wszystkich jestem szczęśliwym użytkownikiem oceanus ocw-s100 od roku go mam i jest niesamowity. Uwielbiam go ale ostatnio zastanawiam się co się stanie jak rząd wprowadzi tylko czas letni tj nie będzie w Polsce zmian czasu tak jak w UE, a dokładniej w Niemczech skąd nadawany jest sygnał do synchronizacji. Nie moge znaleźć instrukcji a nie wiem jak ewentualnie poradzic sobie z tym problemem. Zegar atomowy bedzie synchronizował za każdym razem czas zimowy, którego nie będzie w pl. Czy zmiana strefy czasowej rozwiąże problem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MariuszA 1118 #1386 Napisano 4 Listopada 2017 Jest możliwość wyłączenia czasu letniego w s100, synchronizacja powinna wtedy normalnie działać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #1387 Napisano 4 Listopada 2017 DST na OFF zamiast AUTO czy ON i po temacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barwa81 0 #1388 Napisano 9 Listopada 2017 A ja wszedłem w posiadanie takiego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Power 1 #1389 Napisano 14 Listopada 2017 Panie i Panowie warto licytować czy to jakiś Bułgarski ryż ? https://www.ebay.pl/itm/Casio-Oceanus-OCW-T1000D-Watch-BRAND-NEW-WITH-BOX/253257476944?hash=item3af7526b50:g:TgUAAOSwy0JZ7OUf jeśli nie ten temat proszę o przeniesienie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1390 Napisano 14 Listopada 2017 Na zdjęciu wygląda na ori, tym bardziej, że Ocki są chyba raczej rzadko podrabiane. Bardziej bym się martwił znikomą ilością komentarzy sprzedającego (6) w tym jednym negatywem. No i to Bułgar 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4587 #1391 Napisano 14 Listopada 2017 OCW-T były jakiś czas temu podrabiane, w opakowaniach Edifice, gdzieś wcześniej w wątku było trochę na ten temat, samego zegarka nie miałem w ręce ale nawet na zdjęciach widać było inne wykonanie. Model od dawna niedostępny a tu nowy. W tej aukcji nie ma zdjęć rzeczywistego towaru, żadnych informacji - ja bym nie ryzykował jeśli licytacja dojdzie do kwoty zbliżonej do realnej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wraQ 48 #1392 Napisano 14 Listopada 2017 Panie i Panowie warto licytować czy to jakiś Bułgarski ryż ? https://www.ebay.pl/itm/Casio-Oceanus-OCW-T1000D-Watch-BRAND-NEW-WITH-BOX/253257476944?hash=item3af7526b50:g:TgUAAOSwy0JZ7OUf jeśli nie ten temat proszę o przeniesienie. To zdjęcie najpewniej jumnięte z sieci i przedstawia oryginał.Natomiast co będzie wysłane to dopiero zagadka...bo sprzedawca wydaje się być mało wiarygodny. 0 Time is tickin away, youve gotta - live your life - day by dayhappy or sad, good or bad, life is too short youve gotta - keep your head Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Power 1 #1393 Napisano 15 Listopada 2017 To zdjęcie najpewniej jumnięte z sieci i przedstawia oryginał.Natomiast co będzie wysłane to dopiero zagadka...bo sprzedawca wydaje się być mało wiarygodny.Wolałem się upewnić dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 285 #1394 Napisano 3 Grudnia 2017 Wie ktoś po ile można zakupić taką Mantę s3000 a najchętniej s3001 Ktoś może jakoś pomóc w sprowadzeniu i zakupach?? Jest ktos może na forum kto mieszka w Japonii?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djmarco 1 #1395 Napisano 4 Grudnia 2017 Szukam pewnych sklepów z Ockami made in Japan. Ktoś coś gdzieś może polecić? Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibizpl 1 #1396 Napisano 10 Grudnia 2017 Witam Fanów Ocków i mam pytanie do znających się na tych wszystkich opcjach jakie mają te modele.Mam Ocka dosyć stary model ocw600 z mechanizmem 4331.Zegarka używam dosyć rzadko i 2 ostatnie lata przeleżał w szufladzie.Zawsze wkurzało mnie w tym modelu że wskazówka sekundowa na dużej tarczy stoi na 12 a sekundy odmierza inna na małej tarczy.Zawsze myślałem że nie da się nic z tym zrobić, ale ostatnim razem jak go wyciągnąłem z szuflady i naładowałem jakimś cudem wskazówka ruszyła i odmierzała sekundy normalnie przez kilka tygodni aż zegarek trafił do szuflady. Może wcisnąłem coś przypadkiem?Nie był to stoper bo wtedy na małej tarczy odmierza 0,1 sek. I kręci się szybko a tak nie było. Zegarek działał normalnie jak każdy inny z sekundnikiem co mnie bardzo ucieszyło.Wczoraj znowu trafił na słońce i rękę ale nie jestem w stanie powtórzyć akcji ze wskazówką sekundową na dużej tarczy, sekundy odmierza znowu mała na małej tarczy . Pomoże ktoś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70922 #1397 Napisano 16 Stycznia 2018 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1398 Napisano 16 Stycznia 2018 Bardzo fajny, gratulacje 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70922 #1399 Napisano 16 Stycznia 2018 Dzięki. Przez ten zegarek zaczęły mi chodzić po czaszce głupie, bardzo głupie myśli... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1400 Napisano 16 Stycznia 2018 Dzięki. Przez ten zegarek zaczęły mi chodzić po czaszce głupie, bardzo głupie myśli... A na cholerę mi automaty? 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach