rmak 22283 #2801 Napisano 6 Lutego 2022 (edytowane) Edytowane 6 Lutego 2022 przez rmak 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2802 Napisano 6 Lutego 2022 Piękny ten s3000.. Swego czasu marzył mi się z kolei S2000-1AJF poniżej. A dziś praktycznie go nie ma.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 96 #2803 Napisano 7 Lutego 2022 Mam pytanko do znawców Oceanusa. W zeszłym tygodniu pierwszy raz odważyłem się na zakup zegarka z Japonii (ale akurat Citizen a nie Casio), a ponieważ zakup i transport przebiegły super sprawnie i bezproblemowo, to zacząłem się zastanawiać nad jeszcze jednym zegarkiem JDM (dlaczego, och dlaczego najpiękniejsze modele są dostępne tylko w Japonii 😥)? Tym razem strasznie kusi mnie Oceanus. Wczoraj spędziłem długie godziny czytając wszystkie 113 stron tego wątku i jakieś kilkadziesiąt stron wcześniej ktoś wspominał, że S100 nie jest już produkowany i to co jest w sklepach to po prostu jeszcze wyprzedające się zapasy. Ale to był wpis sprzed kilku lat i jak widać nadal można kupić ten model, na stronie Casio też nadal jest w ofercie. A może w międzyczasie faktycznie przestali go produkować, a potem wrócił do oferty? Macie jakieś informacje na ten temat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2804 Napisano 7 Lutego 2022 Mam pytanko do znawców Oceanusa. W zeszłym tygodniu pierwszy raz odważyłem się na zakup zegarka z Japonii (ale akurat Citizen a nie Casio), a ponieważ zakup i transport przebiegły super sprawnie i bezproblemowo, to zacząłem się zastanawiać nad jeszcze jednym zegarkiem JDM (dlaczego, och dlaczego najpiękniejsze modele są dostępne tylko w Japonii )? Tym razem strasznie kusi mnie Oceanus. Wczoraj spędziłem długie godziny czytając wszystkie 113 stron tego wątku i jakieś kilkadziesiąt stron wcześniej ktoś wspominał, że S100 nie jest już produkowany i to co jest w sklepach to po prostu jeszcze wyprzedające się zapasy. Ale to był wpis sprzed kilku lat i jak widać nadal można kupić ten model, na stronie Casio też nadal jest w ofercie. A może w międzyczasie faktycznie przestali go produkować, a potem wrócił do oferty? Macie jakieś informacje na ten temat?Ja kupiłem rok temu, nówkę sztukę. Więc chyba jeszcze można. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpk 96 #2805 Napisano 7 Lutego 2022 Że można kupić to wiem, bo namierzyłem bez problemu sklep, który ma na stanie. Chodzi mi bardziej o to czy to są leżaki magazynowe z akumulatorem, który już ma kilka lat, czy jednak pogłoski o zaprzestaniu produkcji były przedwczesne i kupić można świeże sztuki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #2806 Napisano 13 Lutego 2022 Dziś tak. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #2807 Napisano 13 Lutego 2022 I jeszcze tak. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 286 #2808 Napisano 14 Lutego 2022 (edytowane) U mnie tak Edytowane 14 Lutego 2022 przez Słoik Zmiana zdjęcia 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #2809 Napisano 17 Lutego 2022 ;-) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #2810 Napisano 20 Lutego 2022 Panowie, może ktoś mnie poratować jednym ogniwem i pinem do ocw s100. Oczywiście nie za darmo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2811 Napisano 20 Lutego 2022 Panowie, może ktoś mnie poratować jednym ogniwem i pinem do ocw s100. Oczywiście nie za darmo.Pw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 286 #2812 Napisano 23 Lutego 2022 Cicho tu jakoś... My się co prawda za bardzo nie polubiliśmy z T3000 ale dzisiaj wylądował na nadgarstku zamiast na bazarku 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #2813 Napisano 24 Lutego 2022 Ja wciąż uważam, że te najprostsze ocki są najładniejsze, chociaż cała seria to sztos:p 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #2814 Napisano 25 Lutego 2022 Ja wciąż uważam, że te najprostsze ocki są najładniejsze, chociaż cała seria to sztos:ptak, tak... te-dwusetka na ten przykład 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amatsubu 466 #2815 Napisano 26 Lutego 2022 Właśnie S100 i T200 mi się najbardziej podobają, osobiście mam S100 przez rozmiar, tytan i styl bardziej Casio, ale to te dwa moim zdaniem wyglądają najlepiej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 562 #2816 Napisano 3 Marca 2022 A te nowości już tu były? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #2817 Napisano 3 Marca 2022 A te nowości już tu były? Były, wrzucałem. Ten po prawej podoba mi się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Horizon 562 #2818 Napisano 3 Marca 2022 Godzinę temu, p.r.p. napisał(-a): Były, wrzucałem. Ten po prawej podoba mi się. To przepraszam, umknęło mi. Mi też ten prawy podchodzi... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #2819 Napisano 11 Marca 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #2820 Napisano 11 Marca 2022 11 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): te trzy przedmioty o walcowatych kształtach to latarki ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #2821 Napisano 11 Marca 2022 1 godzinę temu, unadarek napisał(-a): te trzy przedmioty o walcowatych kształtach to latarki ? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sghizo 12 #2822 Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) Cześć, to mój pierwszy post na forum Zarejestrowałem się żeby podziękować Wam za pomoc w wyborze nowego zegarka którą uzyskałem czytając wątki na forum. Jak możecie się domyślić wybór padł na Oceanusa (s100) Tak jak pisało wiele osób przede mną, zegarek na żywo prezentuje się naprawdę fajnie i ciężko oddać to na zdjęciach. Warto dodać, że zależnie od oświetlenia jego wygląd potrafi mocno się zmieniać. Szafir mimo wewnętrznej powłoki anty-refleksyjnej dość mocno odbija światło. W połączeniu z ciemną, jednorodną tarczą powoduje to, że zegarek nabiera koloru otoczenia. Dlatego przy sztucznym świetle w biurze nie rzuca się bardzo w oczy, a na zewnątrz niebieskie akcenty nabierają mocy. Przy czym wbrew temu co sugerują zdjęcia zwykle nie cierpi na tym czytelność. Oko trochę inaczej łapie ostrość niż aparat i nawet przy mocnym odbiciu otoczenia wskazówki są łatwe do zauważenia. Edytowane 12 Marca 2022 przez sghizo 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 128569 #2823 Napisano 12 Marca 2022 6 minut temu, sghizo napisał(-a): Cześć, to mój pierwszy post na forum Zarejestrowałem się żeby podziękować Wam za pomoc w wyborze nowego zegarka którą uzyskałem czytając wątki na forum. Jak możecie się domyślić wybór padł na Oceanusa (s100) Tak jak pisało wiele osób przede mną, zegarek na żywo prezentuje się naprawdę fajnie i ciężko oddać to na zdjęciach. Warto dodać, że zależnie od oświetlenia jego wygląd potrafi mocno się zmieniać. Szafir mimo wewnętrznej powłoki anty-refleksyjnej dość mocno odbija światło. W połączeniu z ciemną, jednorodną tarczą powoduje to, że zegarek nabiera koloru otoczenia. Dlatego przy sztucznym świetle w biurze nie rzuca się bardzo w oczy, a na zewnątrz niebieskie akcenty nabierają mocy. Przy czym wbrew temu co sugerują zdjęcia zwykle nie cierpi na tym czytelność. Oko trochę inaczej łapie ostrość niż aparat i nawet przy mocnym odbiciu otoczenia wskazówki są łatwe do zauważenia. Bardzo fajny początek i zegarek. Gratuluję . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9844 #2824 Napisano 14 Marca 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Słoik 286 #2825 Napisano 14 Marca 2022 U mnie dalej T3000 czeka na nowego właściciela...... A skoro tak to dzisiaj wskoczył na nadgarstek.... Kurcze te wiszące indeksy mogliby robić też w innych modelach 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach