Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cepeen

Okulary przeciwsłoneczne

Rekomendowane odpowiedzi

Remy miałem 6 par tego modelu z polaryzacją, ktos z forum kupił dwie pary

reszta wisiała na bazarku i nie było chętnych , poszły wszystkie na allegro

Ten model o którym piszesz miał zauszniki w "deseń w kwadraty"?

Czy taki jak na zdjęciu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam kilka par Ray Banów.

Do dziś nie mogę sobie wybaczyć że nie kupiłem sobie jednego modelu.

Widziałem je u optyka a potem je sprzedali i nie potrafili mi podać co to był za model.

Był bodaj 2001r.

Na pewno był sprzedawany w kilku miastach bo widziałem go na nosie u kogoś.

Szukam i nie mogę znaleść.

Model wyglądał tak:

Miał charakterystyczne zauszniki z wzorem, jakieś takie niebieskie kwadraty.

Podobnej szerokości, ale z jakieś półmatowego plastiku.

metallic-ray-ban-sunglasses-L-qSC8L5.jpeg

Do dzisiaj nie widziałem modelu Ray Ban aby miał jakiś deseń na zausznikach.

Spójrz na stronę RB i sprawdź czy jest tam coś takiego co szukasz

http://www.ray-ban.com/uk/products/sun/RB3478?var=002/58

Jedyny deseń jaki mi sie teraz kojarzy na zausznikach to ten w modelach z dopiskiem Carbon Fibre , ale w tym modelu ze zdjęcia czyli RB 3478 nie występuje włókno węglowe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kolor gunmetal i zausznik granatowa kratka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak kolor gunmetal i zausznik granatowa kratka

Szkoda że teraz się obudziłem.

A jaki to był numer modelu?

Na ebayach (niemieckim, angielskim) można dostać starsze modele.

Ten z zausznikami na pewno nie jest już produkowany od kilku lat.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem Ci jaki to model bo nie pamietam

kupowałem jak byłem w USA ponad dwa lata temu

likwidowali sklep i cena była b.dobra to kupiłem wszystkie co mieli , był jeszcze model z kratką ciemnobrazowa i szara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiem Ci jaki to model bo nie pamietam

kupowałem jak byłem w USA ponad dwa lata temu

likwidowali sklep i cena była b.dobra to kupiłem wszystkie co mieli , był jeszcze model z kratką ciemnobrazowa i szara

A dałbyś radę ustalić np. od userów z forum którzy kupili ten model?

Byłbym wdzięczny.

Zdjęcie też by mi pomogło.

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans bo kasuje korespondecje po za tym kupował jedna pare sobie i druga koledze, foty też już nie mam bo zmieniłem lapka w lipcu i w starym zrobiłem formata ,chyba ze mam jeszcze na stronie

poszukaj na ebay powinni tam miec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja szukam takich, widzieliście je gdzieś może?

post-34848-0-33476800-1360050845.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oakleye Panowie, oakleye, mam jupitery LX i jestem z nich super zadowolony. mysle aktualnie nad Holbrookami. dobrze wygladaja dobre szkla maja i sa wytrzymale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oakleye Panowie, oakleye, mam jupitery LX i jestem z nich super zadowolony. mysle aktualnie nad Holbrookami. dobrze wygladaja dobre szkla maja i sa wytrzymale.

Tylko kupuj z pewnego źródła , podobnie jak Ray ban , Oakley jest bardzo często podrabiany .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jakie macie zdanie na temat okularów LV ? Któryś z was przymierzał/posiada może Louis Vuitton EVIDENCE ? :) Wyglądają niczego sobie, tylko cena jest naprawdę spora .

Edytowane przez Patom

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko kupuj z pewnego źródła , podobnie jak Ray ban , Oakley jest bardzo często podrabiany .

Dzieki za troske:) ida z ich strony, wiec raczej oryginal, chociaz kto wie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jakie macie zdanie na temat okularów LV ? Któryś z was przymierzał/posiada może Louis Vuitton EVIDENCE ? :) Wyglądają niczego sobie, tylko cena jest naprawdę spora .

To bardzo prestiżowa firma modowa ( podobnie do Bulgari ), okulary napewno świetne jakościowo ale połowa ceny to opłata za markę ;) . Jeśli potrzebujesz aż takiego prestiżu to czemu nie , a jeśli chcesz ,,tylko'' dobrych okularów przeciwsłonecznych , to spokojnie możesz kupić marki ,które już w tym wątku się przewijają : RB , Persol , Maui Jim , Oakley

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drake, mam RB Aviator i RB Wayfarer, okularów nie szukam, ciekaw jestem zdania forumowiczów na temat tych okularów :). Do kwoty jaką trzeba zapłacić za te LV dorzucam z 2tyś i mam Rolexa Precision, więc raczej skusiłbym się na zegarek aniżeli okularki za parę tysięcy :D. Okulary zobaczyłem w internecie, na żywo widziałem je tylko raz w życiu, jakaś kobietka w nich pomykała niedaleko ZT :) . Drake, tym bardziej, gdybym chciał kupić okulary, to za te LV mam kilka par RB :D .

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Calkiem niezla (porownywalna z tymi najlepszymi jak i za przystepna dla 'average Joe' - czyli nie wieksza jak kilkaset $$ - cene) alternatywa dla tych najlepszych obecnie na rynku okularow (ktorymi imo sa Persol i RB - w takiej dokladnie kolejnosci) moglyby byc okulary firmy Tom Ford, a konkretnie takie modele jak Henry, Bradley ew. Marco, Cary lub Campbell (te konkretnie modele tej firmy najlepiej mi sie podobaja). Ja co prawda osobiscie najbardziej lubie Persol i RayBan, firmy z tradycjami majacej na swoim koncie produkcje najwyzszej pod kazdym wzgledem jakosci i 'cool looking' okularow, ale uwazam okulary firmy Tom Ford za spokojnie dorownujace tym wspomnianym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukuję Ray Ban'ów WAYFARERów , nowych lub w idealnym stanie. Jak by komuś zbywały lub miał informację gdzie dostać w dobrej cenie to proszę o info.

Pozdrawiam,

Michał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koakow sprawdź PW.

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

od dłuższego czasu używam okularów ''bloc'',szczególnie na rower,chronią mi oczy od słońca i od wiatru.Są świetnie dopasowane.

post-33544-0-08126300-1369339540_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jako że uwielbiam zegarki z drewna, to co powiecie na okulary z drewna?:)

Bardzo ekskluzywne , nietypowe dla ludzi lubiących ekomateriały oraz chcących się wyróżniać . Przy przymiarkach przedzakupowych doradzam bardzo dokładne sprawdzenie czy się dobrze trzymają na głowie gdyż później jest ciężko cokolwiek poprawić , drewnianego zausznika nie wymodelujemy .W przypadku takich opraw/okularów zakupy na odległość bez przymiarki to loteria . Pzdr

P.S.

Jedna z lepszych firm produkujących drewniane oprawy

http://www.gold-and-wood.com/

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co więc tak naprawdę przyciąga w takich oprawkach? Sam materiał i ręczna praca, to że niewiele osób je ma? Mimo mniejszej wytrzymałości drewno jest ekskluzywne.. Kto płaci więcej za coś, co krócej będzie służyło niz plastikowy/metalowy odpowiednik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak na zwykłych stalowych okularach usiądziemy to zachowają się podobnie jak drewniane. Okulary są zawsze delikatne...

Wie ktoś może gdzie mogę kupić najtaniej oryginalne Ray-Bany ? Albo jest na forum znawca który zna się na tych wszystkich symbolach /oznaczeniach tych okularów ? Mam zapisane numery jednego modelu który mi odpowiadał ale nie mogę po oznaczeniach znaleźć ich w sieci.

W sklepie kosztowały 1099zł :wacko: . Ale coś czuję, że można je nabyć za połowę ceny.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i ja może zapytam o poradę. Jakie brylki do 200pln polecicie ? Dwa poprzednie sezony nosiłem Belutti, zostały jednak w taksówce w Barcelonie w zeszłym roku :D Nie chce dawać więcej, bo pewnie też gdzieś zostawię, tak już mam :wacko:

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, a jakich RB szukasz? Jaki styl Ci się podoba? Uzbierała mi się już całkiem fajna kolekcja, która na dzien dzisiejszy liczy już 9 sztuk tych okularów, może mógłbym Ci coś odsprzedać, bo jak zwykle w połowie w ogóle nie chodzę :D Jak coś to pisz pw.

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, a jakich RB szukasz? Jaki styl Ci się podoba? Uzbierała mi się już całkiem fajna kolekcja, która na dzien dzisiejszy liczy już 9 sztuk tych okularów, może mógłbym Ci coś odsprzedać, bo jak zwykle w połowie w ogóle nie chodzę :D Jak coś to pisz pw.

Moja, żona jak przychodze z kolejna parą okularów to już się śmieje :) ja jestem fanatykiem Oakley i kupuje je w zależności od trendów ale każda para w innym kolorze przez co używam wszystkich w zależności od potrzeb :)

Zegarki i okulary idą w parze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi