Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
cepeen

Okulary przeciwsłoneczne

Rekomendowane odpowiedzi

Koniecznie muszę uzupełnić wystawkę o ten model .

Myśle, że naprawde warto. Są to aktualnie moje ósme Oakleye i z całą pewnością najfajniejsze. Takiego koloru szkiełek nie mam w żadnych, kosmos! :)

Teraz mam ochotę na kwadratowe Plaintiffy :

post-27475-0-28503600-1386935644_thumb.jpg

Zapowiadają się bardzo ciekawie, musze je gdzieś przymierzyć.

A może Silhouette lub Mykita. Ray, Okley strasznie oklepane w szczególności Ray-Ban, gdzie nie spojrzeć to każdy w nich defiluje.

Ja po wielu Ray-Banach spróbuję czegoś innego, choć co do jakości nie można im wiele zarzucić.

RB i Oakley, to moje ulubione firmy zajmujące się okularami, choć rzeczywiście nie da się ukryć, że są one wyjątkowo popularne - mnie to mimo wszystko nie przeszkadza. Ostatnio natomiast polubiłem też Persole, mają swój specyficzny klimat. Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie przeglądam oferte Mykity i Silhouette i wpadły mi w oko okulary tej drugiej marki, mianowicie Trophy 8664 :

post-27475-0-14827000-1386944495.jpg

post-27475-0-25544700-1386944980_thumb.jpg

Kolego Maclaren, widziałeś jakieś okulary tego producenta na żywo ? Przyznaje, że wzbudziły moje zainteresowanie :)

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przepraszam, że się wtrącę w dyskusje, ale może ktoś wie co to za okulary ma tutaj N. Cage?

2.jpg

Mam pewien problem z okularami, zawsze chce kupić, ale problem polega na tym, że lubię proste i dosyć klasyczne, w sensie oprawek, podobają mi się wayfarer, ale po pierwsze za duża moda się teraz na nie zrobiła, a po drugie potrzebuję coś takiego jak wyżej pokazałem czyli takie wayfarer ze "ściętym" dołem w sensie, że bardziej prostokątne są oprawki niż wpadające w owalne kształty (bardziej "chudsze"). Nie mam pojęcia jaki to "wzór" i nie bardzo wiem gdzie szukać, a bazarowych okularów nie kupuję ze względu na to, że to szajs i oczu szkoda.

edit:

coś takiego: http://www.okularyinfo.pl/product/Okulary-przeciwsloneczne-Ray-Ban-RB-4151/?id=359

tylko szczerze przyznam, że wolałbym coś tańszego, znając moje "wakacje" to mogę łatwo zgubić albo podeptać :lol:

Edytowane przez DUBHEAD

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są to okulary marki Persol o których wspomniałem powyżej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale widzę, że cena też trochę za duża dla mnie, no nic, może się zastanowię i kupie raz, a porządnie, szkoda tylko, że pewnie z przymiarką będzie trudno, ale to już sam będę musiał się rozejrzeć w tym temacie, dzięki jeszcze raz carlito1 :)

ile by nie było to i tak jest za mało...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobiazg :) Persole z tego co się orientuje są wszędzie dostępne, przynajmniej tutaj gdzie mieszkam, w pl. wydaje mi się, że jest podobnie. Posiadam dwie sztuki tych okularów i bardzo sobie je chwale (zresztą moja druga połówka również). Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drobiazg :) Persole z tego co się orientuje są wszędzie dostępne, przynajmniej tutaj gdzie mieszkam, w pl. wydaje mi się, że jest podobnie. Posiadam dwie sztuki tych okularów i bardzo sobie je chwale (zresztą moja druga połówka również). Polecam.

Persole są dostepne w PL ale nie wszędzie tylko w punktach ,które maja autoryzację na tą markę.

ten model u Cage'a to bodajże 2976 , ale czy ktoś zwrócił uwagę jaki ma zegarek ,,Pan życia i śmierci '' ?? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze co ;) - Rolex.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michal fajne te Oakleye :)

Ja ostatnio kupilem sobie takie Prady (SPS560) i jestem bardzo zadowolony. 

Sa lekkie przez co bardzo dobrze leza. Polecam

k289.jpg
Edytowane przez krisp1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prośbę kolegi wrzucam pare zdjęć moich RB 3479 :

IMG_1420-2_zps200c3a90.jpg

IMG_1418-2_zpsbf977194.jpg

IMG_1409-2_zps0f9e0219.jpg

IMG_1406-2_zps88f6f52c.jpg

IMG_1392-2_zps6e3bb158.jpg

IMG_1389-2_zpsc46b3d7f.jpg

IMG_1386-2_zps9739cbd6.jpg

IMG_1373-2_zpsc67495a7.jpg

IMG_1370-2_zpsd2800ada.jpg

+ dwa profesjonalne zdjęcia jako bonus :)

ray-ban-folding-aviator-sunglasses-rb-34

ray-ban-folding-aviator-sunglasses-rb-34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

PO2420S i PO2421S.

W tych drugich chodzi częściej młoda niż ja.

Tak wyglądają na żywo te pierwsze :

http://m.ebay.com/itm?itemId=281213711631

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety marka w PL stosunkowo słabo znana i rozpoznawalna , a szkoda bo Persol to prawdziwe okulary hand made .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Persoli używam do czytania bo są b.lekkie mam takie

m8lgmh.jpg

jednak przeciwsłoneczne preferuje inne marki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moimi następnymi okularami będą napewno jakieś Maui Jim, jestem właśnie na etapie wybierania sobie jakiś i za cholerę nie mogę się zdecydować, bo tak dużo okularów tej marki mi się podoba, że mam teraz wielki ból głowy :)

Zobaczcie sobie ofertę :

http://www.mauijim.com/shop/mens.html

Te są fajne :

http://www.mauijim.com/nakalele.html

Albo te :

http://www.mauijim.com/banyans.html

Edytowane przez carlito1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michał , te z drugiego linku straciłem w tym roku , w samolocie gdzieś mi wypadły z podręcznego , strata duża bo miały polaryzację z AR + lustrzaną powłokę na zewnątrz + od wewnatrz wtopkę z korekcją do czytania :(

Niesamowicie wygodne i lekkie okulary ,zapominałem że je mam na nosie .

Edytowane przez Drake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za opinie, na zdjęciach wyglądają prześwietnie. Mógłbyś jeszcze pare słów o ogólnej jakości wykonania okularów tej marki ? W porównaniu do np. RB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za opinie, na zdjęciach wyglądają prześwietnie. Mógłbyś jeszcze pare słów o ogólnej jakości wykonania okularów tej marki ? W porównaniu do np. RB.

Maui Jim to jakość porównywalna z Oakleyem , RB umieściłbym jednak półkę niżej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maui Jim to jest klase wyżej niż Oakley a moze nawet dwie klasy

Oakley to jedyna z topowych firm która robi w swoich niektórych modelach zawias z plastiku przetykany bolcem  :lol:

czyli przypuszczalnie ramka z wtryskarki a nie z bloku  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Niestety marka w PL stosunkowo słabo znana i rozpoznawalna , a szkoda bo Persol to prawdziwe okulary hand made .

<br /><br />A jakie to ma znaczenie dla użytkownika? Dlaczego "niestety i szkoda"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info. co do MJ, napewno coś sobie wybiore z ich oferty, wyglądają bardzo obiecująco :)

W międzyczasie z braku laku pozwole sobie na galerie jednych z moich ulubionych RB :

IMG_1477-2_zpse859b014.jpg

IMG_1512-2_zps459776c6.jpg

IMG_1519-2_zpsdbe962dd.jpg

IMG_1538-2_zps1f7d0591.jpg

IMG_1543-2_zps25f03b88.jpg

IMG_1547-2_zpsf79cefaf.jpg

IMG_1557-2_zpsc4a450d1.jpg

IMG_1570-2_zps7da015cf.jpg

IMG_1580-2_zps373fb796.jpg

IMG_1582-2_zpseb79eff7.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<br /><br />A jakie to ma znaczenie dla użytkownika? Dlaczego "niestety i szkoda"?

Dla użytkownika żadne , ale dla mnie jako prowadzącego biznes okularowy i potencjalnego sprzedawcy okularów Persol ma olbrzymie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maui Jim to jest klase wyżej niż Oakley a moze nawet dwie klasy

Oakley to jedyna z topowych firm która robi w swoich niektórych modelach zawias z plastiku przetykany bolcem  :lol:

czyli przypuszczalnie ramka z wtryskarki a nie z bloku  ^_^

do tej pory nie widziałem lepszych jakosciowo sportowych okularów od Oakleya :)

moje pierwsze kupiłem w 1997 roku na jakiś MŚ... był to model XX i nadal mam gdzieś ich zwłoki  :D  a wytrzymały 10 lat katowania, kilkadziesiat razy upadały, kilka razy ktos je przejechał rowerem i 2 razy zostały przejechane przez samochód - po 2 przejezdzie przez samochód pękł zausznik i wylądowały na półce  :)

w mojej małej karierze sportowej posiadałem z 6 modeli Rudego Projecta (musiałem wymieniac co 2 lata), 2 modele carrery, z 4-5 modeli cebe i przewinelo sie przez moja głowe z 10 modeli Oakleya (nie dlatego, ze cokolwieks ie psuło, lecz z tzw widzimisie) -stwierdzam, ze jakośc ogólna O jest swietna, a soczewek rewelacyjna - stosunek jakosci do ceny genialny :)

oczywiscie, ze jesli porownasz plastikowe najtansze ramki O z hi-endowymi metalowymi ramkami innych firm to nie bedzie tak idealnie, ale to chyba nie o to biega ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi